-
Poslednjih 5 pesama
- Petar Grašo - Ako Te Pitaju
- Crvena jabuka - Svidja Mi Se Ova Stvar
- Zdravko Čolić - Krasiva
- Toše Proeski - Pratim te
- Moby Dick - Pričaj mi o ljubavi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoStarinska pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeZašto je dobro da grickamo celer između obroka?
Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
Namirnice koje podržavaju dobro varenjeČim hrana uđe u telo kroz usta, počinje proces varenja.Telo onda postepeno pomera hranu kroz probavni sistem, koji razlaže hranu na manje, upotrebljivije delove.
-
PutovanjaRaj za hedoniste: Posetite čarobnu Toskanu
Ako raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
Saveti za uspešno i praktično pakovanjeSezona letovanja upravo počinje i trajaće do oktobra. Bez obzira na to kada ste planirali letovanje saveti za lako i praktično pakovanje stvari će vam sigurno biti od koristi.
-
PreporučujemoHemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kako
Mnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za časRerna je definitivno jedno od najomraženijih mesta za čišćenje i deluje nam da je rešavanje problem masnoće koja se posle jednog korišćenja već nakupi izuzetno komplikovano.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.92 CHF 118.02 118.85 119.68 USD 107.10 107.85 108.61
-
Juneći gulaš
Gulaš je tradicionalno mađarsko jelo, ali je i zastupljen i u našoj kuhinji.
12-08-2016 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Olga Krig
Sastojci:
- 500 grama juneceg mesa (od buta)
- 2 veće glavice crnog luka
- jedan čen belog luka
- jedna šargarepa
- dve kašičice mešavine začina
- jedna kašičica sušenog peršuna
- dve pune kašike paradajz pirea
- vode po potrebi
- 500 grama testenine po izboruPriprema: Meso iseći na kockice. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseckati. U šerpu sipati malo ulja, taman da prekrije dno. Kada se ugreje, staviti crni i beli luk. Paziti da ulje ne bude vrelo kako luk ne bi naglo izgoreo i dobio gorak ukus. Dinstati luk oko 1 minut dok ne omekša, zatim dodati jednu rendanu šargarepu i kockice mesa. Pržiti par minuta, dok meso ne dobije tamniju boju. Zatim uliti 3 čase (od 250 ml) vode i ostaviti da se dinsta oko 40 minuta do 1 sat. Povremeno promešati i dodati vode ako previse ispari. Posle 40 minuta dodati začine. Uliti još 250 ml vode. Dodati dve pune kašike paradajz pirea, dobro promešati i ostaviti da se dinsta još oko 10 minuta. Ukoliko ima previše vode, odnosno ukoliko je gulaš previše redak dinstati duže, dok višak tečnosti ne ispari.
-
Pročitajte i...Salata sa celerom i indijskim orahom
Intenzivan i interesantan ukus ove salate će vas iznenaditi, a možete da je koristite i kao namaz.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: