-
Poslednjih 5 pesama
- Bijelo dugme - Ako ima Boga
- Bojan Marović - Sve Bih Dao
- Crvena jabuka - Moje najmilije
- Aleksandra Radović - Ljubavi Moja
- Valentino - Samo sklopi okice
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeAko brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou
Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, hipertenzija je vodeći faktor rizika za kardiovaskularne bolesti i smrtnost.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuNajveći broj ljudi započinje dan uz ovaj popularan napitak. Uz dva začina ne samo što možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaIdealno vreme da posetimo Solun
Solun, drugi po veličini grad u Grčkoj, ima bogatu istoriju, slikovite pejzaže i dinamičnu atmosferu koja ga čini neodoljivom destinacijom za putnike željne avanture i kulture. Ako već planirate negde da putujete a ne biste da idete daleko Solun može da bude savršena destinacija.
Neobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa!Noćenje u hotelu Karen košta 220 evra, ali ovde osoblje nije ljubazno. Upravo suprotno, jer koncept u kome se gost vređa i dobija minimalnu uslugu funkcioniše savršeno.
-
PreporučujemoNajlakši način da očistite fuge i pločice u kuhinji
Napravite samo sredstvo koje će vam pomoći da se lako otarasite naslaga masnoće i prljavštine na pločicama.
Sačuvajte svežinu i hrskavost zelene salateDa li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.30 117.12 117.94 CHF 119.04 119.88 120.72 USD 108.26 109.02 109.78
-
Da li pravilno konzumirate hranu?
Poseta restoranu podrazumeva i određen bonton. Naučite kako bi pravilno trebalo konzumirati jela japanske, meksičke ili italijanske kuhinje.
04-04-2019 | 14:28 | Autor/Izvor: Naxi media-brightside
Foto: Bigstock- anatoliy_gleb
Soja sos - Sve popularniji i u Srbiji, a pretežno se vezuje za japansku kuhinju. Posudu u koju se sipa soja sos nikada nemojte napuniti celu. Sipajte tek da prekrije dno i postepeno dosipajte po potrebi.
Suši - Iako se listići đumbira uvek daju kao dadatak sušiju, njega ipak treba jesti odvojeno, nikako spajati sa sušijem. On se obično jede nakon što pojedete komadić sušija, kako bi anulirao ukus jela koji ste upravo pojeli i osvežili dah. Kada je reč o susiju, znajte da se u soja sos, umače samo jedan strana, zapravo kraj i to samo jednom. Pravilo konzumiranja sušija nalaže da uvek koristite štapiće ili ruke, nikako viljušku.
Vasabi - Ljubitelji pikantnijeg ukusa, zasigurno uvek hranu začine vasabijem, ali bi trebalo obratiti pažnju kojom količinom možete začini suši. Previše vasabija nije preporučljivo, jer utiče da se izgubi primarni ukus hrane. Dodajte malo vasabija soja sosu i tako ga konzumirajte.
Špageti - Kada je reč o ovom popularnom italijanskom jelu, kao pribor se koriste viljuška i kašika, pri čemu kašika služi kao oslonac na kome ćete špageti uvrteti oko viljuške.
Pica - Pica se jede rukama, tako što deo na kom se nalazi kora čvrsto uhvatite, tako da se parče savije, a prvi zalogaj se uvek odnosi na špic, odnosno središnji deo.
Burito - Kako biste održali strukturu, burito držite obema rukama, a zaštitnu foliju ili papir postepeno skidajte. Nije preporučljivo da vam prvi zalogaj bude u sredini, već sa strana, kako biste izbegli ispadanje hrane iz tortilje.
-
Pročitajte i...Pravila ponašanja za stolom: Ostavite lep utisak
Porodična okupljanja, obeležavanje praznika i proslava, poslovni ručkovi i večere...Svaki vid sastajanja koji podrazumeva zajedničko sedenje i konzumiranje hrane zahteva određena pravila u ponašanju. Ukoliko želite da ostavite utisak osobe koja poznaje bonton i želite da ukažete poštovanje prisutnima i domaćinu, pridržavajte se pravila koja su navedena u nastavku teksta. Neka vaši maniri za stolom budu odraz vaše kulture ponašanja.
Cvetni bonton: Kako da nepogrešivo odaberete buket?Kupovina cveća ima određen bonton, a svako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a povodom obeležavanja 8. marta njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, donosimo vam nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom njegovog odabira.
Kako pravilno postaviti escajg za vreme i nakon jelaPrilikom posete restoranu dobro bi bilo znati bonton upotrebe escajga, jer njime konobaru šaljete određenu poruku i pokazujete znake lepog vaspitanja.
Cvetni bonton: Svako cveće nosi određenu porukuSvako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a na današnji dan njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, evo nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom odabira.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: