-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Ti si mi u krvi
- Zdravko Čolić - Zvao sam je Emili
- Prljavo Kazalište - Mi plešemo
- Prljavo Kazalište - Ako tražiš nekoga
- Djordje Balašević - Otilia (Lakonoga)
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa čeri paradajzom i belim lukom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
Starinska pita sa borovnicamaPita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše
Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.
Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
-
PutovanjaBanje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more
Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
-
PreporučujemoAko pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kakoMnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.92 CHF 118.02 118.85 119.68 USD 107.10 107.85 108.61
-
Danas se obeležava Međunarodni dan kafe
Ukoliko već niste, pravo je vreme da se počastite šoljicom kafe, jer se danas širom sveta obeležava Međunarodni dan kafe!
01-10-2019 | 14:23 | Autor/Izvor: Naxi media-wikipedia
Foto: Bigstock/Xander21
Međunarodni dan kafe osmišljen je u svrhu popularizacije i proslave ovog pića širom sveta. Prvi zvanični datum kada je ovaj dan obeležen bio je 1. oktobar 2015. godine, prema dogovoru Međunarodne organizacije za kafu, a pokrenut je u Milanu.
Kafa se ubraja među pića koja se, pored čaja, najviše konzumiraju svakodnevno u svetu.
Koliko je njena upotreba danas rasprostranjena svedoči i podatak da gotovo ne postoji ugostiteljski objekat koji u ponudi nema ovo piće, a ona se danas konzumira u najrazličitijim varijantama. Mnogi stručnjaci se školuju samo u oblasti pripremanja kafe.
Pa, bilo da ste za domaću, espreso, kapućino, "ice", moku, obeležite ovaj dan ispijanjem šoljice omiljene kafe u društvu koje ćete sami odabrati! Isprijanje kafa je itako postao neodvojiv deo balkanske kulture. -
Pročitajte i...Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Najveći broj ljudi započinje dan uz ovaj popularan napitak. Uz dva začina ne samo što možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Da li je dobro da pijemo kafu kad smo bolesni? Evo šta kažu doktoriMnogi veruju da je dobro konzumirati tople napitke kada smo bolesni. Da li je situacija sa kafom baš ista?
Koliko kafe bi trebalo da popijemo da bi nam mozak bolje radio?Postoje različita istraživanja koja dokazuju da je kafa u umerenim količinama dobra za organizam.
Zanimljiva legenda o pronalasku kafeNajpopularnija legenda o pronalasku kafe govori o pastiru čije su koze jele bobice sa zimzelenog grma i postale hiperaktivne.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: