-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Joksimović - Crnokosa
- Vanna - Ako je vredelo ista
- Bajaga - Plavi safir
- Boris Rezak - Andjeo Na Ramenu
- Djavoli - Ostani uz mene
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Neodoljiv rolat od jagode
Ukusan rolat koji će voleti cela porodica.
20-03-2017 | 15:45 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-nata_vkusidey
Sastojci:
kora:
- 8 belanaca,
- 150 g šećera,
- 6 kašika ulja,
- 100 g brašna,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- šećer u prahu za posipanje.
Fil:
- 200 ml slatke pavlake,
- 130 g kisele pavlake,
- 50 g šećera u prahu,
- 200 g jagoda
Priprema: Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag, pa u njega umešajte kiselu pavlaku i šećer u prahu i dobro promešajte. Jagode naseckajte na komadiće. Umutite belanca, pa im postupno dodavajte dve kašike šećera, sve vreme muteći. U drugoj posudi promešajte šećer i ulje, dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo i dobro umutite. Smesi zatim dodajte najprije četvrtinu snega od belanaca, a onda pažljivo umešajte i preostali sneg. Dobijenu smesu izlijte na pleh obložen papirom za pečenje. Poravnajte je i pecite 10 do 12 minuta, odnosno dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pečenu koru izvadite, malo je ohladite i izvrnite na kuhinjski ubrus koji ste posuli šećerom u prahu. Pažljivo odlepite papir i koru pospite preostalim šećerom u prahu i savijte zajedno sa krpom. Sačekajte da se ohladi. Od fila izdvojte tri kašike za mazanje rolata spolja, a preostalim kremom namažite razmotanu koru. Po celoj površini rasporedite jagode i savijte rolat. Kolač stavite u frižider da se dobro ohladi. Na kraju rolat premažite spolja preostalim filom. -
Pročitajte i...Savršena čokoladna torta
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
Profiterole: Omiljena poslastica!Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
Mekane kiflice sa kremomDa li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: