-
Poslednjih 5 pesama
- Van Gogh - Lud I Sam
- Doris Dragović - Sto je od mene ostalo
- Hari Mata Hari - Stara Ljubavi
- Kerber - Hajde da se volimo
- Željko Joksimović - Menjaj Pesmu
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Kako pravilno postaviti escajg za vreme i nakon jela
Prilikom posete restoranu dobro bi bilo znati bonton upotrebe escajga, jer njime konobaru šaljete određenu poruku i pokazujete znake lepog vaspitanja.
29-06-2022 | 10:51 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock- Maryia_K
Naime, položaj viljuške i noža za vreme i nakon jela poruka je restoranu da li ste zadovoljni njihovom uslugom, konobaru da li ste spremni za naredno jelo...
Ukoliko imate nedoumicu oko položaja escajga u tanjiru (ovo se ne odnosi na bonton serviranja već direktno na konzumaciju obroka), evo šta bi trebalo da znate.
(Foto: Bigstock-YummyBuum)Ako želite da pređete na naredno jelo, potrebno je da po sredini tanjira ukrstite nož i viljušku.
Pauzu u obroku možete označiti postavljanjem viljuške sa leve, noža sa desne strane u tanjiru blago ih primičući jedno drugome, kao da želite da formirate trougao.
Ukoliko ste gotovi sa obrokom, to možete označiti uspravnim postavljanjem viljuške i noža jedno do drugog po sredini tanjira.
Ako osoblju želite da ukažete koliko ste zadovoljni uslugom, učinite to na sledeći način:
U slučaju da ste zadovoljni uslugom i obrokom viljušku i nož postavite horizontalno po sredini tanjira, a ako vam se obrok nije dopao postavite nož među zupce viljške. -
Pročitajte i...Pravila ponašanja za stolom: Ostavite lep utisak
Porodična okupljanja, obeležavanje praznika i proslava, poslovni ručkovi i večere...Svaki vid sastajanja koji podrazumeva zajedničko sedenje i konzumiranje hrane zahteva određena pravila u ponašanju. Ukoliko želite da ostavite utisak osobe koja poznaje bonton i želite da ukažete poštovanje prisutnima i domaćinu, pridržavajte se pravila koja su navedena u nastavku teksta. Neka vaši maniri za stolom budu odraz vaše kulture ponašanja.
Cvetni bonton: Kako da nepogrešivo odaberete buket?Kupovina cveća ima određen bonton, a svako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a povodom obeležavanja 8. marta njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, donosimo vam nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom njegovog odabira.
Cvetni bonton: Svako cveće nosi određenu porukuSvako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a na današnji dan njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, evo nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom odabira.
Mala škola bontona na KolarcuNova sezona edukativnog programa Mala škola bontona/Kako se sluša koncert počinje ove subote, 25. septembra, kada će na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine nastupiti mladi saksofonisti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: