-
Poslednjih 5 pesama
- Bajaga - Lepa Janja ribareva kći
- Crvena jabuka - Tvoga srca vrata
- Zdravko Čolić - Oktobar je počinje sezona kiša
- Tony Cetinski - Kao U Snu
- Parni Valjak - Zastave
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoČorba sa pečurkama i piletinom
Možda već pravite čorbu sa piletinom ili sa pečurkama, ali ako do sada niste spojili ove ukuse, sada je idealan trenutak da to isprobate. Ova sjajna okrepljujuća čorba savršeno odgovara ovom periodu godine, kada kraj oktobra donosi hladnije dane i potrebu za toplim, hranljivim jelima.
Brzi kolač od lešnikaJednostavne i brze poslastice su nekad najukusnije, a čini se da je isti slučaj i sa ovim sjajnim lešnik kockama...
-
ZdravljeSedam dokazanih zdravstvenih koristi tamne čokolade
Konzumiranje tamne čokolade sa visokim sadržajem kakaa umereno može da pruži antioksidante i minerale, a takođe može da pomogne u zaštiti od srčanih oboljenja. Međutim, tamna čokolada može da sadrži i veće količine šećera i kalorija, pa povedite računa o sastojcima kada je kupujete. Tamna čokolada je bogata hranljivim materijama koje mogu pozitivno da utiču na vaše zdravlje. Napravljena od semena kakao drveta, predstavlja jedan od najboljih izvora antioksidanata. Istraživanja pokazuju da tamna čokolada može poboljšati zdravlje i smanjiti rizik od srčanih bolesti. Evo sedam zdravstvenih prednosti tamne čokolade koje su naučno podržane.
Da li vas muče prehlade? Evo kako da brzo oslobodite disajne puteveKako se približavamo kraju oktobra, sa hladnijim danima dolazi i sezona prehlada, koja je za mnoge nezaobilazna u ovo doba godine. Smanjena otpornost organizma i promena vremenskih uslova često dovode do simptoma poput zapušenog nosa i glavobolje. Kada zbog začepljenja sluz ne može slobodno da ističe iz nosnih šupljina, dolazi do oticanja sinusa i stvaranja pritiska unutar njih, što izaziva neprijatne bolove i osećaj težine u predelu lica.
-
PutovanjaObjavljena je lista 50 najboljih svetskih barova za 2024. godinu!
Jedna od najiščekivanijih lista na globalnoj koktel sceni prepoznaje barove širom sveta po njihovim inovativnim koktelima i nezaboravnoj atmosferi. Ova lista, prvi put objavljena 2009. godine i kreirana od strane medijske kompanije William Reed, postala je godišnji događaj koji stavlja u prvi plan najbolje svetske miksologe i barove, pa ako pridajete pažnju noćnim izlascima kada idete na putovanja dobro zapamtite ova čarobna mesta.
Sedam stvari koje nikada ne treba da unosite u avion prema savetima stručnjaka!Iako većina avio-kompanija nema zvaničan kodeks oblačenja, postoje neka opšteprihvaćena pravila o tome šta treba nositi u avionu ili tačnije šta ne bi trebalo da nosite.
-
PreporučujemoSaveti stručnjaka: Evo koliko bi često trebalo da peremo posteljinu!
Pranje posteljine zavisi od nekoliko faktora. Prvi je osnovna higijena – ako vam je stalo do nje, pratićete ih redovno. Drugi zavisi od toga koliko često delite krevet sa nekim. Treći se odnosi na to da li ste mladi student. U tom slučaju higijena vam možda nije prva na listi prioriteta, a trebalo bi da bude.
Ako ne želite da vaša crna odeća brzo izbledi zapamtite ovaj trikI vama se sigurno desilo da kupite divnu crnu odeću koja je već posle nekoliko pranja izgubila početni izgled i boju. Nakon nekoliko pranja mnogi komadi će izgledati isprano i iznošeno, a ako ne želite da vam se ovo ponovo dešava oslonite se na jednostavan trik.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.24 117.06 117.88 CHF 124.39 125.27 126.14 USD 107.72 108.48 109.24
-
Čorba sa pečurkama i piletinom
Možda već pravite čorbu sa piletinom ili sa pečurkama, ali ako do sada niste spojili ove ukuse, sada je idealan trenutak da to isprobate. Ova sjajna okrepljujuća čorba savršeno odgovara ovom periodu godine, kada kraj oktobra donosi hladnije dane i potrebu za toplim, hranljivim jelima.
24-10-2024 | 11:37 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, elena.hramowa
Sastojci:
500 g pilećeg filea250 g pečuraka
2-3 mlada luka
1 šargarepa
1 crni luk
2 čena belog luka
1 l pileće supe (ili vode)
200 ml pavlake za kuvanje
2 kašike brašna
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Pileći file iseći na kockice, posoliti i pobiberiti po ukusu. U velikom loncu zagrejati maslinovo ulje. Dodati iseckan crni luk i pržiti dok ne postane staklast. Dodati beli luk, mladi luk, šargarepu i pečurke, pa sve zajedno dinstati dok povrće ne omekša. Dodati piletinu u lonac i pržiti dok ne postane zlatno braon. Dodati brašno i promešati da se sve sjedini. Polako dodavati pileću supu (ili vodu), mešajući konstantno da se ne stvore grudvice. Kuvati čorbu na srednjoj vatri dok ne proključa, zatim smanjiti vatru i kuvati još 15-20 minuta dok se svi ukusi ne sjedine. Dodati pavlaku za kuvanje, promešati i kuvati još nekoliko minuta dok se čorba ne zgusne. Servirati toplo, ukrašeno svežim peršunom. Uživajte u ukusnoj i kremastoj čorbi sa piletinom, pečurkama i mladim lukom!
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Cepkano svinjsko meso sa povrćem!
Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
Fenomenalan oslić u vinu!Oslić je zdrava, povoljna i uvek dostupna riba. Istina je da ga često pripremamo na isti način, što podrazumeva prženje u dubokom ulju. Ipak, ova riba nudi različite mogućnosti i možete pripremiti sjajna jela koja će vas oduševiti. Jedno od takvih jela je i čuveni oslić u vinu.
Meksička tortiljaSavršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.
Gulaš od ćuretine u vinuAko volite začinjena i neobična jela i to "na kašiku" probajte da napravite gulaš sa ćuretinom.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: