-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Mandić - Smejem Se A Plakao Bih
- Toše Proeski - Igra bez granica
- Bijelo dugme - Pristao sam biću sve što hoće
- Trio rio - Dodji u 5 do 5
- Zdravko Čolić - Prava stvar
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Domaća pita od jabuka
Napravite domaću pitu od jabuka, po receptu naših baka.
15-08-2016 | 13:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-margouillat photo
Sastojci:
- 300 grama brašna
- prašak za pecivo
- 180 grama putera ili margarina
- 150 grama smeđeg šećera
- paketić vanilin šećera (osam grama)
- prstohvat soli
Fil:
- 1 kilogram jabuka
- 100 grama suvog grožđa
- 40 grama šećera
- 3 kašičice cimeta
- 2,5 kašičica limunovog soka (može i više po želji)
- jaje
- 3 kašike grizaPriprema: Prosejte brašno, smeđi šećer, vanilin šećer i so u posudu za mešenje. Isecite margarin ili puter na kockice i dodajte mešavini. Umutite jaje i dodajte oko tri četvrtine u smesu, ostatak sačuvajte za premazivanje pite. Pažljivo umešajte sastojke, i počnite da mesite testo sve dok se ne formira kugla. Stavite testo u frižider na otprilike sat vremena, dok se pozabavite filom. Oljuštite jabuke i isecite ih na kockice. Ne morate previše da pazite na veličinu, pošto će kockice različite veličine doprineti da fil ima zanimljiviju strukturu. U velikoj činiji pomešajte jabuke, suvo grožđe, šećer, cimet, sok limuna i pola količine griza. Dobro pomešajte i ostavite da odstoji. Fil možete napraviti i dan ranije, tako će se ukusi još bolje pomešati. Ova količina predviđena je za neprijanjajući kalup za torte prečnika 22 centimetra. Podmažite kalup (sa dnom koje se odvaja) puterom, i odvojite četvrtinu ohlađenog testa. Preostalo testo razvucite po dnu i stranicama kalupa, i pospite dno preostalim grizom. Pokušajte da dobro ocedite fil, i sipajte ga u kalup. Na radnoj površini koju ste posuli brašnom, razvucite preostalu količinu testa na debljinu od pola centimetra. Isecite na trake, i složite ih preko fila tako da dobijete ukrštenu "šaru". Premažite testo preostalim jajetom. Pecite pitu u sredini rerne na 175 stepeni, oko sat i 15 minuta. Obavezno pustite da se ohladi pre nego što je izvadite iz kalupa.
-
Pročitajte i...Savršena čokoladna torta
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
Profiterole: Omiljena poslastica!Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
Mekane kiflice sa kremomDa li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: