-
Poslednjih 5 pesama
- Toše Proeski - Ledena
- Parni Valjak - Uhvati Ritam
- Van Gogh - Brod od papira
- Generacija 5 - Ti i ja
- Massimo i Nina - Stranac u noci
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Pileći rolat
Ručak koji će voleti cela porodica.
10-02-2017 | 15:24 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Miiicha
Sastojci:
- 1 pile sredne velicine
- 150 g slanine u tankim listovima
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 šnite hleba
- 1 dl mleka
- 1 jaje
- peršun
- so, biber, začin CPriprema: Prvo oštrim nožem pažljivo odvojiti kožicu sa pileta. Pile zatim iseći na manje komade i odvojiti meso od kostiju. Belo meso iseći na tanke filete, a meso koje smo skinuli sa bataka i pribataka usitniti u blenderu ili sitno iseckati.Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja, a hleb potopiti u mleko i ostaviti da stoji 10-tak minuta dok ne omekša. Pripremiti fil: izmesati meso koje smo usitnili, dodati proprzeni luk i hleb koji smo ocedili od mleka. Sve posuti seckanim peršunovim lišćem i dodati jedno jaje. Začiniti po ukusu. Preko lista folije raširiti prvo kožicu od pileta (ako se negde pocepala samo lepo namestiti), pa odozgo rasporediti tanke listove slanine. Preko toga staviti filete belog mesa, malo posoliti, a zatim naneti pripremljeni sos. Sve zajedno uviti u rolat, još malo posoliti i preliti uljem, pa zamotati čvrsto u alu foliju. U dublji pleh sipati malo vode i spustiti tako zamotanu roladu, sve zajedno peći na 200 C oko 45-50 minuta. Izvaditi iz rerne i samo malo odmotati foliju, pa vratiti nazad u rernu da se peče jos 20-30 minuta dok korica lepo ne zarumeni.
-
Pročitajte i...Cepkano svinjsko meso!
Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
Fenomenalan potaž od celera!Sprema se brzo i jednostavno, a gotovo da ne postoji ništa što tako brzo može da vam povrati snagu i okrepi vas bolje od ukusnog potaža ili čorbe. Uzimajući u obzir da je celer izuzetno zdrav, a i da nam uskoro stiže sezona prehlada ovo je recept koji definitivno vredi da se zapiše ili zapamti.
Salata sa tunjevinom i krompiromDivna salata koju možete da poslužite uz tost kao predjelo, a može da posluži i kao kompletan obrok jer je veoma hranljiva.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: