-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Mandić - Smejem Se A Plakao Bih
- Toše Proeski - Igra bez granica
- Bijelo dugme - Pristao sam biću sve što hoće
- Trio rio - Dodji u 5 do 5
- Zdravko Čolić - Prava stvar
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Nahranite vaše biljke namirnicama koje imate u kuhinji
Ljuske iskorišćenih jaja i soc domaće kafe mogu se upotrebiti kao dodatak ishrani vaših biljaka.
12-05-2023 | 15:00 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock- New Africa
Ljuske jaja su bogate kalcijumom, pa predstavljaju jedan od prirodnih dodataka ishrani biljaka.
Iskorišćene ljuske od jaja je najpre potrebno isprati vodom, pa sačuvati u otvorenoj posudi (plehu) na suncu. Ostaviti da se unutrašnjost ljuske skroz osuši, a kada se osuši, ljuske postaviti 3-4 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, kako bi se uklonile bakterije, poput salmonele, ukoliko je prisutna.
Nakon što su bile u rerni, ljuske je potrebno usitniti u blenderu, a dobijeni prah postaviti u staklenu teglu. Prahu se mogu dodati 2-3 kašičiće sirćeta i sve dobro promešati. Potrebno je neko vreme da se ljuske apsorbuju i postanu hranljiva materija đubriva za vaše biljke, pa je preporučljivo da prilikom postavljanja u zemlju saksije budu što sitnije.
Dobijena smesa dodaje se zemlji u kojoj se nalaze biljke.
(Foto: Bigstock-malvenA)
Još jedan organski način prihrane biljaka tokom proleća i leta moguć je pomoću soca od domaće kafe, a on se prevashodno odnosi na biljke kojima odgovara kiselija sredina. Nakon isprijanja skuvane kafe bez dodatka šećera, potrebno je odložiti soc (talog) i ostaviti da se potpuno prirodno osuši jedan do dva dana. Dobijeni prah može se dodati okopanom zemljištu biljke u nekoliko kašičica, te postupak ponavljati na svake dve do tri nedelje. Ipak, poželjno je pratiti razvoj biljke i ne preterivati u količini dodavanja soca, jer se na taj način može sprečiti neophodan protok vazduha do korena biljke. -
Pročitajte i...Iskoristite stari bicikl za dekoraciju u bašti
Ukoliko imate bicikl koji više nije u upotrebi, možete ga reciklirati i pretvoriti u neodoljiv detalj u vašoj bašti.
Opuštajuća aroma vanile u domuLjubitelji arome vanile često enterijer osvežavaju aromatičnim svećama, no ovaj efekat se može postići i pomoću osveživača koji se može napraviti u domaćoj radinosti.
Isecite ananas bez muke!Ljubitelji ananasa znaju da se ovo ukusno voće može jesti samostalno, kao dodatak salatama, jelima i biti deo neodoljivog deserta! Za koju god opciju da se odlučite, saznajte lak način na koji ga možete iseći i pripremiti za konzumaciju.
Neodoljiv detalj letnjeg posluženjaUkoliko očekujete goste, a želite da ostavite utisak i celom posluženju date posebnu notu, napravite kockice leda sa dodatkom jestivog cveća.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: