-
Poslednjih 5 pesama
- Nina Badrić - Ono Kad
- Sladjana i Dado - Princeza
- Knez - Pricaj Sa Mnom
- Petar Grašo - Kada krenu vlakovi
- Zana - Dodirni mi kolena
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Namirnice koje bi ipak trebalo da držimo u frižideru
Neke namirnice poput jaja i mesa sigurno ćete držati u frižideru, ali postoje i neke druge namirnice za koje uopšte nismo sigurni da li je pametno da ih čuvamo na nižoj temperaturi.
07-05-2024 | 10:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Anna Om
Istraživači hrane u Two Wombats otkrili su hranu koju treba da držite u frižideru.
Kečap
Mnogi ljudi pogrešno misle da kečap treba čuvati na polici ormarića, kao u prodavnici. Ali kada se otvori, stručnjaci kažu da kečap treba čuvati u frižideru. Dok je neotvoren i zapečaćen, može se čuvati van frižidera, ali kada se otvori, najbolje ga je čuvati u frižideru kako bi se održao prirodni nivo kiselosti, ukusa, mirisa i boje.Kukuruz na klipu
Ako pravite zalihe kukuruza u klipu za sledeći roštilj, najbolje je da ga držite u frižideru. Ako kukuruz stavite na klip odmah nakon što ga kupite, to će u velikoj meri usporiti pretvaranje njegovih šećera u skrob.Maslac
Tehnički je u redu držati maslac na kuhinjskom pultu. Međutim, ako želite da produžite svežinu i poboljšate ukus, najbolje je da ga držite u frižideru. Najbolji način da maslac ostane svež i mekan je da ga ostavite van frižidera oko sat vremena pre upotrebe kako bi mogao da omekša kako treba.
Tortilje
Ako redovno kupujete tortilje, možda ste primetili da se na njima veoma brzo pojavi buđ. Da biste rešili ovaj problem, stručnjaci predlažu da se tortilje čuvaju u frižideru.
Ako planirate da konzumirate orahe u roku od mesec dana od kupovine, možete ih držati u ostavi. Međutim, ako želite da duže ostanete sveže, najbolje je da ih držite u frižideru. Nezasićene masti u orasima su osetljive i mogu brzo oksidirati, utičući na njihov prirodni ukus.
Kvasac
Glavni je sastojak mnogih pekarskih proizvoda, ali kvasac je veoma osetljiv na promene životne sredine. Može se čuvati neotvoreno na hladnom i suvom mestu, ali nakon otvaranja preporučuje se da se čuva u frižideru.
Niže temperature u frižideru pomažu u očuvanju aktivnosti kvasca i sprečavaju njegovo odumiranje, osiguravajući da ostane prikladan za vaše potrebe pečenja. Nakon otvaranja konzerve kvasca, ključno je da neiskorišćeni kvasac prebacite u hermetički zatvorenu posudu pre nego što ga ohladite. Ovo sprečava da vlaga inaktivira kvasac. Ako se pravilno skladišti, kvasac može zadržati svoju aktivnost oko četiri do šest meseci nakon otvaranja. -
Pročitajte i...Sprečite stvaranje leda u zamrzivaču uz pomoć jednog jednostavnog trika
Nakupljanje leda u zamrzivaču najčešće nastaje zbog prekomerne vlage koja ulazi u uređaj ili nepravilnog pakovanja namirnica. Da biste izbegli ovaj problem, važno je da pravilno skladištite hranu i obezbedite odgovarajuće uslove u zamrzivaču.
Pet trikova za savršeno čisto staklo na rerni!Staklo rerne se brzo prlja, pa je potrebno često čišćenje. Rerne bi trebalo čistiti svaka tri meseca, ali se može desiti da zahtevaju i češće održavanje ako se intenzivno koriste. Velike porodice koje svakodnevno koriste rernu možda će morati da je čiste još češće, kako bi izbegle taloženje hrane i masnoće, ali i osigurale njeno efikasno funkcionisanje.
Ove sobne biljke su najbolji čistači vazduha!Sobne biljke, osim što ulepšavaju prostor i donose osećaj smirenosti, pružaju i brojne druge pozitivne efekte na naše okruženje i zdravlje. Njihova uloga postaje posebno značajna tokom zimskih meseci, kada zbog hladnog vremena provodimo više vremena u zatvorenim prostorima. Iako možda nisu toliko efikasne kao industrijski prečišćivači vazduha, sobne biljke mogu doprineti boljoj kvaliteti vazduha u domu, smanjujući nivo zagađivača i povećavajući količinu kiseonika.
Efikasni trikovi koji nam pomažu da vratimo mekoću starim džemperima!Nakon dužeg nošenja, džemperi često postaju grubi na koži, gube mekoću, a ponekad se i skupljaju. Međutim, to ne znači da je vreme da ih bacite. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vaš omiljeni džemper vratiti u prvobitno stanje, čineći ga ponovo mekanim i prijatnim za nošenje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: