-
Poslednjih 5 pesama
- Marija Šerifović - U nedelju
- Azra - Lijepe Zene Prolaze Kroz Grad
- Željko Bebek - Zaboravi
- Aleksandra Radović - Ni zadnji ni prvi
- Djordje Balašević - Neki novi klinci
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoPljeskavice od ćuretine i povrća
Mlevenu ćuretinu možete da pronađete u mnogim marketima, a ako niste ranije pripremali pljeskavice od ovog mesa možda se iznenadite... Evo jednog sjajnog recepta...
Bakin recept za grašakAko grašak pripremite na tradicionalan način, baš kao što su to radile naše bake, cela porodica će ga obožavati.
-
ZdravljePet stvari koje lekari izbegavaju kada vladaju prehlade i grip
Sezona prehlade i gripa je zvanično i počela, a sve više vremena provodimo u zatvorenim prostorima, što dodatno podstiče širenje respiratornih infekcija.
Upozorenje stručnjaka: Hrana sa najvećim rizikom od bakterije E. coliStručnjaci za bezbednost hrane otkrivaju koje proizvode treba izbegavati u prodavnici kako biste smanjili rizik od bolesti prenosivih hranom.
-
PutovanjaJedinstveno osiguranje: Kopenhagen garantuje sreću novim stanovnicima!
Preseljenje u inostranstvo može delovati zastrašujuće, ali ako planirate da se preselite u Kopenhagen, imamo sjajnu vest – koja će vam verovatno olakšati brige bar malo.
Četiri ključne stvari koje stjuardese primete kod putnika prilikom ukrcavanjaSigurno ste primetili da vas stjuardese pažljivo odmere prilikom ukrcavanja u avion, a za to postoji nekoliko dobrih razloga.
-
PreporučujemoNikada ne čuvajte mleko u vratima frižidera!
Mleko je na listi osnovnih namirnica u većini domaćinstava, pa je mnogima nezamislivo da ostanu bez istog. Iako ga uglavnom svi čuvamo na polici u vratima frižidera, ovo ipak nije najbolje rešenje.
Ljuske od jaja mogu da postanu sjajno sredstvo za čišćenje!Umesto da bacite ljuske od jaja posle pripreme obroka, možete ih pretvoriti u moćnog saveznika za čišćenje. Ljuske su odlične za uklanjanje tvrdokornih naslaga i mogu da doprinesu prirodnom sjaju površina u vašem domu.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.16 116.98 117.80 CHF 123.93 124.80 125.68 USD 109.43 110.20 110.97
-
Da li pravilno čuvate čokoladu? Ako brzo promeni ukus negde grešite!
Ako ste od onih ljudi koji čokoladu otvore i pojedu je odmah vi sigurno nemate ovaj problem. Ali ako ipak umete da se kontrolišete i pojedete nekoliko kockica verovatno će vas zanimati ovaj tekst. Naime dugogodišnja dilema o tome da li čokoladu treba da čuvamo u frižideru ili u ormariću ponovo je aktuelna. Džošua Hjuston, stručnjak za skladištenje hrane iz kompanije Household Quotes, izneo je svoje mišljenje na ovu temu.
08-11-2024 | 10:46 | Autor/Izvor: Naxi media, Mirror
Foto: Bigstock, RossHelen
Hjuston je apsolutno protiv čuvanja čokolade u frižideru i ističe: „Čuvanje čokolade u frižideru nije preporučljivo iz nekoliko razloga, a prvi je što čokolada lako može da upije mirise drugih namirnica u vašem frižideru,“ prenosi Mirror. Zatim objašnjava: „Drugo, hlađenje čokolade može umanjiti njen ukus zbog niskih temperatura, što umanjuje uživanje u bogatom ukusu i teksturi čokolade.“
Takođe je istakao još jedan problem: „Promena boje je čest problem kada vlaga u frižideru dovede do šećernog cvata, fenomena gde šećer izlazi na površinu.“
Iako mnogi misle da će čuvanjem u frižideru produžiti svežinu čokolade, ona zapravo ima dug rok trajanja pre nego što se pokvari. Trajnost čokolade zavisi od sastojaka – mlečna čokolada traje oko 10 do 12 meseci, dok tamna čokolada bez mleka može da traje više od dve godine. Hjustonov savet? Držite svoju čokoladu u ormariću, ne u frižideru.
„Kuhinjski ormarić je bolja opcija sve dok je suv, jer vlaga može negativno da utiče na ukus tokom vremena. Idealna temperatura za čuvanje čokolade je između 12 i 18 stepeni Celzijusa, jer temperature iznad toga mogu dovesti do topljenja,“ napominje Hjuston.
„Ako otvorite čokoladu, obavezno je zamotajte u hermetički zatvoren omot ili posudu. To će pomoći u zaštiti čokolade od vlage i spoljašnjih mirisa koji bi mogli uticati na njen ukus. Takođe, čokoladu držite dalje od direktne svetlosti jer ona ne samo da izaziva šećerni cvat, već može dovesti i do topljenja. Čokolada koja je procvetala šećerom i dalje je sigurna za konzumaciju, ali njen izgled može biti manje privlačan, a ukus blago izmenjen.“
Na kraju, način čuvanja čokolade zavisi od ličnih preferencija. Neki ljudi uživaju u hrskavom ugrizu hladne čokolade, dok drugi preferiraju onu na sobnoj temperaturi. Samo se postarajte da je pravilno zamotana nakon otvaranja. -
Pročitajte i...Praktična primena sredstva za uklanjanje laka za nokte u vašem domu
Da li ste znali da sredstvo za uklanjanje laka za nokte može da ima višestruku primenu u vašem domu nego? Ovaj uobičajeni kućni proizvod, koji gotovo uvek imamo pri ruci, može da vam pomogne u različitim situacijama zahvaljujući acetonu – glavnom sastojku koji efikasno uklanja brojne mrlje.
Fantastičan način da očistite sudoperu!Čišćenje sudopere može da bude prava muka, posebno kada se nakupi tvrdokorna prljavština, masnoća i kamenac. Iako postoji mnogo sredstava za čišćenje, ponekad je najbolje okrenuti se prirodnim rešenjima.
Saveti za čiste šolje: Najlakši način za uklanjanje mrlja od čaja i kafeMrlje koje se stvaraju unutar šolja za čaj i kafu često su posledica tanina prisutnih u ovim napicima. Uklanjanje tih mrlja može da bude izazovno, ali postoji jednostavan trik koji možete primeniti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: