-
Poslednjih 5 pesama
- Sergej Ćetković - Dva minuta
- Merlin - Ja sam na te naviko
- Bajaga - Tamara
- Kaliopi - Rodjeni
- Ana Stanić - Točkovi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoKremasta torta sa višnjama
Ova kremasta torta je sve što vam treba kada je hladno i želeti da uživate uz omiljeni film ili knjigu... Ujedno ova torta je i savršena praznična poslastica i nikoga neće ostaviti ravnodušnim...
Salata sa indijskim orahom i celeromIzuzetno ukusna, ali i neobična salata koja sasvim sigurno može da bude deo praznične trpeze...
-
ZdravljeZa bolji imunitet: Uzmite čen belog luka na početku dana
Početak dana sa čenom belog luka sjajan je način da poboljšate svoje zdravlje, a mnogi su upoznati sa brojnim dokazanim zdravstvenim koristima ove biljke.
Ovo su poruke koje vam telo šalje kada nema dovoljno proteinaNajmanje 10% dnevnog unosa kalorija trebalo bi da potiče iz proteina.
-
PutovanjaKako odmor posvećen snu menja turističku industriju?
Zaboravite na klasične avanture i adrenalinske izazove – novi trend u turizmu posvećen je jednostavnoj, ali često zanemarenoj aktivnosti: spavanju. Industrija turizma za spavanje, procenjena na stotine milijardi dolara, pruža savršeno okruženje za kvalitetan odmor. Da li biste se odlučili za luksuzne destinacije koje obećavaju miran san i revitalizaciju tela i uma?
Najbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
-
PreporučujemoPet trikova za savršeno čisto staklo na rerni!
Staklo rerne se brzo prlja, pa je potrebno često čišćenje. Rerne bi trebalo čistiti svaka tri meseca, ali se može desiti da zahtevaju i češće održavanje ako se intenzivno koriste. Velike porodice koje svakodnevno koriste rernu možda će morati da je čiste još češće, kako bi izbegle taloženje hrane i masnoće, ali i osigurale njeno efikasno funkcionisanje.
Ove sobne biljke su najbolji čistači vazduha!Sobne biljke, osim što ulepšavaju prostor i donose osećaj smirenosti, pružaju i brojne druge pozitivne efekte na naše okruženje i zdravlje. Njihova uloga postaje posebno značajna tokom zimskih meseci, kada zbog hladnog vremena provodimo više vremena u zatvorenim prostorima. Iako možda nisu toliko efikasne kao industrijski prečišćivači vazduha, sobne biljke mogu doprineti boljoj kvaliteti vazduha u domu, smanjujući nivo zagađivača i povećavajući količinu kiseonika.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.82 CHF 124.98 125.86 126.74 USD 110.84 111.62 112.40
-
Aromatične pljeskavice od povrća
Napravite iskorak i probajte pljeskavice od povrća. Ne samo što su zdravije, već ako ih adekvatno začinite mogu da budu i ukusnije.
13-06-2024 | 12:04 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, FSerega
Sastojci:
1 velika šargarepa, izrendana1 tikvica, izrendana
1 crvena paprika, sitno iseckana
1 crni luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 konzerva (oko 400 g) kuvane leblebije
1 šolja prezli (ili po potrebi)
2 kašike brašna (možete koristiti obično, integralno ili bezglutensko brašno)
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica slatke paprike
1/2 kašičice kima
So i biber po ukusu
Ulje za prženje
Priprema:
Izdinstajte iseckani crni luk i beli luk na malo ulja dok ne postanu staklasti. Dodajte rendanu šargarepu, tikvicu i papriku. Dinstajte sve zajedno dok povrće ne omekša, a višak tečnosti ispari. Ostavite da se ohladi.
U velikoj posudi, izgnječite leblebije viljuškom ili ih kratko izblendajte tako da ostanu mali komadići (ne mora biti potpuno glatko). Dodajte ohlađeno povrće, prezle, brašno, peršun, slatku papriku, kim, so i biber. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine. Ako je smesa previše vlažna, dodajte još prezli.
Oblikujte smesu u pljeskavice željene veličine. U tiganju zagrejte malo ulja na srednje jakoj vatri. Pržite pljeskavice 3-4 minuta sa svake strane, ili dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave spolja.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Salata sa indijskim orahom i celerom
Izuzetno ukusna, ali i neobična salata koja sasvim sigurno može da bude deo praznične trpeze...
Rolat sa džemom od šljivaAko ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.
Aromatični krompir sa ruzmarinomOvaj recept za aromatični krompir sa ruzmarinom savršen je kao prilog za jela sa mesom ili kao lagano vegetarijansko jelo. Kombinacija mirisnog ruzmarina i pečenog krompira donosi divnu hrskavu teksturu i bogat ukus.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: