-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Mandić - Pitaju me pitaju
- Petar Grašo - Ko nam brani
- Boris Novković - Tamara
- Neverne Bebe - Da ima nas
- Tap 011 - Reka
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRolat sa džemom od šljiva
Ako ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.
Ruska salata sa piletinom i kukuruzomIsprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
-
ZdravljeKonzumacija orašastih plodova povezana je sa manjim rizikom od demencije
Demencija se pokazuje veoma otpornom na lečenje medikamentima, ali možda se tajni sastojci koji podstiču zdravlje mozga već kriju u našoj ishrani.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuUz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoEfikasni trikovi koji nam pomažu da vratimo mekoću starim džemperima!
Nakon dužeg nošenja, džemperi često postaju grubi na koži, gube mekoću, a ponekad se i skupljaju. Međutim, to ne znači da je vreme da ih bacite. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vaš omiljeni džemper vratiti u prvobitno stanje, čineći ga ponovo mekanim i prijatnim za nošenje.
Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domuAko želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.82 CHF 125.10 125.98 126.86 USD 110.96 111.75 112.53
-
Božićna česnica
Ova vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a mesi se na Badnje veče ili na Božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić.
05-01-2018 | 14:44 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-krsmanovic
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 kvasac
- 1/2 l mleka
- 1 kg brašna
- 3 kašičice soli
- 1 kašika šećeraPriprema: U malo mlakog mleka rastopiti kvasac. Dodati jedno umućeno jaje. Posoliti i mešati uz postepeno dodavanje brašna i dolivanje preostalog mleka. Nakon što se testo dobro izmesi, pokriti ga čistom krpom i ostaviti ga da naraste. Čim počne da narasta, izručiti ga na dasku za mešenje i blago premesiti. Testo za česnicu ne treba da naraste potpuno. Oblikovati česnicu kao pogaču i ubaciti novčić. Prilikom oblikovanja, od testa možete praviti različite dekorativne elemente koji imaju i posebnu simboliku. Žito se tako vezuje za plodnost, a ukoliko uabcite i dren on će doneti zdravlje tokom cele godine. Kada završite sa dekoracijom, spustiti česnicu u podmazan pleh. Premazati celu površinu razmućenim jajima. Peći u zagrejanoj rerni dok česnica ne dobije tamnorumenu boju.
-
Pročitajte i...Kako produžiti svežinu hleba: Saveti za duži vek trajanja
Predstavljamo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da produžite vek trajanja vašeg omiljenog hleba i uživate u njegovom ukusu duže. Ono što je najvažnije, nećete dolaziti u iskušenje da bacate hranu ili da jedete preko mere, samo da ne biste morali da je bacite.
Badnje veče: Dočekivanje Božića u krugu porodiceBadnje veče se prema pravoslavnom hrišćanstvu obeležava 6. januara po gregorijanskom kalendaru, dan pre Božića, odnosno Božić se tradicionalno dočekuje tokom Badnje večeri. Iako običaji i obeležavanje variraju od mesta do mesta, neka obeležja su svuda ista i nezaobilazni deo obeležavanja praznika. Ono što je najlepše jeste da se proslavlja u krugu porodice.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: