Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Flamingosi - Obala

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Flamingosi - Obala
    2. Goran Karan - Kada zaspu andjeli
    3. Denis & Denis - Oaza snova
    4. Tony I Zeljko - Zabluda
    5. Oliver Dragojević - Za zivot me vezes samo ti
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Neno Belan - Petak - Mojih 50
    2. 3. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 3. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 3. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Neno Belan - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Neobična čorba od praziluka! Neobična čorba od praziluka!

    Da li ste razmišljali o tome da napravite čorbu od prazlika? Iako je ovo savršeno jelo za hladne i kišne dane, mnogi nikada nisu probali ovaj recept. Ipak, ako ste smeli i volite da eksperimentišete obavezno pripremite ovu jedinstvenu čorbu. Verovatno će postati standardni deo vašeg jelovnika...

    Najsočnija ćuretina u vinu! Najsočnija ćuretina u vinu!

    Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.

  • Zdravlje
    Sve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje Sve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje

    Hipokalcemija, odnosno nizak nivo kalcijuma u krvi, može izazvati simptome nedostatka kalcijuma kao što su bolovi u mišićima i umor. Da bi se povećali nivoi kalcijuma, lekar može da preporuči konzumiranje više namirnica bogatih kalcijumom ili uzimanje suplemenata.

    Tri znakа prekomernog umora: Glavobolje, gubitak pamćenja i drugi simptomi Tri znakа prekomernog umora: Glavobolje, gubitak pamćenja i drugi simptomi

    Iako je sasvim normalno da osećamo umor, stručnjaci upozoravaju na sve češću pojavu "prekomernog umora".

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Celebrity Cruises je upravo najavio krstarenje od 110 noći, svoje najduže do sada! Celebrity Cruises je upravo najavio krstarenje od 110 noći, svoje najduže do sada!

    Celebrity Cruises će 2026. godine krenuti na svoje najduže krstarenje ikada, od Kanade pa sve do Azije, sa više od 50 destinacija širom više kontinenata.

    Vodič kroz Laponiju: Mnogo više od polarne svetlosti! Vodič kroz Laponiju: Mnogo više od polarne svetlosti!

    Laponija, najveći i najseverniji region Finske, često je sinonim za auroru borealis, ali ova zimska zemlja čuda nudi mnogo više od samog posmatranja severne svetlosti. Ovaj region, prostirući se na skoro 40.000 kvadratnih milja, dom je autentičnog arktičkog iskustva, uključujući posete farmama irvasa, vožnje saonicama, skijanje i uživanje u tradicionalnim finskim saunama.

  • Preporučujemo
    Kako da ubrzamo sušenje odeće u zatvorenom prostoru bez neprijatnih mirisa? Kako da ubrzamo sušenje odeće u zatvorenom prostoru bez neprijatnih mirisa?

    Kako se hladniji i vlažniji dani približavaju, mnogi se suočavaju sa izazovom sušenja veša u zatvorenom prostoru bez upotrebe sušilice, što često može biti dugotrajan proces.

    Evo kako da efikasno očistite utičnice, štekere i druge površine koje su vremenom požutele! Evo kako da efikasno očistite utičnice, štekere i druge površine koje su vremenom požutele!

    Utičnice i drugi beli predmeti u domu, koji su vremenom izgubili sjaj i požuteli, ne moraju da završe u smeću. Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka za čišćenje, možete ih efikasno osvežiti i vratiti im prvobitni izgled, čineći da ponovo izgledaju kao novi.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.19 117.01 117.83
    CHF 123.78 124.65 125.53
    USD 105.36 106.10 106.85
  • Povezani članci
  • Bolonjeze kao iz restorana!

    Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".




    30-09-2024 | 12:15 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, KarepaStock

     

    Sastojci:

    400g mlevene govedine
    1 veći crni luk, sitno iseckan
    3 čena belog luka, usitnjena
    2 šargarepe, sitno narendane
    1 zelena jabuka
    1 stabljika celera, sitno iseckana
    150 g sitno iseckane suve slanine
    400g paradajza iz konzerve (ili pelata)
    2 kašike paradajz pirea
    100ml crnog vina
    1 kašičica suvog origana
    1 kašičica suvog bosiljka
    2 kašike maslinovog ulja
    So i biber po ukusu
    kašika mleka
    500g špageta
    Parmezan za serviranje

     

    Priprema:


    U dubljoj tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte sitno iseckanu slaninu, pa nakon pet minuta kad pusti masnoću i mlevenu govedinu. Pržite meso dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Izvadite ga iz tiganja i stavite na stranu . U isti tiganj dodajte sitno seckani crni luk, narendanu šargarepu, jabuku i celer. Pržite na srednjoj vatri dok ne omekša, oko 5-7 minuta. Dodajte beli luk i pržite još minut-dva dok ne zamiriše.


    Vratite meso u tiganj i dodajte paradajz pire, konzervirani paradajz i crno vino. Začinite suvim origanom, bosiljkom, solju i biberom. Kuvajte na laganoj vatri 45minuta, povremeno mešajući, pa dodajte kašiku mleka i nastavite da mešate dok se sos ne zgusne i ukusi ne sjedine.

     

    U međuvremenu, skuvajte špagete u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Poslužite bolonjeze sos preko špageta i po želji pospite narendanim parmezanom.

    PRIJATNO!

     

  • Pročitajte i...
    Praziluk čorba Neobična čorba od praziluka!

    Da li ste razmišljali o tome da napravite čorbu od prazlika? Iako je ovo savršeno jelo za hladne i kišne dane, mnogi nikada nisu probali ovaj recept. Ipak, ako ste smeli i volite da eksperimentišete obavezno pripremite ovu jedinstvenu čorbu. Verovatno će postati standardni deo vašeg jelovnika...

    Curetina Najsočnija ćuretina u vinu!

    Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.

    Markiza Markiza: Savršena poslastica za hladne dane!

    Markiza je savršena poslastica za hladnije dane. Parče ove torte, šolja toplog čaja i dobra knjiiga će vam svakako prijati u ovom periodu kada se temperatura lagano spušta... Takođe, ovo je desert koji nijednog gosta neće ostaviti ravnodušnim...

    Pohovane pečurke Pohovane pečurke u sosu

    Ne pripremamo tako često pohovane pečurke, a u ovoj varijanti one dobijaju potpuno novi ukus i mogu da posluže i kao zauska uz pivo i vino... Sos koji se priprema uz njih je jednostavan, a izuzetno ukusan i aromatičan, pa probajte da iznenadite goste ovakvim posluženjem...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: