-
Poslednjih 5 pesama
- Milan Bujakovic - Bezbrizno
- Azra - Mokre Ulice
- Željko Bebek - Mene tjera neki vrag
- Kiki Lesendrić - Uvek te djavo nadje lakse nego ja
- Hari Mata Hari - Volio bih da, te ne volim
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Sarma od listova blitve i pirinča
Ova posna sarma idealan je predlog za današnji ručak.
29-11-2016 | 13:28 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-snyfer
Sastojci:
- 20 - 30 listova blitve (može i vinove loze)
- 200 g pirinča
- šargarepa (možete dodati i šečurke, tikvice, soju)
- 1 velika glavica crnog luka
- 1 veza svežeg peršuna i beli luk po ukusu
- 1 manja šolja ulja
- so, biber, aleva paprika, vegeta
- vodaPriprema: Listove blitve operite i prelijte vrelom vodom. Ostavite malo da odstoji. Sa listova odstranite korenast deo da bi list lakše savili. Listove izvadite i procedite, te stavite sa strane. U vodu u kojoj je bila blitva stavite 2 kašike začina od povrća i promešajte. U šerpu sipajte ulje i zagrejte. Iseckajte crni luk i propržite malo na ulju. Dodajte pirinač i rendanu šargarepu i mešajte minut dva. Dodajte kašičicu aleve paprike, biber i na samom kraju. Sada sipajte vodu u kojoj ste držali blitvu i koju ste zasolili vegetom. Polako sipajte vodu u pirinač i mešajte da pirinač malo nabubri. Sipajte ne više od dve čaše. Sklonite sa ringle i dodajte sitno seckan svež peršun, beli luk i origano, dobro promešajte i ostavite minut dva da se prohladi. Kreativni kuvari dodaju i kukuruz šećerac ili pečurke u pirinač, da bi dobili raznovrsnije ukuse posnih sarmi, ali to je sve ostavljeno na volju vama. Uzmite listove blitve i počnite da ih filujete mešavinom pirinča i povrća, praveći posne sarme na taj način. Posne sarme ređajte u posudu za pečenje. Na kraju ih prelijte preostalom vodom, da voda dođe do ivice sarmi. Poklopiti posudu i staviti u rerni na 200 stepeni. Peći oko sat vremena.
-
Pročitajte i...Cepkano svinjsko meso!
Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
Fenomenalan potaž od celera!Sprema se brzo i jednostavno, a gotovo da ne postoji ništa što tako brzo može da vam povrati snagu i okrepi vas bolje od ukusnog potaža ili čorbe. Uzimajući u obzir da je celer izuzetno zdrav, a i da nam uskoro stiže sezona prehlada ovo je recept koji definitivno vredi da se zapiše ili zapamti.
Salata sa tunjevinom i krompiromDivna salata koju možete da poslužite uz tost kao predjelo, a može da posluži i kao kompletan obrok jer je veoma hranljiva.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: