-
Poslednjih 5 pesama
- Neverne Bebe - Dvoje
- Željko Joksimović - Mozda Je To Ljubav
- Dejan Cukić - Stranac u Beogradu
- Poslednja igra leptira - Umiru Jeleni
- Massimo i Nina - Stranac u noci
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Aromatični rižoto sa škampima
Ovaj prefinjeni rižoto svojim bogatim ukusom dočaraće vam miris mora i probuditi osećaj letnjeg odmora.
Kremasta čorba od celera
Mnogi ljudi možda neće pozitivno reagovati ako im predložite čorbu od celera kao opciju za obrok. Međutim, imajte na umu da celer ima specifičan i pun ukus i da upravo ova čorba lako može d avam postane omiljena...
-
Zdravlje
Oslobodite se dosadnog hrkanja uz ovih 7 saveta!
Možda ste među 45% odraslih koji povremeno hrču ili poznajete nekoga ko to radi. Iako se često šalimo na račun onih koji često hrču imajte na umu da je hrkanje često ozbiljna stvar.
Pet načina da usporite starenje uz pravu ishranu
Retki su oni koji se ne zabrinu zbog prvih bora, a većina nas, barem u nekim životnim fazama, želi da uspori proces starenja. Iako ga nije moguće potpuno zaustaviti, uz malo brige o sebi možemo izgledati i osećati se mlađe. Ključnu ulogu u tome ima ishrana.
-
-
Putovanja
Najglamurozniji gradovi Evrope prema novoj studiji
Pilates studiji, spa centri i saloni lepote – ovi gradovi ih imaju u izobilju!
Amsterdam je najlepši u aprilu i maju
April i maj predstavljaju idealno vreme da se uputite u Amsterdam, čaroban grad koji možete da istražujete šetajući, vozeći bicikl - koji je zaštitni znak Amsterdama, ili ploveći kanalima na brodiću.
-
Preporučujemo
Prirodni trikovi za mekšu i svežiju posteljinu
Nakon dužeg korišćenja ili skladištenja, posteljina i pokrivači mogu da izgube svoju mekoću i svežinu, da postanu grubi i manje prijatni na dodir. Umesto da posegnete za kupovnim omekšivačima punim hemikalija, postoji jednostavan i prirodan način da ih osvežite i omekšate koristeći sastojke koje verovatno već imate kod kuće.
Kako skuvati savršena jaja uz jednostavan trik?
Iako kuvanje jaja deluje kao jednostavan zadatak, često se dešava da rezultat ne ispadne savršen – žumance bude previše tečno ili previše tvrdo, a ljuska se teško ljušti. Međutim, uz pravilan pristup i jedan jednostavan trik koji preporučuje Michelinov kuvar Tom Šepard, možete svaki put dobiti savršeno kuvana jaja. T
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.95 125.83 126.71 USD 105.29 106.03 106.77
-
Muzičko putovanje sa scene Madlenianuma
Muzičko putovanje sa scene Madlenianuma premijerno će biti izvedeno 10. novembra na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum, a tom prilikom će biti izvedene najpopularnije numere iz njihove muzičke produkcije uz vizuelni spektakl.
05-11-2019 | 13:24 | Autor/Izvor: Naxi media-Opera i teatar Madlenianum PR
Foto: Bigstockphoto-Deyan Georgiev
- Osluškujući potrebu publike da ponovo čuje i vidi popularne numere sa naše scene osmislili smo ovo muzičko putovanje od juga Italije, Španije i Francuske, preko Beča do Beograda koje premijerno izvodimo 10. novembra 2019. na našoj Velikoj sceni. Predstavljamo vam najbolje i najpopularnije numere iz naše muzičke produkcije uz vizuelni spektakl kakav još nije viđen na sceni Madlenianuma! - navodi se u zvaničnom saopštenju.
Program čine biseri iz bogate muzičke produkcije Madlenianuma od samog početka do danas. Tu su prepoznatljiive arije iz opera (Madam Baterflaj, Travijata, Don Đovani, Pajaci), dueti uz koje se publika razgali (Hofmanove priče, Madam Baterflaj) songovi iz mjuzikla koji lako ulaze u uši (Jadnici i Rebeka), veseli taktovi opereta koji nas vode do Beča (Bečka krv, Vesela udovica) i baletski divertismani koji na najbolji način vraćaju u sećanje zlatne trenutke iz istorije Madlenianuma (Orfej u podzemlju i Bolero).
Na programu su i domaći autori. Madlenianum je od početka u misiji popularizovanja operske umetnosti i otkrivanja pomalo zaboravljenih autora, poput Stevana Hristića i njegovog Sutona i naručivanja dela od savremenih autora, poput Mandragole Ivana Jevtića. Program izvode prvaci i solisti Opere i Baleta, saradnici, a uz podršku orkestra Madlenianuma, dok je dirigent Vesna Šouc Tričković.
Reditelj ove večeri je Vladan Đurković, koju je svoju viziju putovanja preneo na scenu uz pomoć video-animacije i projekcije nastale u Kreativnom studiju Zepter, dizajn svetla je postavio Srđan Jovanović, a predstavu vodi naš dugogodišnji inspicijent Vesna Ćurčić Petrović. Učestvuju: Jasmina Trumbetaš Petrović, Snežana Savičić Sekulić, Branislava Podrumac, Tanja Obrenović, Mirjana Matić, Nikola Kitanovski, Vladimir Andrić, Aleksa Vasić, Marko Živković, od baletskih umetnika: Gordana Simić, Brankica Mandić i Miloš Marjan. -
Pročitajte i...
Sezona emocija i vrhunskih doživljaja u Madlenianumu u martu!
Ako tražite večeri ispunjene strašću, emocijama i vrhunskim umetničkim doživljajem, Madlenianum je prava adresa. Ove sezone, repertoar donosi spektakl za sva čula – od duboko emotivnih drama i duhovitih komedija do raskošnih opereta i koncerata koji diraju dušu.
Sergej Polunjin održao Master klas na Velikoj sceni Madlenianuma!
Povodom svoje predstave „Raspućin“ koju će odigrati 7. septembra u tek otvorenoj Plavoj sali Sava Centra, veliki baletski umetnik Sergej Polunjin je održao specijalan Master klas sa završnim godinama baletske škole „Lujo Davičo“, a priredili smo i razgovor i susret ovog vrhunskog umetnika i sa ostalm učenicima baletskih škola iz Beograda, Pančeva i Zrenjanina. Ovaj Master Klas, održan je u okviru dvodnevne manifestacije „Opera & Ballet Nights“, gde je generalni pokrovitelj Zepter.
"Company": Nova muzička komedija na sceni Madlenianuma
Na novu muzičku komediju menadžment Madlenianuma, na čelu sa umetničkim direktorom Andrejom Rackovim, je odabrao muzičku komediju Company, na muziku i stihove Stivena Sondhajma i po knjizi Džordža Furta
Veče mjuzikla na Terazijama premijerno u maju
Na velikoj sceni Pozorišta na Terazijama u maju će premijerno biti izvedena predstava Veče mjuzikla na Terazijama, po tekstu Milene Depolo, a u režiji Darijana Mihajlovića.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: