-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Ljubavnici
- Goca Tržan - Stoperka
- Bijelo dugme - Dozivjeti Stotu
- Gibonni - Zedjam
- Ana Stanić - Suncan dan
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.82 CHF 125.10 125.98 126.86 USD 110.96 111.75 112.53
-
Božićni badnjak za blagostanje u domu
Badnjak je grana drveta ili mlado drvo koje se na Badnji dan, odnosno Banje veče nalaže u ognjištu doma, te predstavlja jedan od osnovnih simbola dočekivanja najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića. Prema tradiciji, kupuje se i priprema na Badnji dan, a u kuću unosi pre badnjeg ručka, odnosno večere.
04-01-2022 | 14:09 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock- Slast20
Badnje veče u pravoslavnom hrišćanstvu obeležava se svakog 6. januara, a badnjak, ukoliko želite, možete i sami napraviti. Potrebno je da sadrži sve dolenavedene elemente, kako bi, prema verovanju, doneo blagostanje i prosperitet na svim poljima u dom.
Najpre, bogatu granu hrasta oblikujte i fiksirajte crvenim koncem. Potom možete privezati džakčić u koji ćete prethodno staviti pšenicu, kukuruz i zrnevlje po želji. Možete staviti i po koji novčić i bombonu. Važnu ulogu u badnjedanskom običaju ima slama koja se unosi u kuću. Snop slame takođe povežite za badnjak, kako bi dobio na punoći, ali i kako biste prilikom unošenja badnjaka u kuću mogli da čupkate slamu. Još jedan značajan detalj koji bi trebalo da se nađe na badnjaku je grančica drena, koja će ukućanima doneti zdravlje u narednoj godini.
Zvaničan početak praznične večere obeležava se unošenjem badnjaka u dom.
-
Pročitajte i...Badnje veče: Dočekivanje Božića u krugu porodice
Badnje veče se prema pravoslavnom hrišćanstvu obeležava 6. januara po gregorijanskom kalendaru, dan pre Božića, odnosno Božić se tradicionalno dočekuje tokom Badnje večeri. Iako običaji i obeležavanje variraju od mesta do mesta, neka obeležja su svuda ista i nezaobilazni deo obeležavanja praznika. Ono što je najlepše jeste da se proslavlja u krugu porodice.
Božićna česnicaOva vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a priprema se na Badnje veče ili božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić, a onoga koji u česnici pronađe novčić, očekuje godina prosperiteta.
Radno vreme zanatskih i trgovinskih objekata za vreme novogodišnjih i božićnih praznikaZa vreme obeležavanja novogodišnjih i božićnih praznika zanatski i trgovinski objekti radiće po izmenjenom radnom vremenu.
Praznična dekoracija stolaObogatite vašu prazničnu trpezu detaljima koji će ulepšati celokupnu atmosferu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: