Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Sergej Ćetković - Dva minuta

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Sergej Ćetković - Dva minuta
    2. Merlin - Ja sam na te naviko
    3. Bajaga - Tamara
    4. Kaliopi - Rodjeni
    5. Ana Stanić - Točkovi
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 25. novembar - 1 - Dodir noći
    2. 25. novembar - 2 - Dodir noći
    3. 25. novembar - 3 - Dodir noći
    4. Zijo Valentino - Ponedeljak - Mojih 50
    5. 22. novembar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Kremasta torta sa višnjama Kremasta torta sa višnjama

    Ova kremasta torta je sve što vam treba kada je hladno i želeti da uživate uz omiljeni film ili knjigu... Ujedno ova torta je i savršena praznična poslastica i nikoga neće ostaviti ravnodušnim...

    Salata sa indijskim orahom i celerom Salata sa indijskim orahom i celerom

    Izuzetno ukusna, ali i neobična salata koja sasvim sigurno može da bude deo praznične trpeze...

  • Zdravlje
    Za bolji imunitet: Uzmite čen belog luka na početku dana Za bolji imunitet: Uzmite čen belog luka na početku dana

    Početak dana sa čenom belog luka sjajan je način da poboljšate svoje zdravlje, a mnogi su upoznati sa brojnim dokazanim zdravstvenim koristima ove biljke.

    Ovo su poruke koje vam telo šalje kada nema dovoljno proteina Ovo su poruke koje vam telo šalje kada nema dovoljno proteina

    Najmanje 10% dnevnog unosa kalorija trebalo bi da potiče iz proteina.

  • Putovanja
    Kako odmor posvećen snu menja turističku industriju? Kako odmor posvećen snu menja turističku industriju?

    Zaboravite na klasične avanture i adrenalinske izazove – novi trend u turizmu posvećen je jednostavnoj, ali često zanemarenoj aktivnosti: spavanju. Industrija turizma za spavanje, procenjena na stotine milijardi dolara, pruža savršeno okruženje za kvalitetan odmor. Da li biste se odlučili za luksuzne destinacije koje obećavaju miran san i revitalizaciju tela i uma?

    Najbolje destinacije za putovanja u 2025. godini! Najbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!

    Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.

  • Preporučujemo
    Pet trikova za savršeno čisto staklo na rerni! Pet trikova za savršeno čisto staklo na rerni!

    Staklo rerne se brzo prlja, pa je potrebno često čišćenje. Rerne bi trebalo čistiti svaka tri meseca, ali se može desiti da zahtevaju i češće održavanje ako se intenzivno koriste. Velike porodice koje svakodnevno koriste rernu možda će morati da je čiste još češće, kako bi izbegle taloženje hrane i masnoće, ali i osigurale njeno efikasno funkcionisanje.

    Ove sobne biljke su najbolji čistači vazduha! Ove sobne biljke su najbolji čistači vazduha!

    Sobne biljke, osim što ulepšavaju prostor i donose osećaj smirenosti, pružaju i brojne druge pozitivne efekte na naše okruženje i zdravlje. Njihova uloga postaje posebno značajna tokom zimskih meseci, kada zbog hladnog vremena provodimo više vremena u zatvorenim prostorima. Iako možda nisu toliko efikasne kao industrijski prečišćivači vazduha, sobne biljke mogu doprineti boljoj kvaliteti vazduha u domu, smanjujući nivo zagađivača i povećavajući količinu kiseonika.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.18 117.00 117.82
    CHF 124.98 125.86 126.74
    USD 110.84 111.62 112.40
  • Povezani članci
  • Aromatične pljeskavice od povrća

    Napravite iskorak i probajte pljeskavice od povrća. Ne samo što su zdravije, već ako ih adekvatno začinite mogu da budu i ukusnije.




    13-06-2024 | 12:04 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, FSerega

     

    Sastojci:


    1 velika šargarepa, izrendana

    1 tikvica, izrendana

    1 crvena paprika, sitno iseckana

    1 crni luk, sitno iseckan

    2 čena belog luka, sitno iseckana

    1 konzerva (oko 400 g) kuvane leblebije

    1 šolja prezli (ili po potrebi)

    2 kašike brašna (možete koristiti obično, integralno ili bezglutensko brašno)

    1 kašika seckanog peršuna

    1 kašičica slatke paprike

    1/2 kašičice kima

    So i biber po ukusu

    Ulje za prženje

    Priprema:

    Izdinstajte iseckani crni luk i beli luk na malo ulja dok ne postanu staklasti. Dodajte rendanu šargarepu, tikvicu i papriku. Dinstajte sve zajedno dok povrće ne omekša, a višak tečnosti ispari. Ostavite da se ohladi.


    U velikoj posudi, izgnječite leblebije viljuškom ili ih kratko izblendajte tako da ostanu mali komadići (ne mora biti potpuno glatko). Dodajte ohlađeno povrće, prezle, brašno, peršun, slatku papriku, kim, so i biber. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine. Ako je smesa previše vlažna, dodajte još prezli.


    Oblikujte smesu u pljeskavice željene veličine. U tiganju zagrejte malo ulja na srednje jakoj vatri. Pržite pljeskavice 3-4 minuta sa svake strane, ili dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave spolja.


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Salata sa indijskim orahom i celerom Salata sa indijskim orahom i celerom

    Izuzetno ukusna, ali i neobična salata koja sasvim sigurno može da bude deo praznične trpeze...

    Rolat sa džemom od šljiva Rolat sa džemom od šljiva

    Ako ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.

    Aromatični krompir sa ruzmarinom Aromatični krompir sa ruzmarinom

    Ovaj recept za aromatični krompir sa ruzmarinom savršen je kao prilog za jela sa mesom ili kao lagano vegetarijansko jelo. Kombinacija mirisnog ruzmarina i pečenog krompira donosi divnu hrskavu teksturu i bogat ukus.

    Veganske tortilje Veganske tortilje

    Veganske tortilje će obožavati i veliki gurmani, ali i ljubitelji mesa...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: