-
Poslednjih 5 pesama
- Djordje Balašević - Julia (Jablani)
- Riblja čorba - U dva ce cistaci odneti djubre
- Zdravko Čolić - Pamuk
- Severina - Mili moj
- Frano Lasic - Zagrljeni
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoGulaš sa junetinom i pečurkama
Kako nam se bliži zima i sve je hladnije napolju, tako i mi sve više žudimo za jačom hranom i poznatim receptima. Gulaš sa pečurkama uvek je sjajna ideja za ručak, a preporuka je da ga poslužite uz testeninu ili krompri pire.
Savršena čokoladna tortaGotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
-
ZdravljeLuk je izuzetno zdrav: Jedite ga što više
Luk je veoma hranljivo povrće koje može imati nekoliko prednosti, uključujući poboljšanje zdravlja srca, bolju regulaciju šećera u krvi i povećanu gustinu kostiju.
HRANA BOGATA CINKOM: Obratite u ovom periodu pažnju na unos ovog minerala!Cink je neophodan mineral za niz važnih funkcija u organizmu, uključujući podršku imunološkom sistemu, pravilnu regeneraciju tkiva i razvoj ćelija. Iako se često lako unosi putem hrane, pojedine grupe ljudi, poput vegetarijanaca, trudnica ili osoba s probavnim poremećajima, mogu imati nedostatak ovog minerala. Ipak, u sezoni prehlada, kada postaje sve hladnije i hladnije, svima nam je neophodno da unosimo hranu bogatu cinkom.
-
PutovanjaTri najčešće greške zbog kojih možete da propustite let
Obavezno pročitajte ovaj tekst ako planirate prvi put da letite avionom ili jednostavno ne letite tako često...
Proverite zašto je ovo najbolji period za posetu Amsterdamu?Idealno je vreme da se iskoristi prijatno vreme, manja gužva i povoljnije cene.
-
PreporučujemoPet često zanemarenih stvari u dnevnoj sobi koje treba redovnije da čistimo!
Tokom radnih dana, većina nas se fokusira na osnovno održavanje reda u domu – vraćamo stvari na svoje mesto, redovno usisavamo i trudimo se da kuhinja ostane čista i uredna. Vikendi su obično rezervisani za temeljno čišćenje, kada posvećujemo više pažnje prostorijama poput dnevne sobe i preostalih delova kuće. Ipak, postavlja se pitanje da li tada zaista obratimo pažnju na sve detalje koje bi trebalo očistiti?
Produžite vek vaše daske za rezanje: Kako negovati i čistiti drvene predmete?Čuvanje drvene daske za rezanje može da bude jednostavno uz pravilnu negu i upotrebu prirodnih sastojaka. Drvo, kao porozan materijal, lako upija tečnosti, što može dovesti do stvaranja mrlja i bakterija. Međutim, uz nekoliko trikova, vaša daska može da ostane u savršenom stanju dugo vremena.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.21 117.03 117.85 CHF 123.69 124.56 125.43 USD 107.06 107.82 108.57
-
Cepkano svinjsko meso!
Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
22-10-2024 | 11:31 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, FomaA
Sastojci:1,5 kg svinjskog vrata ili plećke
2 crna luka
3 čena belog luka
2 šargarepe
2 paprike (crvena i zelena)
1 kašičica dimljene paprike
1 kašičica suvog origana
So i biber po ukusu
250 ml paradajz pelata
100 ml supe (ili vode)
Maslinovo ulje
Sveže peršunovo lišće za dekoracijuPriprema:
Svinjsko meso posolite, pobiberite i pospite dimljenom paprikom. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju i kratko propržite meso sa svih strana dok ne dobije zlatnu koricu. Prebacite u veći lonac. U istom tiganju, dodajte crni i beli luk, šargarepu i papriku. Pržite dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz pelat i supu, pa kratko kuvajte dok se ukusi ne sjedine. Prelijte preko mesa. Poklopite lonac i pecite u rerni zagrejanoj na 150°C oko 4 sata, ili dok meso ne postane dovoljno meko da se lako cepka viljuškom. Nakon pečenja, viljuškom iscepkajte meso u vlakna, pomešajte sa povrćem i preostalim sokovima. Poslužite uz prilog po želji i pospite sveže seckanim peršunom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Gulaš sa junetinom i pečurkama
Kako nam se bliži zima i sve je hladnije napolju, tako i mi sve više žudimo za jačom hranom i poznatim receptima. Gulaš sa pečurkama uvek je sjajna ideja za ručak, a preporuka je da ga poslužite uz testeninu ili krompri pire.
Savršena čokoladna tortaGotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
Ukusna pita iz tiganja!Predstavljamo vam recept za brzo i izuzetno zdravo jelo sa jajima i povrćem.
Tabule salataTabule salata je osvežavajuća i aromatična, odlična kao lagano predjelo ili prilog uz meso, roštilj, ili falafel.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: