-
Poslednjih 5 pesama
- Kerber - Bolje da sam druge ljubio
- Petar Grašo - Ako Te Pitaju
- Riblja čorba - Gde si u ovom glupom hotelu
- Djordje Balašević - Lepa protina kći
- Zdravko Čolić - Noć mi te duguje
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoGulaš sa junetinom i pečurkama
Kako nam se bliži zima i sve je hladnije napolju, tako i mi sve više žudimo za jačom hranom i poznatim receptima. Gulaš sa pečurkama uvek je sjajna ideja za ručak, a preporuka je da ga poslužite uz testeninu ili krompri pire.
Savršena čokoladna tortaGotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
-
ZdravljeLuk je izuzetno zdrav: Jedite ga što više
Luk je veoma hranljivo povrće koje može imati nekoliko prednosti, uključujući poboljšanje zdravlja srca, bolju regulaciju šećera u krvi i povećanu gustinu kostiju.
HRANA BOGATA CINKOM: Obratite u ovom periodu pažnju na unos ovog minerala!Cink je neophodan mineral za niz važnih funkcija u organizmu, uključujući podršku imunološkom sistemu, pravilnu regeneraciju tkiva i razvoj ćelija. Iako se često lako unosi putem hrane, pojedine grupe ljudi, poput vegetarijanaca, trudnica ili osoba s probavnim poremećajima, mogu imati nedostatak ovog minerala. Ipak, u sezoni prehlada, kada postaje sve hladnije i hladnije, svima nam je neophodno da unosimo hranu bogatu cinkom.
-
PutovanjaTri najčešće greške zbog kojih možete da propustite let
Obavezno pročitajte ovaj tekst ako planirate prvi put da letite avionom ili jednostavno ne letite tako često...
Proverite zašto je ovo najbolji period za posetu Amsterdamu?Idealno je vreme da se iskoristi prijatno vreme, manja gužva i povoljnije cene.
-
PreporučujemoPet često zanemarenih stvari u dnevnoj sobi koje treba redovnije da čistimo!
Tokom radnih dana, većina nas se fokusira na osnovno održavanje reda u domu – vraćamo stvari na svoje mesto, redovno usisavamo i trudimo se da kuhinja ostane čista i uredna. Vikendi su obično rezervisani za temeljno čišćenje, kada posvećujemo više pažnje prostorijama poput dnevne sobe i preostalih delova kuće. Ipak, postavlja se pitanje da li tada zaista obratimo pažnju na sve detalje koje bi trebalo očistiti?
Produžite vek vaše daske za rezanje: Kako negovati i čistiti drvene predmete?Čuvanje drvene daske za rezanje može da bude jednostavno uz pravilnu negu i upotrebu prirodnih sastojaka. Drvo, kao porozan materijal, lako upija tečnosti, što može dovesti do stvaranja mrlja i bakterija. Međutim, uz nekoliko trikova, vaša daska može da ostane u savršenom stanju dugo vremena.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.21 117.03 117.85 CHF 123.69 124.56 125.43 USD 107.06 107.82 108.57
-
Savršena čokoladna torta
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
30-10-2024 | 10:56 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, RicSem76
Sastojci:
250 g mlevenog keksa
250 g margarina
50 ml mleka
200 g krem sira
200 g čokoladnog krema
700 ml slatke pavlake
250 g mlečne čokolade
100 gr lešnika
čokoladne mrvice
Priprema:
Umesiti mleveni keks sa margarinomi nekoliko kapi soka od svežeg limuna, a kada se dobije homogena smesa utisnuti je u kalup. Čvrsto umutiti slatku pavlaku. Umutiti krem sir i sjediniti slatku pavlaku sa krem sirom. Dobijenu smesu podeliti na pola. U jednu polovinu dodati čoko krem. Premazati koru prvo belim filom, zatim čokoladnim. Za glazuru otopiti 250 gr čokolade sa 200 ml slatke pavlake. Mešati dok se ne prohladi i dobijenu tortu preliti ovom smesom. Ispeći lešnike, iseći ih na manje delove i posuti po glazuri sa čokoladnim mrvicama. Ostaviti sve da se ohladi u frižideru.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Gulaš sa junetinom i pečurkama
Kako nam se bliži zima i sve je hladnije napolju, tako i mi sve više žudimo za jačom hranom i poznatim receptima. Gulaš sa pečurkama uvek je sjajna ideja za ručak, a preporuka je da ga poslužite uz testeninu ili krompri pire.
Ukusna pita iz tiganja!Predstavljamo vam recept za brzo i izuzetno zdravo jelo sa jajima i povrćem.
Tabule salataTabule salata je osvežavajuća i aromatična, odlična kao lagano predjelo ili prilog uz meso, roštilj, ili falafel.
Profiterole: Omiljena poslastica!Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: