-
Poslednjih 5 pesama
- Bijelo dugme - Ružica si bila
- Denis & Denis - Oaza snova
- Denis & Denis - Ja sam lazljiva
- Željko Joksimović - Ljubavi
- Željko Joksimović - Stihija
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa čeri paradajzom i belim lukom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
Starinska pita sa borovnicamaPita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše
Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.
Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
-
PutovanjaBanje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more
Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
-
PreporučujemoAko pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kakoMnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.92 CHF 118.02 118.85 119.68 USD 107.10 107.85 108.61
-
Recept za domaći ratluk
Omiljenu tursku poslasticu možete napraviti i kod kuće. Ukusan domaći ratluk priprmićete za svega 20 minuta. Poslužite uz šoljicu turske kafe.
06-06-2015 | 19:31 | Autor/Izvor:
Omiljenu tursku poslasticu možete napraviti i kod kuće. Ukusan domaći ratluk priprmićete za svega 20 minuta. Poslužite uz šoljicu turske kafe.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:6.3.2014. - 12:40:00
(Foto:Czamfir,bigstockphoto)Sastojci:
- 750gr šećera
- 350ml vode
- 125gr rastvorenog gustina(jestivi skrob)
- 1 limun
- ulje za podmazivanje pleha
- 300gr šećera u prahu
Priprema: Preliti šećer vodom i kuvati gust sirup, pa dodati skrob (predhodno rastvoren u 1.čaši hladne vode, pažljivo da ne bude grudvica) i kuvati uz obavezno mešanje-dok ne počne da se ‘’odvaja’’ od šerpe. Po želji umešati šaku seckanih oraha. Izručiti masu u uljem podmazan pleh. Kad se ohladi seći kocke i svaku uvaljati u prah-šećer.