-
Poslednjih 5 pesama
- Bajaga - Jedino To Se Zove Ljubav
- Vajta - Leila
- Nina Badrić - Ceznja
- Valentino - Pile moje
- Doris Dragović - Moram
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoSalata sa cveklom i junetinom
Ova salata je savršena kombinacija svežine, bogatog ukusa junetine i blage slatkoće cvekle. Idealna je kao zdrav i lagan obrok!
Napravite sami domaći falafel!Pripremite ukusno i aromatično jelo, bogato hranljivim sastojcima i izuzetno zdravo...
-
ZdravljeOdgovor nauke na pitanje da li je kolagen zaista najmoćniji suplement?
Poslednjih godina ljudi masovno koriste kolagen, a poznate ličnosti i influenseri doprinose njegovoj popularnosti gotovo svakodnevno plasirajući ideju o čudotvornom dejstvu na naše nokte, kožu i kosu.
Jabuke kao izvor zdravlja: Obavezno pojedite jednu svakog dana!Sigurno ste čuli da konzumiranje jedne jabuke dnevno može da vam obezbedi zdrav život i spreči odlazak kod lekara. Iako nam je danas potpuno jasno da na zdravlje utiču mnogobrojni faktori, zdravstvene prednosti ovog voća nikako ne bi trebalo da zanemarimo...
-
PutovanjaJesen u Amsterdamu!
Grad na reci Amstel, po kojoj je i dobio ime, Amsterdam predstavlja jedno od najpopularnijih turističkih destinacija u Evropi. Iako je Amsterdam možda najlepši na proleće, grad je očaravajući i u toku rane jeseni, kada lošije vreme možete da iskoristite za posetu mnogobrojnim muzejima, po kojima je grad čuven.
Plaža Tulum u Meksiku: Najlepši beli pesak na svetuPlaža u Meksiku ima najbelji pesak na svetu, i to prema naučnim istraživanjima. Studija je pokazala da se najbelji pesak na svetu nalazi na plaži Tulum, šest milja dugoj oazi u Rivijera Maji, Meksiko.
-
PreporučujemoPet trikova za savršeno čisto staklo na rerni!
Staklo rerne se brzo prlja, pa je potrebno često čišćenje. Rerne bi trebalo čistiti svaka tri meseca, ali se može desiti da zahtevaju i češće održavanje ako se intenzivno koriste. Velike porodice koje svakodnevno koriste rernu možda će morati da je čiste još češće, kako bi izbegle taloženje hrane i masnoće, ali i osigurale njeno efikasno funkcionisanje.
Brzo i efikasno: Očistite tepih za deset minuta uz ove saveteMnogi ljudi angažuju stručnjake za čišćenje kako bi se rešili mrlja na tepihu, čak i onda kada to mogu da urade sami za samo nekoliko minuta, ne shvatajući da postoji niz jednostavnih, efikasnih rešenja koja su lako dostupna. Umesto da troše vreme i novac na profesionalne usluge, često se zanemaruju praktični kućni trikovi i sredstva koja mogu jednako uspešno ukloniti čak i najtvrdokornije mrlje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.22 117.04 117.86 CHF 123.73 124.60 125.48 USD 104.70 105.44 106.18
-
Savršena torta sa keksom i malinama
Za srećan polazak u školu pripremite deci ovu fantastičnu, kremastu tortu koju će obožavati cela porodica.
02-09-2024 | 11:17 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Danilova Janna
Sastojci:
300 g mlevenog keksa
100 g maslaca (otopljenog)
500 g svežih malina
200 g krem sira
200 ml pavlake za šlag
100 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
10 g želatina
50 ml vode
Priprema:
U posudi pomešajte mleveni keks i otopljeni maslac dok smesa ne postane kompaktna. Utisnite smesu u dno kalupa za tortu prečnika oko 24 cm, formirajući ravnomernu koru. Stavite u frižider da se stegne dok pripremate fil. U drugoj posudi, pomešajte krem sir, pavlaku za šlag, šećer u prahu i ekstrakt vanile. Mikserom umutite dok smesa ne postane glatka i kremasta. Želatin potopite u 50 ml vode i ostavite da nabubri, zatim ga lagano zagrejte na niskoj temperaturi dok se potpuno ne otopi. Dodajte ga u fil i dobro promešajte.
U smesu dodajte polovinu malina i pažljivo promešajte, a zatim prelijte fil preko kore od keksa. Poravnajte površinu i na vrh poređajte preostale maline. Tortu stavite u frižider da se hladi najmanje 4 sata, a najbolje preko noći, kako bi se dobro stegnula. Pre služenja, tortu pažljivo izvadite iz kalupa i dekorišite po želji.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Domaća pita sa višnjama
Kišni dani nas prosto mame da popodne provedemo uz knjigu, čaj i naravno uz neki poseban desert, a trenutno ništa lepše ne možemo da zamislimo od domaće pite sa višnjama.
Čuvene knedle sa šljivamaPredstavljamo starinski recept za poslasticu koja nikada neće izaći iz mode.
Domaći sladoled od lešnikaMnogima je sladoled od lešnika omiljena letnja poslastica, a svi smo svesni da pravi, domaći sladoled i onaj industrijski nikako ne mogu da se porede.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: