-
Poslednjih 5 pesama
- Gibonni - Mirakul
- Željko Joksimović - Devojka
- Plavi orkestar - Ako su to samo bile laži
- Severina - Grad bez ljudi
- Idoli - Ljubavi
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Aromatični rižoto sa škampima
Ovaj prefinjeni rižoto svojim bogatim ukusom dočaraće vam miris mora i probuditi osećaj letnjeg odmora.
Kremasta čorba od celera
Mnogi ljudi možda neće pozitivno reagovati ako im predložite čorbu od celera kao opciju za obrok. Međutim, imajte na umu da celer ima specifičan i pun ukus i da upravo ova čorba lako može d avam postane omiljena...
-
Zdravlje
Oslobodite se dosadnog hrkanja uz ovih 7 saveta!
Možda ste među 45% odraslih koji povremeno hrču ili poznajete nekoga ko to radi. Iako se često šalimo na račun onih koji često hrču imajte na umu da je hrkanje često ozbiljna stvar.
Pet načina da usporite starenje uz pravu ishranu
Retki su oni koji se ne zabrinu zbog prvih bora, a većina nas, barem u nekim životnim fazama, želi da uspori proces starenja. Iako ga nije moguće potpuno zaustaviti, uz malo brige o sebi možemo izgledati i osećati se mlađe. Ključnu ulogu u tome ima ishrana.
-
Putovanja
Najglamurozniji gradovi Evrope prema novoj studiji
Pilates studiji, spa centri i saloni lepote – ovi gradovi ih imaju u izobilju!
Amsterdam je najlepši u aprilu i maju
April i maj predstavljaju idealno vreme da se uputite u Amsterdam, čaroban grad koji možete da istražujete šetajući, vozeći bicikl - koji je zaštitni znak Amsterdama, ili ploveći kanalima na brodiću.
-
Preporučujemo
Prirodni trikovi za mekšu i svežiju posteljinu
Nakon dužeg korišćenja ili skladištenja, posteljina i pokrivači mogu da izgube svoju mekoću i svežinu, da postanu grubi i manje prijatni na dodir. Umesto da posegnete za kupovnim omekšivačima punim hemikalija, postoji jednostavan i prirodan način da ih osvežite i omekšate koristeći sastojke koje verovatno već imate kod kuće.
Kako skuvati savršena jaja uz jednostavan trik?
Iako kuvanje jaja deluje kao jednostavan zadatak, često se dešava da rezultat ne ispadne savršen – žumance bude previše tečno ili previše tvrdo, a ljuska se teško ljušti. Međutim, uz pravilan pristup i jedan jednostavan trik koji preporučuje Michelinov kuvar Tom Šepard, možete svaki put dobiti savršeno kuvana jaja. T
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.14 125.02 125.89 USD 105.95 106.69 107.44
-
Otvorite oči: 45. FEST donosi 7 nacionalnih ostvarenja
U Svečanoj sali Skupštine grada Beograda 30. januara održana je prva konferencija za novinare povodom programa predstojećeg 45. FEST-a, koji će se održati od 24. februara do 5. marta 2017. godine.
31-01-2017 | 11:47 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Naxi media, Željka Dimić
Na konferenciji se novinarima prvo obratila Ivona Jevtić, gradski sekretar za kulturu i predsednica Odbora FEST-a, koja je ukazala na veliki broj sponzora i medijskih pokrovitelja kojima se zahvalila.
Jugoslav Pantelić počeo je citirajući jednog od svojih kolega: “Svi mi se menjamo, jedino je FEST konstanta”, dodajući da se sa tim apsolutno slaže. On je rekao da je FEST manifestacija kojom se Beograd približava svetu, te se u programu nalazi mnogo atraktivnih filmova, među kojima i nekolicina nominovanih za Oskara, ali su tu i klasici na koje se ne sme zaboraviti. U glavnom takmičarskom programu naći će se 15 filmova, a takmiče se za nagradu Beorgadski pobednik u iznosu od čak 10.000 evra. Predednik žirija za međunarodnu selekciju biće Srdan Golubović, srpski reditelj, a žirijem koji će odlučiti o najboljem film u u nacionalnoj selekciji predsedavaće hrvatska glumica Ksenija Marinković. Beogradskog pobednika za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti dobiće Ljubiša Samardžić, a Beogradskog pobednika za dosadašnje stvaralaštvo Karlos Saura. Jugoslav Pantelić najavio je da će festival otvoriti čuvena italijanska glumica Monika Beluči, a tom prilikom će na svečanoj ceremoniji u Sava centru biti prikazan film Na mlečnom putu Emira Kusturice.
U nacionalnom programu naći će se 7 filmova koji se takmiče za nagradu čiji je pokrovitelj Filmski centar Srbije, povodom čega se direktor Boban Jevtić obratio i naglasio raznolikost domaćih filmova u ovoj selekciji. Osim toga, ukazao je na dve premijere: Rekvijem za godpođu J. (r. Bojan Vuletić) i Afterparty (Luka Bursać). On je još i istakao važnost industry programa Fest Forward na mestu kulturnog i filmskog preplitanja kakav je FEST, a Filmski centar Srbije pokrovitelj je i ove platforme za profesionalno povezivanje i razvijanje. Novinarima se obratio još i Mladen Đorđević, selektor programa Thrills&kills, Granice i Microwave, obećavši još jednu godinu uzbudljivog filma, a u programu Granice sa fokusom na brisanje istih, i to između dokumentarnog i igranog filma.
Za kraj, novinarima se obratila se Nataša Ilić, v. d. direktora CEBEF-a, obaveštavajući prisutne kolege novinare kako su pripreme za FEST uveliko u toku, a da će se karte naći u prodaji od 4. februara. Ona je naglasila da su cene karata i dalje pristupačne, te da se FEST i ove godine održava na mnogobrojnim poznatim festovskim lokacijama u Beogradu, a novost je i saradnja sa UK Palilula, odnosno bioskopom “Vlada Divljan”. Nataša Ilić se zahvalila selektorima na raznovrsnom programu i poželela svima uspešan i uzbudljiv festival. -
Pročitajte i...
Enter Dok takmičarska selekcija DOK #7 festivala
Sedmo izdanje međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma DOK #7 biće održano od 30. januara do 2. februara u mts Dvorani.
DOK #7: Dokumentarci o Leni Rifenštal i fotografu Ernestu Koulu
Sedmo izdanje međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma DOK #7 biće održano od 30. januara do 2. februara u mts Dvorani.
Tri domaća filma u takmičarskom programu 52. FEST-a
U okviru 52. FEST-a, koji traje od 23. februara do 3. marta, beogradskoj publici predstaviće se i domaći reditelji mlađe generacije čija će nova ostvarenja premijerno biti prikazana.
Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a
Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: