-
Poslednjih 5 pesama
- Petar Grašo - Ako Te Pitaju
- Riblja čorba - Gde si u ovom glupom hotelu
- Djordje Balašević - Lepa protina kći
- Zdravko Čolić - Noć mi te duguje
- Generacija 5 - Ti samo budi dovoljno daleko
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoGulaš sa junetinom i pečurkama
Kako nam se bliži zima i sve je hladnije napolju, tako i mi sve više žudimo za jačom hranom i poznatim receptima. Gulaš sa pečurkama uvek je sjajna ideja za ručak, a preporuka je da ga poslužite uz testeninu ili krompri pire.
Savršena čokoladna tortaGotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
-
ZdravljeLuk je izuzetno zdrav: Jedite ga što više
Luk je veoma hranljivo povrće koje može imati nekoliko prednosti, uključujući poboljšanje zdravlja srca, bolju regulaciju šećera u krvi i povećanu gustinu kostiju.
HRANA BOGATA CINKOM: Obratite u ovom periodu pažnju na unos ovog minerala!Cink je neophodan mineral za niz važnih funkcija u organizmu, uključujući podršku imunološkom sistemu, pravilnu regeneraciju tkiva i razvoj ćelija. Iako se često lako unosi putem hrane, pojedine grupe ljudi, poput vegetarijanaca, trudnica ili osoba s probavnim poremećajima, mogu imati nedostatak ovog minerala. Ipak, u sezoni prehlada, kada postaje sve hladnije i hladnije, svima nam je neophodno da unosimo hranu bogatu cinkom.
-
PutovanjaTri najčešće greške zbog kojih možete da propustite let
Obavezno pročitajte ovaj tekst ako planirate prvi put da letite avionom ili jednostavno ne letite tako često...
Proverite zašto je ovo najbolji period za posetu Amsterdamu?Idealno je vreme da se iskoristi prijatno vreme, manja gužva i povoljnije cene.
-
PreporučujemoPet često zanemarenih stvari u dnevnoj sobi koje treba redovnije da čistimo!
Tokom radnih dana, većina nas se fokusira na osnovno održavanje reda u domu – vraćamo stvari na svoje mesto, redovno usisavamo i trudimo se da kuhinja ostane čista i uredna. Vikendi su obično rezervisani za temeljno čišćenje, kada posvećujemo više pažnje prostorijama poput dnevne sobe i preostalih delova kuće. Ipak, postavlja se pitanje da li tada zaista obratimo pažnju na sve detalje koje bi trebalo očistiti?
Produžite vek vaše daske za rezanje: Kako negovati i čistiti drvene predmete?Čuvanje drvene daske za rezanje može da bude jednostavno uz pravilnu negu i upotrebu prirodnih sastojaka. Drvo, kao porozan materijal, lako upija tečnosti, što može dovesti do stvaranja mrlja i bakterija. Međutim, uz nekoliko trikova, vaša daska može da ostane u savršenom stanju dugo vremena.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.21 117.03 117.85 CHF 123.69 124.56 125.43 USD 107.06 107.82 108.57
-
Gulaš sa junetinom i pečurkama
Kako nam se bliži zima i sve je hladnije napolju, tako i mi sve više žudimo za jačom hranom i poznatim receptima. Gulaš sa pečurkama uvek je sjajna ideja za ručak, a preporuka je da ga poslužite uz testeninu ili krompri pire.
31-10-2024 | 11:41 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: MSPhotographic
Sastojci:800 g junetine (but ili plećka), isečene na kockice
400 g pečuraka (šampinjoni i bukovače), isečenih na četvrtine
800 g crnog luka
4 čena belog luka, sitno iseckana
2 šargarepe, isečene na kolutove
1 crvena paprika, isečena na kockice
1 kašika mlevene crvene paprike
1 kašika brašna (po želji, za zgušnjavanje)
400 ml crnog vina (opciono)
500 ml goveđeg bujona
2 lovorova lista
1 kašičica suvog timijana
1 kašičica soli
Biber po ukusu
Ulje za prženje
Priprema:
Na srednjoj temperaturi zagrejte malo ulja u većoj šerpi. Dodajte komade junetine i pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Izvadite meso iz šerpe i ostavite sa strane. U istoj šerpi dodajte još malo ulja i propržite crni i beli luk dok ne omekšaju. Zatim dodajte šargarepu i papriku i pržite još 5 minuta, dok povrće ne omekša. Ubacite pečurke i pržite ih dok ne puste vodu i blago omekšaju. Vratite meso u šerpu sa povrćem i dodajte mlevenu papriku, timijan, lovorov list i brašno (ako koristite). Promešajte sve zajedno kako bi se sastojci ujedinili.
Sipajte crno vino i mešajte dok alkohol ne ispari, otprilike 15 minuta. Zatim dodajte goveđi bujon i kuvajte sve na laganoj vatri, poklopljeno, oko 2 sata, ili dok meso ne postane mekano. Po potrebi dosolite i dodajte biber prema ukusu.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Savršena čokoladna torta
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
Ukusna pita iz tiganja!Predstavljamo vam recept za brzo i izuzetno zdravo jelo sa jajima i povrćem.
Tabule salataTabule salata je osvežavajuća i aromatična, odlična kao lagano predjelo ili prilog uz meso, roštilj, ili falafel.
Čorba sa pečurkama i piletinomMožda već pravite čorbu sa piletinom ili sa pečurkama, ali ako do sada niste spojili ove ukuse, sada je idealan trenutak da to isprobate. Ova sjajna okrepljujuća čorba savršeno odgovara ovom periodu godine, kada kraj oktobra donosi hladnije dane i potrebu za toplim, hranljivim jelima.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: