-
Poslednjih 5 pesama
- Crvena jabuka - Tamo gde ljubav počinje
- Tony Cetinski - Laku Noc
- Bajaga - Poljubi me
- Van Gogh - Lud I Sam
- Doris Dragović - Sto je od mene ostalo
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Omiljeni kolač: Trileće
Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
19-04-2024 | 10:48 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Alp Aksoy
Sastojci:
6 jaja
5 kašika šećera + 200 grama šećera
3 kašike ulja
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1,2 l mleka
700 ml slatke pavlake
30 gr maslaca
Priprema:
Uključite rernu da se zagreje na 170 stepeni. Potom umutitE belanca sa šećerom, pa dodaJTE žumanca i ulje i sve umutite. Dodati brašno i prašak za pecivo i sve dobro sjediniti. Smesu staviti u pleh i peći oko 25 minuta. Kada se kolač ispekao, izvadite ga iz pleha, okrenite naopako i izbockajte viljuškom.
Sada prelazimo na pravljenje preliva: pomešajte mleko i 500 ml slatke pavlake i polako preliti topao kolač. Savet je da krenete od ivica ka sredini.
Što se tiče karamel preliva, možete da ga kupite, ali ako želite da ga napravite, otopite 200 grama šećera na laganoj vatri, pa staviti 200 ml slatke pavlake.Mešajte dok se sve ne otopi, pa na kraju dodajte maslac i nastavite da mešate dok ne dobijete željenu gustinu. Kolač prvo dobro ohladite bez stavljanja karamel preliva, pa preliv dodajte tek kada se kolač sasvim ohladi.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Aromatični krompir sa ruzmarinom
Ovaj recept za aromatični krompir sa ruzmarinom savršen je kao prilog za jela sa mesom ili kao lagano vegetarijansko jelo. Kombinacija mirisnog ruzmarina i pečenog krompira donosi divnu hrskavu teksturu i bogat ukus.
Savršena čokoladna tortaGotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: