-
Poslednjih 5 pesama
- Osvajači - Marija
- Riblja čorba - Ljubav ovde više ne stanuje
- Psihomodo Pop - Ja volim samo sebe
- Marija Šerifović - Molitva
- Eva Braun - Odvedi me iz ovog grada
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Činija zdravlja: Potaž od brokolija
Potaž od brokolija je nutritivno bogato i zdravo jelo koje okrepljuje i vraća snagu nakon napornog dana.
25-06-2024 | 12:43 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Photoanatomy
Sastojci:
1 veći brokoli (oko 500 g), naseckan na male cvetove
1 srednji krompir, oljušten i isečen na kolutove
1 veza svežeg peršuna, sitno iseckanog
1 srednja glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 šargarepe, iseckane na kolutove
1 paradajz, iseckan na kockice
1/4 šolje maslinovog ulja
1 litar supe od povrća
So i biber po ukusu
1/2 šolje pavlake za kuvanje (opciono, za posluživanje)
Priprema:
U velikoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk i propržite dok ne postanu staklasti. Dodajte krompir, šargarepu i brokoli u šerpu. Pržite povrće nekoliko minuta dok ne omekša i postane blago zlatno smeđe. Dodajte paradajz i propržite ga sa povrćem još nekoliko minuta. Sipajte supu od povrća u šerpu, pokrijte je i pustite da provri. Smanjite temperaturu na nisku i kuvajte dok povrće potpuno ne omekša. Kada je povrće mekano, dodajte svež peršun i začinite solju i biberom prema ukusu. Ako želite kremastu teksturu, možete koristiti štapni mikser da izblendate supu direktno u šerpi ili prenesite supu u blender.
Poslužite potaž od brokolija topao, uz dodatak pavlake za kuvanje ako želite. Uživajte u ovom ukusnom i zdravom obroku!
PRIJATNO!
-
Pročitajte i...Aromatični krompir sa ruzmarinom
Ovaj recept za aromatični krompir sa ruzmarinom savršen je kao prilog za jela sa mesom ili kao lagano vegetarijansko jelo. Kombinacija mirisnog ruzmarina i pečenog krompira donosi divnu hrskavu teksturu i bogat ukus.
Profiterole: Omiljena poslastica!Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
Čorba sa pečurkama i piletinomMožda već pravite čorbu sa piletinom ili sa pečurkama, ali ako do sada niste spojili ove ukuse, sada je idealan trenutak da to isprobate. Ova sjajna okrepljujuća čorba savršeno odgovara ovom periodu godine, kada kraj oktobra donosi hladnije dane i potrebu za toplim, hranljivim jelima.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: