-
Poslednjih 5 pesama
- Flamingosi - Obala
- Goran Karan - Kada zaspu andjeli
- Denis & Denis - Oaza snova
- Tony I Zeljko - Zabluda
- Oliver Dragojević - Za zivot me vezes samo ti
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoNeobična čorba od praziluka!
Da li ste razmišljali o tome da napravite čorbu od prazlika? Iako je ovo savršeno jelo za hladne i kišne dane, mnogi nikada nisu probali ovaj recept. Ipak, ako ste smeli i volite da eksperimentišete obavezno pripremite ovu jedinstvenu čorbu. Verovatno će postati standardni deo vašeg jelovnika...
Najsočnija ćuretina u vinu!Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.
-
ZdravljeSve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje
Hipokalcemija, odnosno nizak nivo kalcijuma u krvi, može izazvati simptome nedostatka kalcijuma kao što su bolovi u mišićima i umor. Da bi se povećali nivoi kalcijuma, lekar može da preporuči konzumiranje više namirnica bogatih kalcijumom ili uzimanje suplemenata.
Tri znakа prekomernog umora: Glavobolje, gubitak pamćenja i drugi simptomiIako je sasvim normalno da osećamo umor, stručnjaci upozoravaju na sve češću pojavu "prekomernog umora".
-
PutovanjaCelebrity Cruises je upravo najavio krstarenje od 110 noći, svoje najduže do sada!
Celebrity Cruises će 2026. godine krenuti na svoje najduže krstarenje ikada, od Kanade pa sve do Azije, sa više od 50 destinacija širom više kontinenata.
Vodič kroz Laponiju: Mnogo više od polarne svetlosti!Laponija, najveći i najseverniji region Finske, često je sinonim za auroru borealis, ali ova zimska zemlja čuda nudi mnogo više od samog posmatranja severne svetlosti. Ovaj region, prostirući se na skoro 40.000 kvadratnih milja, dom je autentičnog arktičkog iskustva, uključujući posete farmama irvasa, vožnje saonicama, skijanje i uživanje u tradicionalnim finskim saunama.
-
PreporučujemoKako da ubrzamo sušenje odeće u zatvorenom prostoru bez neprijatnih mirisa?
Kako se hladniji i vlažniji dani približavaju, mnogi se suočavaju sa izazovom sušenja veša u zatvorenom prostoru bez upotrebe sušilice, što često može biti dugotrajan proces.
Evo kako da efikasno očistite utičnice, štekere i druge površine koje su vremenom požutele!Utičnice i drugi beli predmeti u domu, koji su vremenom izgubili sjaj i požuteli, ne moraju da završe u smeću. Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka za čišćenje, možete ih efikasno osvežiti i vratiti im prvobitni izgled, čineći da ponovo izgledaju kao novi.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.19 117.01 117.83 CHF 123.78 124.65 125.53 USD 105.36 106.10 106.85
-
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
30-09-2024 | 12:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, KarepaStock
Sastojci:
400g mlevene govedine
1 veći crni luk, sitno iseckan
3 čena belog luka, usitnjena
2 šargarepe, sitno narendane
1 zelena jabuka
1 stabljika celera, sitno iseckana
150 g sitno iseckane suve slanine
400g paradajza iz konzerve (ili pelata)
2 kašike paradajz pirea
100ml crnog vina
1 kašičica suvog origana
1 kašičica suvog bosiljka
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
kašika mleka
500g špageta
Parmezan za serviranjePriprema:
U dubljoj tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte sitno iseckanu slaninu, pa nakon pet minuta kad pusti masnoću i mlevenu govedinu. Pržite meso dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Izvadite ga iz tiganja i stavite na stranu . U isti tiganj dodajte sitno seckani crni luk, narendanu šargarepu, jabuku i celer. Pržite na srednjoj vatri dok ne omekša, oko 5-7 minuta. Dodajte beli luk i pržite još minut-dva dok ne zamiriše.
Vratite meso u tiganj i dodajte paradajz pire, konzervirani paradajz i crno vino. Začinite suvim origanom, bosiljkom, solju i biberom. Kuvajte na laganoj vatri 45minuta, povremeno mešajući, pa dodajte kašiku mleka i nastavite da mešate dok se sos ne zgusne i ukusi ne sjedine.U međuvremenu, skuvajte špagete u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Poslužite bolonjeze sos preko špageta i po želji pospite narendanim parmezanom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Neobična čorba od praziluka!
Da li ste razmišljali o tome da napravite čorbu od prazlika? Iako je ovo savršeno jelo za hladne i kišne dane, mnogi nikada nisu probali ovaj recept. Ipak, ako ste smeli i volite da eksperimentišete obavezno pripremite ovu jedinstvenu čorbu. Verovatno će postati standardni deo vašeg jelovnika...
Najsočnija ćuretina u vinu!Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.
Markiza: Savršena poslastica za hladne dane!Markiza je savršena poslastica za hladnije dane. Parče ove torte, šolja toplog čaja i dobra knjiiga će vam svakako prijati u ovom periodu kada se temperatura lagano spušta... Takođe, ovo je desert koji nijednog gosta neće ostaviti ravnodušnim...
Pohovane pečurke u sosuNe pripremamo tako često pohovane pečurke, a u ovoj varijanti one dobijaju potpuno novi ukus i mogu da posluže i kao zauska uz pivo i vino... Sos koji se priprema uz njih je jednostavan, a izuzetno ukusan i aromatičan, pa probajte da iznenadite goste ovakvim posluženjem...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: