-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado Georgiev - Mi nismo mi
- Plavi orkestar - Ljubi se istok i zapad
- Boris Novković - Dok svira radio
- Milan Bujakovic - Bezbrizno
- Azra - Mokre Ulice
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.82 CHF 125.10 125.98 126.86 USD 110.96 111.75 112.53
-
Prolećno spremanje ne mora biti naporno
Pripremili smo mali priručnik za uspešno prolećno spremanje. Odakle početi i kako?
20-03-2017 | 15:55 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-JanMika
Ključna reč kada govorimo o prolećnom spremanju jeste strategija. Svaki kutak vašeg doma zaslužuje pažnju, stoga je za uspešan poduhvat potreban detaljan plan i sistem po kojem ćete preurediti vaš dom, osloboditi se suvišnih stvari i pustiti da prolećna svežina osvoji sve prostorije vašeg stambenog prostora.Kuhinja:
- Ukoliko spremanje započnete od kuhinje, najpre obezbedite adekvatne police na koje ćete složiti sve potrebne namirnice i začine. Preglednost je ključ za efikasno i brzo spremanje hrane. Imajte to na umu kada krenete da spremate kuhinju. Neka svaka namirinica ima svoje mesto. Kako biste najbolje odvojili potrebne od nepotrebnih stvari, držite se sledećeg redosleda:
- Najpre odvojite stare začine i bilje
- Proverite rok hrane (mimo firžidera i u njemu)
- Skoro prazne kutije žitarica, krekera i ostalih grickalica (kutije bacite jer bespotrebno zauzimaju mesto, a jednu fioku odvojite samo za ovakvu hranu.)
- Šolje i časeDnevna soba:
- Spremanje započnite uklanjanjem starih časopisa, novina i kataloga
- Potom se fokusrajte na odvajanje starih kaseta, CD - ova i svih diskova
- Bezbroj figurca koje su tu bez posebne namene. Odvojite samo najbitnije i one koje se zaista uklapaju u enterijer
Kupatilo:
- Ovde je logičan sled da spremanje započnete od odvajanja kozmetike po kategorijama: na onu koju koristite, na onu koju ne koristite, na ambalaže koje su poluprazne.
- Šminka - Posebnu pažnju poklonite odvajanju šminke i njenom roku trajanja. Većina proizvoda ima rok trajanja od osam do dvanaest meseci, izuzev maskare koja se mora baciti nakon tri meseca.
- Parfeme, stikove i dezodoranse koje ne koristite
Spavaća soba:
- Započnite odvajanjem garderobe. Prvo odvojite onu koju je potrebno odneti na hemijsko čišćenje, poput teških kaputa, bundi koje ste nosili tokom zime...
- Napravite selekciju onih stvari koje niste nosili tokom prethodnih 18 meseci i poklonite je nekome ili bacite.
- Police za knjige - Ukoliko već ne posedujete, postavite u vašoj sobi policu na koju ćete položiti sve knjige. Uredno poređane knjige daće vašoj sobi nov izgled, a razbacana štampa, magazini i literatura koju čitate neće stvarati nered u sobi. -
Pročitajte i...Na koliko stepeni bi trebalo da peremo veš kako bismo se rešili bakterija?
Ovo je pitanje koje nas muči i često smo razapeti između želje da ne oštetimo veš na visokim temperaturama i želje da se u potpunosti otarasimo bakterija. Posebnu pažnju obratite na pranje donjeg veša, ali i majica ukoliko želite da budete sigurni da je sve čisto.
Fenomenalni trikovi za PRVOMAJSKI roštiljDanas će najveći broj nas pripremati roštilj u prirodi, pa nije na odmet da podelimo trikove koji će vam pomoći da klasičan roštilj pretvorite u pravu gozbu.
Uklonite fleke od dezodoransa pomoću sirćetaUpotrebom dezodoransa mogu nastati vidljive fleke na odeći u pazdušnoj regiji. Kako biste uklonili ovakvu vrstu mrlja, možete upotrebiti belo sirće.
Voštane krpice umesto folijePrimena voštanih krpica u čuvanju hrane sve više je zastupljena u svetu, a ono što je najveća prednost ovakvog pomoćnog materijala u kuhinji jeste to da je reč o ekološkoj zameni svih vrsti jenokratnih folija koje inače koristimo u domaćinstvu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: