-
Poslednjih 5 pesama
- Srdjan Jul - Koketa
- Prljavo Kazalište - Ako tražiš nekoga
- Dino Dvornik - Ljubav se zove imenom tvojim
- Marija - Pozuri, Pozuri
- Hari Mata Hari - Ne zaboravi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Domaće kifle
Ukoliko pripadate onom delu populacije koju ujutru najradije posegne za jogurtom i kiflom, zašto je ne biste napravili u domaćoj radinosti?
03-03-2017 | 14:05 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Olga Krig
Sastojci:
- 40 gr svežeg kvasca
- 600 ml vode
- 100 ml ulja
- 20 gr šećera
- 20 gr soli
- 1 kg brašna
Priprema: U toplu vodu izmrviti kvasac, pa dodati šećer i izmešati. Dodati malo brašna i opet izmešati. Dodati skoro svo ulje, ostaviti malo da se poulji testo na kraju, dodati so i opet izmešati. Dodati opet brašna, sad već pola mere i opet mešati. Dodavati postepeno brašno i umesiti mekano testo. Testo pouljiti i ostaviti da odstoji pokriveno krpom oko sat vremena. Nakislo testo blago premesiti i podeliti na onoliko delova koliko kifli želite. Ja sam delila na 6 jer su mi trebale velike kifle. Nauljiti podlogu, staviti lopticu, malo je rukom razvući, uhvatiti za krajeve pa napraviti valjak. I onda oklagijon razvući po širini da se dobije elipsa ili izduzen krug. Uvijati kifle od užeg dela ka širem. Treba da vam budu uske a dugačke. Poslažete u tepsiju, da izmedju ima dva prsta odstojanja izmedju svake. Premažete blago uljem i ostavite da kisnu 15 minuta, zatim uključite rernu da se ugreje na 220 stepeni. Kada su nakisle blago ih premažete mlakom vodom pa stavite da se peku oko 20 minuta, zavisno od rerne. Gotove su kad lepo porumene. Na kraju izvadite pa ih četkicom namazete sa uljem. Ostavite da odstoje 10 minuta i spremne su za punjenje. -
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: