-
Poslednjih 5 pesama
- YU Grupa - Dunavom šibaju vetrovi
- Tony Cetinski - Blago onom ko te ima
- Bijelo dugme - Ružica si bila
- Djordje Balašević - Andjela (Moja je draga vestica)
- Hari Mata Hari - Azra
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Recept dana: Ćufte sa paradajzom
Tradicionalni ručak koji retko ko ne voli. Pripremite najmekanije ćufte i uživajte u savršenom ukusu.
06-03-2024 | 11:45 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Katyamaxymenko
Sastojci:
500 g mlevenog mesa (meso po izboru, govedina, svinjetina, mešavina)
1 šolja prezli
1 jaje
1 crni luk, sitno seckan
2 čena belog luka, sitno seckana
2 kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašičica origana
1/2 šolje sveže seckanog peršuna
2 šolje paradajz sosa
1 šolja paradajza, iseckanog na kockice
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika šećera (opciono, za ublažavanje kiselosti paradajza)
Prstohvat crvene paprike (opciono, za dodatnu pikantnost)
Maslinovo ulje za prženjePriprema:
U velikoj posudi, pomešajte mleveno meso, prezle, jaje, crni luk, beli luk, so, biber, origano i seckani peršun. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Vlažnim rukama oblikujte male loptice od smese mesa i stavljajte ih na stranu. U velikoj tiganju, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pržite ćufte s obe strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite ih iz tiganja i stavite na papirni ubrus da upije višak masnoće.
U istom tiganju dodajte paradajz sos, iseckani paradajz, maslinovo ulje, šećer (opciono), crvenu papriku (opciono) i prstohvat soli. Kuvajte sos na srednje niskoj vatri oko 15-20 minuta, dok ne postane gust i ukusan. Vratite pržene ćufte u tiganj s paradajz sosom. Lagano promešajte kako biste prekrili ćufte sosom. Pokrijte tiganj i kuvajte još 10-15 minuta na laganoj vatri.
Poslužite ćufte sa paradajzom tople, posute seckanim peršunom, uz prilog po želji, poput pirinča, krompira ili kuvanih testenina.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Ruska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
Najukusnije faširane šnicleFaširane šnicle su klasično jelo koje je jednostavno za pripremu i savršeno za porodične obroke. Naravno veoma je važno da ih pravilno začinite...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: