-
Poslednjih 5 pesama
- Tose I Antonija - Volim Osmjeh Tvoj
- Galija - Još uvek sanjam
- Sergej Ćetković - Ko Li Te Sad Miluje
- Tony Cetinski - Vjera Nevjera
- Josipa Lisac - Danas sam luda
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoAromatični pire od celera
Možda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!
Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
Firenca najavljuje desetogodišnji plan borbe protiv prekomernog turizmaGradonačelnica Firence, Sara Funaro, predstavila je deset tačaka plana za suzbijanje problema prekomernog turizma.
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Saveti koji će pomoći da vam paradajz danima ostane svež i sočan
Paradajz zaista može da ostane svež danima, pa čak i nedeljama, ako nije previše mekan i zreo. Međutim, veoma je važno da obratite pažnju na način na koji skladištite paradjz, jer postoji jedno mesto koje nikako nije povoljno.
15-07-2024 | 10:09 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, id-art
Madeline Buiano, ekspert za kuvanje sa web stranice popularne Marthe Stewart, izjavila je da čuvanje svežeg paradajza u frižideru ozbiljno utiče na njegov ukus, a pored toga, on može i brže da propadne.
Standardno pravilo je da paradajz ne treba držati u frižideru. Paradajz sadrži enzim koji reaguje na niske temperature, izazivajući razgradnju ćelijske membrane i ostavljajući vam kašaste komadiće. Frižider će promeniti teksturu paradajza, a upijaće i mirise bilo koje nepokrivene hrane u frižideru, što će uticati i na ukus.Umesto toga, najbolje mesto za čuvanje nezrelog paradajza u kuhinji je u suvom prostoru sa dovoljno cirkulacije vazduha, kako bi se sprečila pojavi buđi. Ipak ih držite podalje od direktne sunčeve svetlosti jer može izazvati prebrzo sazrevanje.
Paradajz na vrhuncu zrelosti treba odmah jesti. Paradajz će u svakom slučaju imati koristi od toplijih temperatura u vašoj kuhinji (za razliku od nižih temperatura u vašem frižideru).Čuvajte paradajz na ravnoj površini, kao što je tanjir, jer kutije mogu da dovedu do toga da se paradajz lako zgnječi ili ošteti, što će dovesti do bržeg kvarenja. Pobrinite se takođe da čuvate paradajz sa peteljkom tako da ona bude okrenuta dole, jer to sprečava ulazak vlage i bakterija i sprečava da pojavu buđi.
Ipak, ako vam je paradajz crven i zreo i ne planirate da ga upotrebite u narednih nekoliko dana, možete ga čuvati u frižideru. Možda izgleda čudno, ali niske temperature zaustavljaju proces zrenja, pa će čuvanje nezrelog paradajza u frižideru dovesti do toga da se nikada u potpunosti ne razvije, što utiče na ukus. S druge strane, zreli paradajz je već završio proces zrenja, tako da nema prevelikog rizika da će izgubiti ukus. -
Pročitajte i...Sprečite stvaranje leda u zamrzivaču uz pomoć jednog jednostavnog trika
Nakupljanje leda u zamrzivaču najčešće nastaje zbog prekomerne vlage koja ulazi u uređaj ili nepravilnog pakovanja namirnica. Da biste izbegli ovaj problem, važno je da pravilno skladištite hranu i obezbedite odgovarajuće uslove u zamrzivaču.
Pet trikova za savršeno čisto staklo na rerni!Staklo rerne se brzo prlja, pa je potrebno često čišćenje. Rerne bi trebalo čistiti svaka tri meseca, ali se može desiti da zahtevaju i češće održavanje ako se intenzivno koriste. Velike porodice koje svakodnevno koriste rernu možda će morati da je čiste još češće, kako bi izbegle taloženje hrane i masnoće, ali i osigurale njeno efikasno funkcionisanje.
Ove sobne biljke su najbolji čistači vazduha!Sobne biljke, osim što ulepšavaju prostor i donose osećaj smirenosti, pružaju i brojne druge pozitivne efekte na naše okruženje i zdravlje. Njihova uloga postaje posebno značajna tokom zimskih meseci, kada zbog hladnog vremena provodimo više vremena u zatvorenim prostorima. Iako možda nisu toliko efikasne kao industrijski prečišćivači vazduha, sobne biljke mogu doprineti boljoj kvaliteti vazduha u domu, smanjujući nivo zagađivača i povećavajući količinu kiseonika.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: