-
Poslednjih 5 pesama
- Divlji Andjeli - Voli Te Tvoja Zver
- Elektricni Orgazam - Igra R'n'R cela Jugoslavija
- Djavoli - Dotakni me usnama
- Kerber - Bolje da sam druge ljubio
- Moby Dick - Pričaj mi o ljubavi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoSalata sa indijskim orahom i celerom
Izuzetno ukusna, ali i neobična salata koja sasvim sigurno može da bude deo praznične trpeze...
Rolat sa džemom od šljivaAko ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.
-
ZdravljeOvo su poruke koje vam telo šalje kada nema dovoljno proteina
Najmanje 10% dnevnog unosa kalorija trebalo bi da potiče iz proteina.
Konzumacija orašastih plodova povezana je sa manjim rizikom od demencijeDemencija se pokazuje veoma otpornom na lečenje medikamentima, ali možda se tajni sastojci koji podstiču zdravlje mozga već kriju u našoj ishrani.
-
PutovanjaKako odmor posvećen snu menja turističku industriju?
Zaboravite na klasične avanture i adrenalinske izazove – novi trend u turizmu posvećen je jednostavnoj, ali često zanemarenoj aktivnosti: spavanju. Industrija turizma za spavanje, procenjena na stotine milijardi dolara, pruža savršeno okruženje za kvalitetan odmor. Da li biste se odlučili za luksuzne destinacije koje obećavaju miran san i revitalizaciju tela i uma?
Najbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
-
PreporučujemoOve sobne biljke su najbolji čistači vazduha!
Sobne biljke, osim što ulepšavaju prostor i donose osećaj smirenosti, pružaju i brojne druge pozitivne efekte na naše okruženje i zdravlje. Njihova uloga postaje posebno značajna tokom zimskih meseci, kada zbog hladnog vremena provodimo više vremena u zatvorenim prostorima. Iako možda nisu toliko efikasne kao industrijski prečišćivači vazduha, sobne biljke mogu doprineti boljoj kvaliteti vazduha u domu, smanjujući nivo zagađivača i povećavajući količinu kiseonika.
Efikasni trikovi koji nam pomažu da vratimo mekoću starim džemperima!Nakon dužeg nošenja, džemperi često postaju grubi na koži, gube mekoću, a ponekad se i skupljaju. Međutim, to ne znači da je vreme da ih bacite. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vaš omiljeni džemper vratiti u prvobitno stanje, čineći ga ponovo mekanim i prijatnim za nošenje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.82 CHF 124.42 125.29 126.17 USD 110.89 111.67 112.45
-
Pikantna čorba od bundeve
Ljubitelji pikantnog ukusa obožavaće ovu čorbu.
07-07-2017 | 10:06 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-maksheb
Sastojci:
- 1 srednja hokaido bundeva
- 4 veće šargarepe
- 1 manji celer
- 1 manja crvena ljuta papričica
- 1 glavica luka
- 4 čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- po ukusu krupne morske soli
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica domaćeg pekmeza od kajsija
- 1 kašičica mlevene paprike
- oko 1 l vode
- 50 g semenki golicePriprema: Bundevu očistiti od semeniki i iseći na krupnije kocke. Šargarepu i celer oguliti i iseći na sitne kockice. Papričicu očistiti od semena i iseckati. Luk oguliti i iseći na četvrine. Beli luk razdvojiti na čenove i očistiti. Svo pripremljeno povrće pomešati sa maslinovim uljem, krupnom morskom solju, origanom, mlevenom paprikom i pimentom. Staviti u pleh i peći na 200 C oko 30 minuta. Ukoliko je potrebno pred kraj pečenja možete podliti sa malo vode. Kada je povrće dobro pečeno izručite ga u šerpu i izmiksajte ga štapnim mikserom uz dodatak vode i kašičicom domećeg pekmeza od kajsija dok ne dobijete kremastu čorbu željene gustine. Čorbu kuvajte dok ne provri, začinite po ukusu. Semenke golice tostirajte kratko sa maslinovim uljem i morskom solju. Služite ih uz čorbu.
-
Pročitajte i...Cepkano svinjsko meso!
Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
Fenomenalan potaž od celera!Sprema se brzo i jednostavno, a gotovo da ne postoji ništa što tako brzo može da vam povrati snagu i okrepi vas bolje od ukusnog potaža ili čorbe. Uzimajući u obzir da je celer izuzetno zdrav, a i da nam uskoro stiže sezona prehlada ovo je recept koji definitivno vredi da se zapiše ili zapamti.
Salata sa tunjevinom i krompiromDivna salata koju možete da poslužite uz tost kao predjelo, a može da posluži i kao kompletan obrok jer je veoma hranljiva.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: