-
Poslednjih 5 pesama
- Novi Fosili - Milena
- Gibonni - Kad sam nasamo s njom
- Knez - Tina bambina
- Dino Dvornik - Ti si mi u mislima
- Petar Grašo - Idi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoStarinska pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeZašto je dobro da grickamo celer između obroka?
Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
Namirnice koje podržavaju dobro varenjeČim hrana uđe u telo kroz usta, počinje proces varenja.Telo onda postepeno pomera hranu kroz probavni sistem, koji razlaže hranu na manje, upotrebljivije delove.
-
PutovanjaRaj za hedoniste: Posetite čarobnu Toskanu
Ako raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
Saveti za uspešno i praktično pakovanjeSezona letovanja upravo počinje i trajaće do oktobra. Bez obzira na to kada ste planirali letovanje saveti za lako i praktično pakovanje stvari će vam sigurno biti od koristi.
-
PreporučujemoHemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kako
Mnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za časRerna je definitivno jedno od najomraženijih mesta za čišćenje i deluje nam da je rešavanje problem masnoće koja se posle jednog korišćenja već nakupi izuzetno komplikovano.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.30 117.12 117.94 CHF 118.64 119.47 120.31 USD 106.84 107.60 108.35
-
Slavski kolač
Sezona je obeležavanja slava, a slavski kolač je centralni deo svake trpeze.
18-12-2018 | 15:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- krsmanovic
Sastojci:- 600 g brašna za kolač
- 400 ml mlake vode
- 30 g svežeg kvasca
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soliPriprema: Osnovno testo za slavski kolač je hlebno. Paketic svežeg kvasca razmutiti u šolji mlake vode, dodati kašičicu šećera i malo brašna i ostaviti da nadodje. Kad nadodje, zamesiti testo sa 600 g brašna, malo osvecene vodice, uljem i kašičicom soli. Mesiti testo sa dodavanjem brašna dok ne postane glatko i puno plikova. Voditi računa da testo ne bude tvrdo. Ostavite na toplom mestu da naraste. Narasli hleb opet premesiti i staviti u dublju šerpu prečnika 24 cm prethodno podmazanu uljem i posutu brašnom. Kad naraste ukrasavati, a mesta na koja stavljate ukrase malo kvasite vodom i utiskujte ukrase. Pecat-poskurnik možete direktno utisnuti na 4 mesta u kolač, a možete napraviti i 4 komada od testa za ukrase. Peći na 200° oko 45 min.
-
Pročitajte i...Najjednostavniji recept za slavski kolač
Sigurni smo da i najneiskusnija domaćica uz adekvatne trikove i uputstva može da pripremi savršen slavski kolač.
Recept za pijanog šaranaJedan od najtraženijih recepata ovih dana upravo je recept za pijanog šarana.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: