Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Hari Mata Hari - Ne zaboravi

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Hari Mata Hari - Ne zaboravi
    2. Riblja čorba - Kad sam bio mlad
    3. Tony I Boris - Nek Se Raduje
    4. Generacija 5 - Povedi me u noć
    5. Crvena jabuka - Dirlija
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Neša Galija - Četvrtak - Mojih 50
    2. 20. novembar - 1 - Dodir noći
    3. 20. novembar - 2 - Dodir noći
    4. 20. novembar - 3 - Dodir noći
    5. Neša Galija - Sreda - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Ruska salata sa piletinom i kukuruzom Ruska salata sa piletinom i kukuruzom

    Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.

    Aromatični pire od celera Aromatični pire od celera

    Možda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.

  • Zdravlje
    Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu

    Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.

    Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozga Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozga

    Iako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Najbolje destinacije za putovanja u 2025. godini! Najbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!

    Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.

    Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone! Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!

    Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!

  • Preporučujemo
    Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu

    Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...

    Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenje Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenje

    Cimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.18 117.00 117.81
    CHF 124.68 125.56 126.44
    USD 110.15 110.93 111.70
  • Povezani članci
  • Rolat sa kokosom

    Donosimo recept za sočan i ukusan rolat koji će obožavati cela porodica.




    26-08-2024 | 12:52 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Alp Aksoy


    Sastojci:


    Za koru:

     

    4 jaja

    4 kašike šećera

    4 kašike brašna

    1 kašika kakaa

    1 kašičica praška za pecivo


    Za fil:

     

    200 ml mleka

    150 g šećera

    150 g kokosa

    100 g maslaca


    Za ukrašavanje:

     

    Šećer u prahu ili rendana čokolada (po želji)

    Priprema:


    1. Priprema kore:

    Uključite rernu da se zagreje na 180°C. Umutite jaja sa šećerom dok masa ne postane penasta. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa lagano sjedinite smesu. Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno je rasporedite. Pecite koru oko 10-12 minuta, dok ne dobije zlatnu boju i ne bude elastična na dodir.


    2. Priprema fila:

    U šerpu stavite mleko i šećer, pa zagrevajte dok se šećer ne otopi. Dodajte kokos i mešajte dok smesa ne postane gusta. Skinite sa vatre i dodajte maslac, mešajući dok se potpuno ne otopi i sjedini sa smesom. Ostavite fil da se malo prohladi.


    3. Formiranje rolata:

     Kada je kora gotova, izvadite je iz rerne i odmah je prevrnite na čistu kuhinjsku krpu posutu šećerom u prahu. Pažljivo skinite papir za pečenje i urolajte koru zajedno sa krpom, pa ostavite da se potpuno ohladi. Kada je kora ohlađena, odmotajte je i premažite filom. Ponovo je urolajte, ali bez krpe, i pažljivo oblikujte rolat.

    Po želji, pospite rolat šećerom u prahu ili rendanom čokoladom. Ostavite rolat u frižideru na nekoliko sati da se stegne pre sečenja i poslužite uz hladno piće.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Ruska salata sa piletinom i kukuruzom Ruska salata sa piletinom i kukuruzom

    Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.

    Aromatični pire od celera Aromatični pire od celera

    Možda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.

    Rafaelo Domaće RAFAELO kuglice!

    Ovo je izuzetno jednostavan recept, a obradovaće sve ljubitelje kokosa.

    Najukusnije faširane šnicle Najukusnije faširane šnicle

    Faširane šnicle su klasično jelo koje je jednostavno za pripremu i savršeno za porodične obroke. Naravno veoma je važno da ih pravilno začinite...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: