Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Oliver Dragojević - Vjeruj mi

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Oliver Dragojević - Vjeruj mi
    2. Zdravko Čolić - Moja draga
    3. Zdravko Čolić - Sto ti dadoh
    4. Merlin - Skoljka
    5. Merlin - Zaspao Je Mesec
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Zorana Arunović - Petak - Mojih 50
    2. 5. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 5. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 5. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Zorana Arunović - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Punjeni aromatični paradajz Punjeni aromatični paradajz

    Sjajan jesenji recept koji retko spremamo, a uopšte nije komplikovan. Isprobajte ovo jedinstveno jelo već danas.

    Savršene pogačice sa čvarcima Savršene pogačice sa čvarcima

    Napravite ove izuzetno ukusne pogačice i oduševite porodicu i prijatelje.

  • Zdravlje
    Kako poboljšati zdravlje creva? Kako poboljšati zdravlje creva?

    Zdravlje creva je od suštinskog značaja za celokupno zdravlje organizma, uključujući i zdravlje srca. Nutricionistkinja Viktorija Tejlor razgovara sa stručnjakom za zdravlje creva, dr Megan Rosi.

    Hrana bogata melatoninom za bolji san i zdravlje mitohondrija Hrana bogata melatoninom za bolji san i zdravlje mitohondrija

    Mitohondrij je ćelijska organela eukariotskih ćelija koja služi kao izvor energije i troši se s godinama, zbog čega mnogi stručnjaci preporučuju optimizaciju njegove funkcije nutritivno bogatom hranom, postom, vežbanjem i dodacima ishrani.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Objavljena je lista evropskih plaža na kojima je najmanja gužva! Objavljena je lista evropskih plaža na kojima je najmanja gužva!

    Veliki broj ljudi koji preferira mir i tišinu na odmoru bira septembar kao idealan period za letovanje. Ako posebno volite mirne plaže na kojima nema gužve, onda je ovo tekst za vas.

    Ovo su najbolja mesta za gledanje zalaska Sunca u Evropi Ovo su najbolja mesta za gledanje zalaska Sunca u Evropi

    Stručnjaci za automobile na LeaseCar.uk otkrili su devet sjajnih lokacija širom Evrope za posmatranje zalaska sunca. Zato, ako se odlučite za novu avanturu, obavezno posetite neko od ovih mesta i uživajte.

  • Preporučujemo
    Jednostavan trik koji će sprečiti krompir da brzo proklija Jednostavan trik koji će sprečiti krompir da brzo proklija

    Krompir je osnovna namirnica koju najveći broj nas konzumira više puta sedmično. Kako bismo osigurali da nam ova namirnica uvek bude dostupna, često skladištimo veće količine krompira i dešava se da nam zbog toga proklija.

    Trikovi za meke peškire: Izbegnite greške pri pranju Trikovi za meke peškire: Izbegnite greške pri pranju

    Novi peškiri su obično izuzetno mekani, ali nakon nekoliko pranja mogu postati grubi i neprijatni za upotrebu. Iako se često preporučuju trikovi poput dodavanja belog sirćeta, sode bikarbone ili omekšivača, postoji još jedan faktor koji može doprineti stvrdnjavanju vaših peškira.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.19 117.01 117.83
    CHF 124.04 124.92 125.79
    USD 104.48 105.22 105.95
  • Povezani članci
  • Domaći sladoled od lešnika

    Mnogima je sladoled od lešnika omiljena letnja poslastica, a svi smo svesni da pravi, domaći sladoled i onaj industrijski nikako ne mogu da se porede.




    09-07-2024 | 12:37 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, OxanaDenezhkina

     

    Sastojci:


    200 g lešnika

    500 ml mleka

    200 ml slatke pavlake (za šlag)

    150 g šećera

    4 žumanceta

    1 kašičica vanilin šećera


    Priprema:

    Zagrejte rernu na 180°C. Rasporedite lešnike na pleh za pečenje i pecite ih 10-15 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi. Ohladite lešnike i uklonite ljuske trljanjem između ruku ili u kuhinjskoj krpi.

    Stavite lešnike u blender ili secko i meljite dok ne dobijete glatku pastu. U šerpi, zagrejte mleko i slatku pavlaku na srednjoj temperaturi dok ne počnu da se stvaraju mehurići na ivicama (ne sme da proključa).

    U drugoj posudi, umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu svetložuta i kremasta. Polako dodajte toplo mleko u smešu, stalno mešajući.
    Vratite smešu u šerpu i kuvajte na srednjoj temperaturi, stalno mešajući, dok se ne zgusne (oko 75°C). Ne dozvolite da proključa. Sklonite sa vatre i umešajte pastu od lešnika.Procedite kroz sito u čistu posudu.

    Pokrijte posudu plastičnom folijom direktno na površini kreme. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim stavite u frižider na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. Nakon što se krema potpuno ohladila, prebacite je u aparat za sladoled i pratite uputstva proizvođača. Ako nemate aparat za sladoled, stavite smesu u zamrzivač i svakih 30 minuta mešajte viljuškom ili mikserom dok sladoled ne postane čvrst.

    Kada sladoled postigne željenu konzistenciju, prebacite ga u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte u zamrzivaču dok ne budete spremni za posluživanje.
    Poslužite sladoled u činijicama ili kornetima, po želji ukrašen seckanim lešnicima, čokoladnim prelivom ili šlagom.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Hrana Punjeni aromatični paradajz

    Sjajan jesenji recept koji retko spremamo, a uopšte nije komplikovan. Isprobajte ovo jedinstveno jelo već danas.

    Pogačice Savršene pogačice sa čvarcima

    Napravite ove izuzetno ukusne pogačice i oduševite porodicu i prijatelje.

    Grašak Grašak po receptu naših baka

    Tradicionalno jelo koje lako može da ostane nedovoljno kuvano i bezukusno. Uzgred, ako grašak prekuvate i loše začinite, teško da ćete dobiti pohvale za kuliransko umeće. Zato pratite ove savete i grašak će ubrzo postati omiljeno jelo vaše porodice.

    Hrana Ovu su namirnice koje doprinose osećaju umora: Ujutru ih posebno izbegavajte!

    Ako osećate konstantan umor, puno razloga može da stoji iza ove situacije. Ako ste isključili ozbiljnija stanja poput anemije i određenih bolesti, imajte u vidu da razlog može da leži i u hrani koju konzumirate.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: