-
Poslednjih 5 pesama
- Neverne Bebe - Uzmi boje
- Hari Mata Hari - Nek nebo nam sudi
- EKV - Srce
- Severina - Kao
- Merlin - Šta ti značim ja
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Najveći broj ljudi luk drži na pogrešnom mestu: Produžite mu vek trajanja na najlakši način
Ako se luk pokvari već nakon par dana, velika je verovatnoća da ga držite na pogrešnom mestu.
30-10-2023 | 10:23 | Autor/Izvor: Naxi media, Mirror
Foto: Bigstock, Tati20
Svi znamo da bi trebalo da jedemo više svežih proizvoda i da sami kuvamo obroke kod kuće, ali to može da bude veoma teško kada otvorite frižider i otkrijete da je hrana koju ste kupili pre nekoliko dana već počela da se kvari. Ovo je veliki problem sa svežim voćem i povrćem, ali postoje koraci koje možete preduzeti da bi vaši proizvodi duže bili svežiji – uz pomoć pravilnog skladištenja, prenosi Mirror.
Jedna od namirnica koju mnogi od nas ne pripremaju kako treba je luk. Stručnjaci za hranu tvrde da luk treba čuvati na hladnom, tamnom i suvom mestu kako bi duže ostao svež, a postoji čak i određeno povrće koje nikako ne treba čuvati uz njega jer bi moglo da podstakne još brže kvarenje.Vlaga i svetlost su stvari koje luk ne podnosi, jer dovode do buđi i klijanja, pa ih treba čuvati u suvoj, dobro provetrenoj korpi, kanti ili velikoj posudi. Trebalo bi da ih držite podalje od sunčeve svetlosti, ali ih takođe ne treba držati na niskim temperaturama, pa je najbolje da ih stavite u tamni ormarić.
I, nikada ne treba čuvati luk sa krompirom. Kuvar Sara Jampel je objasnila: „Svoj luk držim u ormanu sa svim posudama za pečenje, ali u budućnosti želim da kupim gajbe i da ih čuvam u garaži ili podrumu. Takođe želite da budete sigurni da je luk odvojen od krompira - koji ima tendenciju da pokvari luk ako se drži u blizini".
Ako luk koji kupite dolazi u plastičnoj kesi, trebalo bi je baciti čim dođete kući iz supermarketa, jer plastika može brzo da pokvari luk zbog nedostatka cirkulacije vazduha i povećane vlažnosti. Takođe možete držati luk u papirnoj ili mrežastoj kesi, jer će oboje omogućiti bolji protok vazduha i pomoći u održavanju niskog nivoa vlage. Ako se skladišti na odgovarajućoj temperaturi i pod pravim uslovima, luk može da traje dugo. Luk čuvan između -1⁰C i 10⁰C može da ostane kvalitetan do godinu dana. Na višim temperaturama trajaće nekoliko nedelja. -
Pročitajte i...Luk je izuzetno zdrav: Jedite ga što više
Luk je veoma hranljivo povrće koje može imati nekoliko prednosti, uključujući poboljšanje zdravlja srca, bolju regulaciju šećera u krvi i povećanu gustinu kostiju.
Da li čuvate luk na pogrešnom mestu? Otkrijte najlakši trik za duži rok trajanjaAko primetite da vam se luk pokvari već nakon nekoliko dana, verovatno ga ne skladištite pravilno. Mesto na kojem čuvate luk može značajno uticati na njegovu svežinu i trajanje.
Zdravstvene prednosti luka: Jedite ga što češćeZbog neugodnog mirisa ovo povrće je često na lošem glasu. Pre nego što odlučite da odstranite luk iz svog obroka, imajte u vidu zdravstvene benefite koje ova namirnica donosi.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: