-
Poslednjih 5 pesama
- Djordje Balašević - Otilia (Lakonoga)
- Massimo - Jugo
- Film - Srce na cesti
- Sergej Ćetković - Kofer
- Hari Mata Hari - Lud Sam Za Tobom
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Ukusne riblje pljeskavice za decu
Isprobajte ove sjajne riblje pljeskavice – pripremaju se brzo i lako, a predstavljaju savršen izbor za zdrav obrok. Deca ih obožavaju, pa su idealna opcija i za njihov obrok ili užinu!
Fenomenalna baklava sa orasima
Neodoljiva poslastica bogatog ukusa i raskošne arome, koja vraća uspomene na detinjstvo
-
Zdravlje
Nutricionistički saveti za smanjenje nadutosti i ubrzano sagorevanje masti
Mnogi ljudi tvrde da se zdravo hrane i vežbaju, ali da nisu zadovoljni rezultatima. Ovo može biti posledica nekoliko faktora, uključujući nedoslednost u primeni zdravih navika, nerealna očekivanja, loše prilagođene dijete i treninge ili čak genetske predispozicije.
Sezona tikvica: Razlozi zbog kojih bi trebalo češće ih jedemo
Tikvice pružaju mnoge zdravstvene prednosti. Bogate su antioksidansima, promovišu zdravlje probave i očiju.
-
Putovanja
Najfotogeničnije knjižare na svetu prema Instagramu
Nova studija analizirala je broj heštegova vezanih za najpoznatije i najbolje ocenjene knjižare širom sveta – a ovo su one koje su najprivlačnije za Instagram objave.
Najbolje destinacije za 2025: Priroda, istorija i potpuni odmor
Booking je kroz 13. izdanje nagrade Traveller Review Awards izdvojio najbolje destinacije za 2025. godinu, zasnovane na više od 360 miliona recenzija korisnika. Ove lokacije oduševljavaju prirodnim lepotama, istorijskim znamenitostima i gostoljubivošću.
-
Preporučujemo
Prirodno i efikasno: Ovo je čaj koji će vam pomoći da uvek imate čiste prozore
Ako ne možete da pronađete odgovarajuće sredstvo za čišćenje prozora koje ne ostavlja tragove, jedna vrsta čaja može da bude sjajno rešenje.
Kako da pripremite savršen pirinač koji se ne lepi za šerpu?
Pirinač je jedna od najpopularnijih namirnica na svetu. Svoju popularnost duguje činjenici da je odličan dodatak jelima, a ujedno i sastavni deo mnogih neobičnih jela. Međutim, neki izbegavaju da ga prave jer se često lepi za tiganj, dok drugi imaju problem jer ostane raskuvan i loše strukture.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 124.08 124.96 125.83 USD 105.89 106.63 107.38
-
Najveći broj ljudi luk drži na pogrešnom mestu: Produžite mu vek trajanja na najlakši način
Ako se luk pokvari već nakon par dana, velika je verovatnoća da ga držite na pogrešnom mestu.
30-10-2023 | 10:23 | Autor/Izvor: Naxi media, Mirror
Foto: Bigstock, Tati20
Svi znamo da bi trebalo da jedemo više svežih proizvoda i da sami kuvamo obroke kod kuće, ali to može da bude veoma teško kada otvorite frižider i otkrijete da je hrana koju ste kupili pre nekoliko dana već počela da se kvari. Ovo je veliki problem sa svežim voćem i povrćem, ali postoje koraci koje možete preduzeti da bi vaši proizvodi duže bili svežiji – uz pomoć pravilnog skladištenja, prenosi Mirror.
Jedna od namirnica koju mnogi od nas ne pripremaju kako treba je luk. Stručnjaci za hranu tvrde da luk treba čuvati na hladnom, tamnom i suvom mestu kako bi duže ostao svež, a postoji čak i određeno povrće koje nikako ne treba čuvati uz njega jer bi moglo da podstakne još brže kvarenje.Vlaga i svetlost su stvari koje luk ne podnosi, jer dovode do buđi i klijanja, pa ih treba čuvati u suvoj, dobro provetrenoj korpi, kanti ili velikoj posudi. Trebalo bi da ih držite podalje od sunčeve svetlosti, ali ih takođe ne treba držati na niskim temperaturama, pa je najbolje da ih stavite u tamni ormarić.
I, nikada ne treba čuvati luk sa krompirom. Kuvar Sara Jampel je objasnila: „Svoj luk držim u ormanu sa svim posudama za pečenje, ali u budućnosti želim da kupim gajbe i da ih čuvam u garaži ili podrumu. Takođe želite da budete sigurni da je luk odvojen od krompira - koji ima tendenciju da pokvari luk ako se drži u blizini".
Ako luk koji kupite dolazi u plastičnoj kesi, trebalo bi je baciti čim dođete kući iz supermarketa, jer plastika može brzo da pokvari luk zbog nedostatka cirkulacije vazduha i povećane vlažnosti. Takođe možete držati luk u papirnoj ili mrežastoj kesi, jer će oboje omogućiti bolji protok vazduha i pomoći u održavanju niskog nivoa vlage. Ako se skladišti na odgovarajućoj temperaturi i pod pravim uslovima, luk može da traje dugo. Luk čuvan između -1⁰C i 10⁰C može da ostane kvalitetan do godinu dana. Na višim temperaturama trajaće nekoliko nedelja. -
Pročitajte i...
Efikasan trik za uklanjanje neprijatnog mirisa luka tokom kuvanja
Luk je nezaobilazan sastojak gotovo svakog kuvanog jela. Njegova karakteristična aroma daje poseban ukus mnogim jelima, ali svi znamo da miris ovog povrća nije naročito prijatan, što mnoge ljude odvraća od kuvanja.
Luk je izuzetno zdrav: Jedite ga što više
Luk je veoma hranljivo povrće koje može imati nekoliko prednosti, uključujući poboljšanje zdravlja srca, bolju regulaciju šećera u krvi i povećanu gustinu kostiju.
Da li čuvate luk na pogrešnom mestu? Otkrijte najlakši trik za duži rok trajanja
Ako primetite da vam se luk pokvari već nakon nekoliko dana, verovatno ga ne skladištite pravilno. Mesto na kojem čuvate luk može značajno uticati na njegovu svežinu i trajanje.
Zdravstvene prednosti luka: Jedite ga što češće
Zbog neugodnog mirisa ovo povrće je često na lošem glasu. Pre nego što odlučite da odstranite luk iz svog obroka, imajte u vidu zdravstvene benefite koje ova namirnica donosi.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: