Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Bajaga - Lepa Janja ribareva kći

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Bajaga - Lepa Janja ribareva kći
    2. Crvena jabuka - Tvoga srca vrata
    3. Zdravko Čolić - Oktobar je počinje sezona kiša
    4. Tony Cetinski - Kao U Snu
    5. Parni Valjak - Zastave
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 23. oktobar - 1 - Dodir noći
    2. 23. oktobar - 2 - Dodir noći
    3. 23. oktobar - 3 - Dodir noći
    4. Duška Jovanić - Sreda - Mojih 50
    5. 22. oktobar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Čorba sa pečurkama i piletinom Čorba sa pečurkama i piletinom

    Možda već pravite čorbu sa piletinom ili sa pečurkama, ali ako do sada niste spojili ove ukuse, sada je idealan trenutak da to isprobate. Ova sjajna okrepljujuća čorba savršeno odgovara ovom periodu godine, kada kraj oktobra donosi hladnije dane i potrebu za toplim, hranljivim jelima.

    Brzi kolač od lešnika Brzi kolač od lešnika

    Jednostavne i brze poslastice su nekad najukusnije, a čini se da je isti slučaj i sa ovim sjajnim lešnik kockama...

  • Zdravlje
    Sedam dokazanih zdravstvenih koristi tamne čokolade Sedam dokazanih zdravstvenih koristi tamne čokolade

    Konzumiranje tamne čokolade sa visokim sadržajem kakaa umereno može da pruži antioksidante i minerale, a takođe može da pomogne u zaštiti od srčanih oboljenja. Međutim, tamna čokolada može da sadrži i veće količine šećera i kalorija, pa povedite računa o sastojcima kada je kupujete. Tamna čokolada je bogata hranljivim materijama koje mogu pozitivno da utiču na vaše zdravlje. Napravljena od semena kakao drveta, predstavlja jedan od najboljih izvora antioksidanata. Istraživanja pokazuju da tamna čokolada može poboljšati zdravlje i smanjiti rizik od srčanih bolesti. Evo sedam zdravstvenih prednosti tamne čokolade koje su naučno podržane.

    Da li vas muče prehlade? Evo kako da brzo oslobodite disajne puteve Da li vas muče prehlade? Evo kako da brzo oslobodite disajne puteve

    Kako se približavamo kraju oktobra, sa hladnijim danima dolazi i sezona prehlada, koja je za mnoge nezaobilazna u ovo doba godine. Smanjena otpornost organizma i promena vremenskih uslova često dovode do simptoma poput zapušenog nosa i glavobolje. Kada zbog začepljenja sluz ne može slobodno da ističe iz nosnih šupljina, dolazi do oticanja sinusa i stvaranja pritiska unutar njih, što izaziva neprijatne bolove i osećaj težine u predelu lica.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Objavljena je lista 50 najboljih svetskih barova za 2024. godinu! Objavljena je lista 50 najboljih svetskih barova za 2024. godinu!

    Jedna od najiščekivanijih lista na globalnoj koktel sceni prepoznaje barove širom sveta po njihovim inovativnim koktelima i nezaboravnoj atmosferi. Ova lista, prvi put objavljena 2009. godine i kreirana od strane medijske kompanije William Reed, postala je godišnji događaj koji stavlja u prvi plan najbolje svetske miksologe i barove, pa ako pridajete pažnju noćnim izlascima kada idete na putovanja dobro zapamtite ova čarobna mesta.

    Sedam stvari koje nikada ne treba da unosite u avion prema savetima stručnjaka! Sedam stvari koje nikada ne treba da unosite u avion prema savetima stručnjaka!

    Iako većina avio-kompanija nema zvaničan kodeks oblačenja, postoje neka opšteprihvaćena pravila o tome šta treba nositi u avionu ili tačnije šta ne bi trebalo da nosite.

  • Preporučujemo
    Saveti stručnjaka: Evo koliko bi često trebalo da peremo posteljinu! Saveti stručnjaka: Evo koliko bi često trebalo da peremo posteljinu!

    Pranje posteljine zavisi od nekoliko faktora. Prvi je osnovna higijena – ako vam je stalo do nje, pratićete ih redovno. Drugi zavisi od toga koliko često delite krevet sa nekim. Treći se odnosi na to da li ste mladi student. U tom slučaju higijena vam možda nije prva na listi prioriteta, a trebalo bi da bude.

    Ako ne želite da vaša crna odeća brzo izbledi zapamtite ovaj trik Ako ne želite da vaša crna odeća brzo izbledi zapamtite ovaj trik

    I vama se sigurno desilo da kupite divnu crnu odeću koja je već posle nekoliko pranja izgubila početni izgled i boju. Nakon nekoliko pranja mnogi komadi će izgledati isprano i iznošeno, a ako ne želite da vam se ovo ponovo dešava oslonite se na jednostavan trik.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.24 117.06 117.88
    CHF 124.39 125.27 126.14
    USD 107.72 108.48 109.24
  • Povezani članci
  • Čorba sa pečurkama i piletinom

    Možda već pravite čorbu sa piletinom ili sa pečurkama, ali ako do sada niste spojili ove ukuse, sada je idealan trenutak da to isprobate. Ova sjajna okrepljujuća čorba savršeno odgovara ovom periodu godine, kada kraj oktobra donosi hladnije dane i potrebu za toplim, hranljivim jelima.




    24-10-2024 | 11:37 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, elena.hramowa

     

    Sastojci:


    500 g pilećeg filea

    250 g pečuraka

    2-3 mlada luka

    1 šargarepa

    1 crni luk

    2 čena belog luka

    1 l pileće supe (ili vode)

    200 ml pavlake za kuvanje

    2 kašike brašna

    2 kašike maslinovog ulja

    So i biber po ukusu

    Svež peršun za dekoraciju


    Priprema:


    Pileći file iseći na kockice, posoliti i pobiberiti po ukusu. U velikom loncu zagrejati maslinovo ulje. Dodati iseckan crni luk i pržiti dok ne postane staklast. Dodati beli luk, mladi luk, šargarepu i pečurke, pa sve zajedno dinstati dok povrće ne omekša. Dodati piletinu u lonac i pržiti dok ne postane zlatno braon. Dodati brašno i promešati da se sve sjedini. Polako dodavati pileću supu (ili vodu), mešajući konstantno da se ne stvore grudvice. Kuvati čorbu na srednjoj vatri dok ne proključa, zatim smanjiti vatru i kuvati još 15-20 minuta dok se svi ukusi ne sjedine. Dodati pavlaku za kuvanje, promešati i kuvati još nekoliko minuta dok se čorba ne zgusne. Servirati toplo, ukrašeno svežim peršunom. Uživajte u ukusnoj i kremastoj čorbi sa piletinom, pečurkama i mladim lukom!


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Cepkano meso Cepkano svinjsko meso sa povrćem!

    Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.

    Oslic Fenomenalan oslić u vinu!

    Oslić je zdrava, povoljna i uvek dostupna riba. Istina je da ga često pripremamo na isti način, što podrazumeva prženje u dubokom ulju. Ipak, ova riba nudi različite mogućnosti i možete pripremiti sjajna jela koja će vas oduševiti. Jedno od takvih jela je i čuveni oslić u vinu.

    Tortilje Meksička tortilja

    Savršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.

    Gulaš Gulaš od ćuretine u vinu

    Ako volite začinjena i neobična jela i to "na kašiku" probajte da napravite gulaš sa ćuretinom.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: