-
Poslednjih 5 pesama
- Piloti - Cini mi se da
- Knez - Vjeruj
- Azra - Gracija
- Galija - Pismo
- Time - Makedonija
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Zapečeni citrusi kao dekoracija
Ukoliko želite da vašu prazničnu dekoraciju obogatite sve popularnijim ukrasima od prirodnih namirnica, odnosno detaljima od zapečenih citrusa, evo načina na koji to možete i postići.
23-12-2020 | 10:00 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock-Kinek00
Zapečena pomorandža, limun ili grejpfrut biće interesantan detalj u vidu ukrasa na vašoj novogodišnjoj jelki ili, zašto da ne, zaseban element dekoracije. Ovo je sjajan način da, ukoliko ste ljubitelj, uvedete neke od prirodnih dekorativnih elemenata u vašu prazničnu čaroliju. Pored toga što ih možete koristiti kao ukrase za jelku, možete napraviti viseće elemente za vrata ili deo nameštaja. Isto tako, možete njima dekorisati novogodišnji venac.
Sve što vam je potrebno jeste željena količina voća i kanap ili ukrasna traka koja može biti od satena ili drugog materijala.
Voće je potrebno iseći na kolutove, ubrusom pokupiti višak prirodnog soka i poređati ih na papiru za pečenje a potom u zagrejanoj rerni pažljivo peći uz povremeno obrtanje, kako bi obe strane bile jednako pečene. Potrebno je obratiti pažnju da ne budu previše pečeni. Najbolje je peći sat vremena jednu stranu, nakon toga drugu i u zavisnosti od toga koliko su se ispekli, ponoviti proces. U proseku je potrebno tri i po do četiri sata.
Kada je voće pečeno, napraviti prorez za kanap ili materijal po želji i napraviti ukras. -
Pročitajte i...Kako napraviti neodoljivu dekoraciju pomoću salveta?
Napravite upečatljivu uskršnju dekoraciju stola pomoću papirnih salveta i tkanine.
Praznična dekoracija stolaObogatite vašu prazničnu trpezu detaljima koji će ulepšati celokupnu atmosferu.
Napravite praznični venac od vuneLjubitelji praznične dekoracije mogu se oprobati u kreiranju neodoljivih venaca od vune.
Tegle u službi dekoracijeUkoliko kod kuće imate iskorišćene staklene tegle, pronađite im novu primenu - neka postanu deo vašeg prazničnog dekora!
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: