-
Poslednjih 5 pesama
- Parni Valjak - Samo Ti
- Film - Doći ću ti u snovima
- Haustor - Moja prva ljubav
- Jelena Tomašević - Kosava
- Sladjana Milošević - Miki, Miki
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeAko brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou
Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, hipertenzija je vodeći faktor rizika za kardiovaskularne bolesti i smrtnost.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuNajveći broj ljudi započinje dan uz ovaj popularan napitak. Uz dva začina ne samo što možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaNeobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa!
Noćenje u hotelu Karen košta 220 evra, ali ovde osoblje nije ljubazno. Upravo suprotno, jer koncept u kome se gost vređa i dobija minimalnu uslugu funkcioniše savršeno.
Sejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanuMnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Novo istraživanje: Prednosti konzumacije meda u odnosu na šećer
Novo istraživanje sugeriše da postoje izvesne prednosti meda u odnosu na šećer
12-10-2023 | 10:19 | Autor/Izvor: Naxi media, Fox news
Foto: Bigstock, nstudio
Prema nedavnom istraživanju objavljenom u Nutrition Reviews i izveštaju Fox News-a, konzumacija sirovog meda dobijenog iz jednog cvetnog izvora može da unapredi kontrolu nivoa šećera u krvi i smanji nivo holesterola ako se konzumira u okviru zdrave ishrane. "Ovi rezultati su iznenađujući jer med sadrži oko 80% šećera.Ne sugerišemo da je neophodno jesti med ako trenutno izbegavate šećer, već se više radi o zameni. Ako obično koristite rafinisani šećer, sirup ili neki drugi zaslađivač, zamenom tih šećera medom možete smanjiti kardio-metaboličke rizike", izjavio je Tauseef Khan, viši istraživač u studiji i naučni saradnik u oblasti ishrane na Medicinskom fakultetu Temerty, Univerziteta u Torontu, u saopštenju za javnost.
Istraživači iz Toronta sproveli su sveobuhvatan pregled i meta-analizu rezultata iz 18 kliničkih ispitivanja koja su uključila više od 1100 učesnika kako bi istražili uticaj meda na srce i faktore rizika za metaboličke bolesti, kako se navodi u saopštenju ove studije. "U našem istraživanju, analizirali smo sve relevantne podatke iz svih studija o konzumaciji meda kod ljudi, a koje su se bavile metaboličkim oboljenjima", izjavio je Khan.
Konzumacija meda pokazala se povezanom s blagim smanjenjem nivoa glukoze u krvi, ukupnog holesterola i triglicerida. Tauseef Khan je istakao da su ovi efekti bili klinički značajno mali. "Međutim, to ukazuje na to da nema štetnih posledica u uzimanju meda, a čak i blago smanjenje može doneti dugoročne koristi", dodao je.
Khan je naglasio razliku između prerađenog i sirovog meda u pogledu zdravstvenih prednosti. Prerađeni med podrazumeva postupak filtriranja, zagrevanja i uklanjanja vlage kako bi se olakšala manipulacija njime, ali ovaj proces može da ošteti mnoge njegove bioaktivne komponente, čime gube na svojoj efikasnosti. Sirovi med, s druge strane, zadržava svoje prirodne karakteristike i često se smatra zdravijim izborom.
Savetuje se da ljudi razmotre uključivanje meda u svoju ishranu ako "uživaju u njegovom ukusu i žele da obogate svoj celokupni nivo ishrane". Takođe je napomenuo da bi ljudi mogli da eksperimentišu sa zamenom šećera medom, ali treba imati na umu da med ima prirođeno slađi ukus, pa bi bilo potrebno koristiti manje količine.
-
Pročitajte i...Med, đumbir i limun kombinacija u službi zdravlja
Tokom zimskog perioda potrebno je jačati imuni sistem, a jedna od poznatih delotvornih prirodnih kombinacija ogleda se u konzumiranju meda, đumbira i limuna.
Cimet i med za gubitak kilogramaUkoliko želite da očistite organizam i izgubite koji kilogram, umesto iscrpnih dijeta isprobajte mešavinu cimeta i meda koja može biti snažan antioksidant.
Letnje maske: Hidrirana i negovana kožaNeka vaša koža bude negovana i na visokim temperaturama! Poznato je da se promena vremena i visoke temperature odražavaju i na tonus kože, kao i hidrantnost, ali zahvaljujući ovim prirodnim maskama vašoj koži ćete obezbediti potrebnu negu!
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: