-
Poslednjih 5 pesama
- Poslednja igra leptira - Nataša
- Djavoli - Dotakni me usnama
- Aleksandra Kovač - Da te volim
- Bijelo dugme - Svi marš na ples
- Galija - Skadarska
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kremasta čorba od celera
Mnogi ljudi možda neće pozitivno reagovati ako im predložite čorbu od celera kao opciju za obrok. Međutim, imajte na umu da celer ima specifičan i pun ukus i da upravo ova čorba lako može d avam postane omiljena...
Ukusne riblje pljeskavice za decu
Isprobajte ove sjajne riblje pljeskavice – pripremaju se brzo i lako, a predstavljaju savršen izbor za zdrav obrok. Deca ih obožavaju, pa su idealna opcija i za njihov obrok ili užinu!
-
Zdravlje
Pet načina da usporite starenje uz pravu ishranu
Retki su oni koji se ne zabrinu zbog prvih bora, a većina nas, barem u nekim životnim fazama, želi da uspori proces starenja. Iako ga nije moguće potpuno zaustaviti, uz malo brige o sebi možemo izgledati i osećati se mlađe. Ključnu ulogu u tome ima ishrana.
Nutricionistički saveti za smanjenje nadutosti i ubrzano sagorevanje masti
Mnogi ljudi tvrde da se zdravo hrane i vežbaju, ali da nisu zadovoljni rezultatima. Ovo može biti posledica nekoliko faktora, uključujući nedoslednost u primeni zdravih navika, nerealna očekivanja, loše prilagođene dijete i treninge ili čak genetske predispozicije.
-
-
Putovanja
Amsterdam je najlepši u aprilu i maju
April i maj predstavljaju idealno vreme da se uputite u Amsterdam, čaroban grad koji možete da istražujete šetajući, vozeći bicikl - koji je zaštitni znak Amsterdama, ili ploveći kanalima na brodiću.
Najfotogeničnije knjižare na svetu prema Instagramu
Nova studija analizirala je broj heštegova vezanih za najpoznatije i najbolje ocenjene knjižare širom sveta – a ovo su one koje su najprivlačnije za Instagram objave.
-
Preporučujemo
Kako skuvati savršena jaja uz jednostavan trik?
Iako kuvanje jaja deluje kao jednostavan zadatak, često se dešava da rezultat ne ispadne savršen – žumance bude previše tečno ili previše tvrdo, a ljuska se teško ljušti. Međutim, uz pravilan pristup i jedan jednostavan trik koji preporučuje Michelinov kuvar Tom Šepard, možete svaki put dobiti savršeno kuvana jaja. T
Prirodno i efikasno: Ovo je čaj koji će vam pomoći da uvek imate čiste prozore
Ako ne možete da pronađete odgovarajuće sredstvo za čišćenje prozora koje ne ostavlja tragove, jedna vrsta čaja može da bude sjajno rešenje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 123.64 124.51 125.38 USD 105.98 106.73 107.47
-
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
30-05-2024 | 10:21 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Anna Om
Jaja se obično koriste u roku od tri nedelje, ali prema USDA, rok trajanja na kutijama ne bi trebalo da bude duži od 30 dana od datuma pakovanja. To je dan kada se jaja peru, klasifikuju i stavljaju u kutiju.
Na portalu "She Knows" navode da se na pojedinim kartonima jaja može naći i trocifrena šifra koja predstavlja dan u godini počev od 1. januara, koji je označen kao „001“ do 31. decembra, koji je označen kao „ 365".Međutim, USDA nije tako stroga u pogledu konzumiranja hrane nakon isteka roka. Kažu da ako je rok trajanja prošao, proizvod bi i dalje trebao biti bezbedan i zdrav ako se njime pravilno rukuje sve dok vreme kvarenja nije očigledno.
Naravno, ako vam se iz bilo kojeg razloga učini da su jaja pokvarena, slobodno ih bacite. Ukratko, ako smrde kad otvorite kutije, ne bi trebalo da ih jedete.
Prema zvaničnoj stranici američke vlade Foodsafety, sirova jaja u ljusci mogu da se čuvaju u frižideru tri do pet sedmica. Ne preporučuje se zamrzavanje u ljusci. Umesto toga, navode da razbijete ta jaja, umutite, a zatim ih spremite u posudu prikladnu za zamrzavanje.Malo je verovatno da će se jaja pokvariti u frižideru, ali će se vremenom osušiti. Jaja se ne kvare automatski nakon određenog datuma. Ako jaja već nemaju salmonelu, onda neće dovesti do spontanog stvaranja bakterija u frižideru. Ako vaša jaja sadrže salmonelu, broj bakterija će biti prilično nizak jer ne rastu u hladnom okruženju. Pravilno rukovanje i kuvanje će ubiti sve prisutne bakterije.
Jednostavan način da proverite svežinu jajeta je da ga stavite u posudu sa vodom. Sveže jaje će potonuti, a starije će plutati. Takođe se preporučuje da koristite sveža jaja za poširanje i druge recepte kod kojih je oblik važan, a starija čuvate za kajganu i druga slična jela. -
Pročitajte i...
Čarolija mirisnih zavesa: Trik koji osvežava vaš dom i do mesec dana
Postoji jednostavan trik koji će doprineti da vaš dom odiše prijatnim mirisima jako dugo. Za ovaj trik vam je potrebno jako malo vremena, a rezultat će biti zavese koje zadržavaju svežinu i prijatan miris čak i do mesec dana.
Kada je pravo vreme da zamenimo stare peškire?
Mnogi veruju da peškiri mogu da traju decenijama, jer se redovno peru na visokim temperaturama. Iako postoje načini da im produžite vek, četiri jasna znaka ukazuju na to da je vreme za zamenu.
Prirodno i efikasno: Ovo je čaj koji će vam pomoći da uvek imate čiste prozore
Ako ne možete da pronađete odgovarajuće sredstvo za čišćenje prozora koje ne ostavlja tragove, jedna vrsta čaja može da bude sjajno rešenje.
Kako da pripremite savršen pirinač koji se ne lepi za šerpu?
Pirinač je jedna od najpopularnijih namirnica na svetu. Svoju popularnost duguje činjenici da je odličan dodatak jelima, a ujedno i sastavni deo mnogih neobičnih jela. Međutim, neki izbegavaju da ga prave jer se često lepi za tiganj, dok drugi imaju problem jer ostane raskuvan i loše strukture.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: