-
Poslednjih 5 pesama
- Galija - Još uvek sanjam
- Leteći Odred - Sanjao sam moju ružicu
- Željko Joksimović - Stihija
- Oliver Dragojević - Molitva za Magdalenu
- Gibonni - Posoljeni Zrak
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoDomaće Ferero Kuglice
Kolač koji je idealno rešenje za slavsko posluženje, iznenadne goste, ali i hladne zimske večeri koje provodimo ispred televizora.
-
ZdravljeU koje vreme u toku dana je najbolje da vežbamo?
Redovna fizička aktivnost važna je za naše blagostanje i zdravlje. Ipak, pitanje koje se često postavlja odnosi se na vreme koje je najpogodnije za ove aktivnosti.
Rotkvice i zdravlje: Pune su vitamina i mineralaIako nisu najčešći izbor kada je reč o salati ili dodatku jelima dobro je da znate da su rotkvice izuzetno zdrave.
-
PutovanjaMaldivi: Raj na zemlji i priroda koja fascinira
Ova ostrvska država obiluje bogatstvom biljnog i životinjskog sveta, što je čini izuzetno privlačnom destinacijom. Monsunska sezona traje od maja do oktobra, sa većom verovatnoćom za kišu i višom vlažnošću vazduha. Ipak, uzmite u obzir da cene smeštaja mogu da budu znatno niže tokom ovog perioda, pa ukoliko tražite povoljniju opciju, možda će vam odgovarati da sada rezervišete Maldive.
Briž i Gent: Skrivni dragulji BelgijeOba grada nude jedinstvene doživljaje, od romantične atmosfere Briža do živopisne istorije i umetnosti u Gentu.
-
PreporučujemoKako da uklonite tvrdokorne mrlje sa posuđa? Jedno voće može da pomogne
Društvene mreže mogu da budu veoma korisne, posebno kada želimo da otkrijemo i podelimo trikove za brzo i efikasno čišćenje.
Namirnice koje bi ipak trebalo da držimo u frižideruNeke namirnice poput jaja i mesa sigurno ćete držati u frižideru, ali postoje i neke druge namirnice za koje uopšte nismo sigurni da li je pametno da ih čuvamo na nižoj temperaturi.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.30 117.12 117.94 CHF 118.62 119.46 120.29 USD 107.81 108.57 109.33
-
KFC bi uskoro mogao da ima u ponudi 3D štampane pileće medaljone
Lanac restorana brze hrane Kentucky Fried Chicken (KFC) eksperimentiše sa novom vrstom mesa, tačnije 3D bioštampanom verzijom jednog od popularnijeg jela sa svojeg jelovnika – chicken nuggetsa (pilećih medaljona), pišu itvesti.
31-07-2020 | 12:06 | Autor/Izvor: itvesti
Foto: Foto: Bigstock-Gilmanshin
KFC će zapravo u ovom eksperimentu koristiti pileće stanice i materijal na biljnoj bazi za stvaranje pileće zamene koja bi, prema navodima kompanije, trebala da bude slična po ukusu i teksturi originalnim pilećim medaljonima. Naime, KFC će naučnicima iz moskovske tehnološke kompanije dati „panirung“ i začine da bi se u laboratorijskim uslovima mogao uzgojiti što verniji ukus i hrskava tekstura KFC-ove tradicionalne piletine.
Tvorci navode da će pritom iz „biomesa“ ukloniti aditive koji se koriste u današnjem tradicionalnom uzgoju pa će, kao rezultat toga, kreirati i zdraviji proizvod. Pritom su istaknuli studiju objavljenu u časopisu American Environmental Science & Technology Journal koja opisuje da ovakav oblik proizvodnje, 3D bioprintanje mesa, ima minimalan negativan uticaj na okolinu jer se troši upola manje energije u odnosu na tradicionalni uzgoj mesa, emisija gasova sa efektom staklene bašte je 25 puta manja te se koristi 100 puta manje prostora za proizvodnju.
KFC ističe da će, ako projekat uspe, ovo biti prvi laboratorijski pileći medaljon dobijen iz pravih životinjskih ćelija. Ovakav proces proizvodnje više je etičan u odnosu na fabrički uzgoj jer laboratorijski dobijeno meso tokom proizvodnje ne uključuje odlazak životinja u večna lovišta, a pritom se medaljoni ne mogu smatrati vegetarijanskom verzijom jer se baziraju na životinjskom tkivu.
Sa 3D-štampama ovakvoga tipa sve se više ekseprimetiše, a testiranje ovog KFC proizvoda odviće se na jesen, s time da još nije poznato kada bi trebao da dođe u prodaju, pišu itvesti.
-
Pročitajte i...Čovek koji ima 106 godina skočio je iz aviona sa padobranom i oborio Ginisov rekord
Nakon što je sa 106 godina ponovo ušao u Ginisovu knjigu rekorda (GVR) za najstariju osobu koja je skočila padobranom iz aviona u tandemu, Alfred „Al“ Blaške je živi dokaz da je „svako sposobniji nego što misli“.
Aerodrom koji slavi 30 godina postojanja nikada nije izgubio nijedan koferPopularan je među putnicima iz Osake, Kobea i Kjota i jedan je od najprometnijih aerodroma u Japanu.
Čovek koji govori 24 jezika: Da li je on apsolutni rekorder?46-godišnji Vaun Smit, čistač tepiha tečno govori osam jezika (engleski, portugalski, španski, ruski, rumunski, bugarski, slovački i češki), a solidan razgovor može da vodi na čak 24 jezika.
Najopasniji sir na svetu nekada je bio najveći specijalitetU Ginisovoj knjizi rekorda, sir "casu marzu", kako se naziva na sardinijskom dijalektu, 2009. proglašen je za najopasniji na svetu, a njegova proizvodnja je davno zabranjena. Ipak, on se i danas može pronaći, a oni koji su ga probali tvrde da ima izuzetan i neosporno autentičan ukus.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: