-
Poslednjih 5 pesama
- Idoli - Zasto Su Danas Devojke Ljute
- Colonia - Za tvoje snene oči
- Djordje Balašević - Svirajte mi jesen stiže
- Zana - Sto ne znam gde si sad
- Parni Valjak - Uhvati Ritam
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRolat sa džemom od šljiva
Ako ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.
Ruska salata sa piletinom i kukuruzomIsprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
-
ZdravljeKonzumacija orašastih plodova povezana je sa manjim rizikom od demencije
Demencija se pokazuje veoma otpornom na lečenje medikamentima, ali možda se tajni sastojci koji podstiču zdravlje mozga već kriju u našoj ishrani.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuUz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoEfikasni trikovi koji nam pomažu da vratimo mekoću starim džemperima!
Nakon dužeg nošenja, džemperi često postaju grubi na koži, gube mekoću, a ponekad se i skupljaju. Međutim, to ne znači da je vreme da ih bacite. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vaš omiljeni džemper vratiti u prvobitno stanje, čineći ga ponovo mekanim i prijatnim za nošenje.
Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domuAko želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.82 CHF 125.10 125.98 126.86 USD 110.96 111.75 112.53
-
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
30-09-2024 | 12:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, KarepaStock
Sastojci:
400g mlevene govedine
1 veći crni luk, sitno iseckan
3 čena belog luka, usitnjena
2 šargarepe, sitno narendane
1 zelena jabuka
1 stabljika celera, sitno iseckana
150 g sitno iseckane suve slanine
400g paradajza iz konzerve (ili pelata)
2 kašike paradajz pirea
100ml crnog vina
1 kašičica suvog origana
1 kašičica suvog bosiljka
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
kašika mleka
500g špageta
Parmezan za serviranjePriprema:
U dubljoj tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte sitno iseckanu slaninu, pa nakon pet minuta kad pusti masnoću i mlevenu govedinu. Pržite meso dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Izvadite ga iz tiganja i stavite na stranu . U isti tiganj dodajte sitno seckani crni luk, narendanu šargarepu, jabuku i celer. Pržite na srednjoj vatri dok ne omekša, oko 5-7 minuta. Dodajte beli luk i pržite još minut-dva dok ne zamiriše.
Vratite meso u tiganj i dodajte paradajz pire, konzervirani paradajz i crno vino. Začinite suvim origanom, bosiljkom, solju i biberom. Kuvajte na laganoj vatri 45minuta, povremeno mešajući, pa dodajte kašiku mleka i nastavite da mešate dok se sos ne zgusne i ukusi ne sjedine.U međuvremenu, skuvajte špagete u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Poslužite bolonjeze sos preko špageta i po želji pospite narendanim parmezanom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Ruska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
Najukusnije faširane šnicleFaširane šnicle su klasično jelo koje je jednostavno za pripremu i savršeno za porodične obroke. Naravno veoma je važno da ih pravilno začinite...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: