-
Poslednjih 5 pesama
- Bajaga - Badem i so
- Parni Valjak - Uhvati Ritam
- Sergej Ćetković - Ko Li Te Sad Miluje
- Doris Dragović - Tek iz navike
- Crvena jabuka - Kad S Tobom Nema Me
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kremasta čorba od celera
Mnogi ljudi možda neće pozitivno reagovati ako im predložite čorbu od celera kao opciju za obrok. Međutim, imajte na umu da celer ima specifičan i pun ukus i da upravo ova čorba lako može d avam postane omiljena...
Ukusne riblje pljeskavice za decu
Isprobajte ove sjajne riblje pljeskavice – pripremaju se brzo i lako, a predstavljaju savršen izbor za zdrav obrok. Deca ih obožavaju, pa su idealna opcija i za njihov obrok ili užinu!
-
Zdravlje
Pet načina da usporite starenje uz pravu ishranu
Retki su oni koji se ne zabrinu zbog prvih bora, a većina nas, barem u nekim životnim fazama, želi da uspori proces starenja. Iako ga nije moguće potpuno zaustaviti, uz malo brige o sebi možemo izgledati i osećati se mlađe. Ključnu ulogu u tome ima ishrana.
Nutricionistički saveti za smanjenje nadutosti i ubrzano sagorevanje masti
Mnogi ljudi tvrde da se zdravo hrane i vežbaju, ali da nisu zadovoljni rezultatima. Ovo može biti posledica nekoliko faktora, uključujući nedoslednost u primeni zdravih navika, nerealna očekivanja, loše prilagođene dijete i treninge ili čak genetske predispozicije.
-
-
Putovanja
Amsterdam je najlepši u aprilu i maju
April i maj predstavljaju idealno vreme da se uputite u Amsterdam, čaroban grad koji možete da istražujete šetajući, vozeći bicikl - koji je zaštitni znak Amsterdama, ili ploveći kanalima na brodiću.
Najfotogeničnije knjižare na svetu prema Instagramu
Nova studija analizirala je broj heštegova vezanih za najpoznatije i najbolje ocenjene knjižare širom sveta – a ovo su one koje su najprivlačnije za Instagram objave.
-
Preporučujemo
Kako skuvati savršena jaja uz jednostavan trik?
Iako kuvanje jaja deluje kao jednostavan zadatak, često se dešava da rezultat ne ispadne savršen – žumance bude previše tečno ili previše tvrdo, a ljuska se teško ljušti. Međutim, uz pravilan pristup i jedan jednostavan trik koji preporučuje Michelinov kuvar Tom Šepard, možete svaki put dobiti savršeno kuvana jaja. T
Prirodno i efikasno: Ovo je čaj koji će vam pomoći da uvek imate čiste prozore
Ako ne možete da pronađete odgovarajuće sredstvo za čišćenje prozora koje ne ostavlja tragove, jedna vrsta čaja može da bude sjajno rešenje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 123.64 124.51 125.38 USD 105.98 106.73 107.47
-
Da li pravilno čuvate čokoladu? Ako brzo promeni ukus negde grešite!
Ako ste od onih ljudi koji čokoladu otvore i pojedu je odmah vi sigurno nemate ovaj problem. Ali ako ipak umete da se kontrolišete i pojedete nekoliko kockica verovatno će vas zanimati ovaj tekst. Naime dugogodišnja dilema o tome da li čokoladu treba da čuvamo u frižideru ili u ormariću ponovo je aktuelna. Džošua Hjuston, stručnjak za skladištenje hrane iz kompanije Household Quotes, izneo je svoje mišljenje na ovu temu.
08-11-2024 | 10:46 | Autor/Izvor: Naxi media, Mirror
Foto: Bigstock, RossHelen
Hjuston je apsolutno protiv čuvanja čokolade u frižideru i ističe: „Čuvanje čokolade u frižideru nije preporučljivo iz nekoliko razloga, a prvi je što čokolada lako može da upije mirise drugih namirnica u vašem frižideru,“ prenosi Mirror. Zatim objašnjava: „Drugo, hlađenje čokolade može umanjiti njen ukus zbog niskih temperatura, što umanjuje uživanje u bogatom ukusu i teksturi čokolade.“
Takođe je istakao još jedan problem: „Promena boje je čest problem kada vlaga u frižideru dovede do šećernog cvata, fenomena gde šećer izlazi na površinu.“
Iako mnogi misle da će čuvanjem u frižideru produžiti svežinu čokolade, ona zapravo ima dug rok trajanja pre nego što se pokvari. Trajnost čokolade zavisi od sastojaka – mlečna čokolada traje oko 10 do 12 meseci, dok tamna čokolada bez mleka može da traje više od dve godine. Hjustonov savet? Držite svoju čokoladu u ormariću, ne u frižideru.
„Kuhinjski ormarić je bolja opcija sve dok je suv, jer vlaga može negativno da utiče na ukus tokom vremena. Idealna temperatura za čuvanje čokolade je između 12 i 18 stepeni Celzijusa, jer temperature iznad toga mogu dovesti do topljenja,“ napominje Hjuston.
„Ako otvorite čokoladu, obavezno je zamotajte u hermetički zatvoren omot ili posudu. To će pomoći u zaštiti čokolade od vlage i spoljašnjih mirisa koji bi mogli uticati na njen ukus. Takođe, čokoladu držite dalje od direktne svetlosti jer ona ne samo da izaziva šećerni cvat, već može dovesti i do topljenja. Čokolada koja je procvetala šećerom i dalje je sigurna za konzumaciju, ali njen izgled može biti manje privlačan, a ukus blago izmenjen.“
Na kraju, način čuvanja čokolade zavisi od ličnih preferencija. Neki ljudi uživaju u hrskavom ugrizu hladne čokolade, dok drugi preferiraju onu na sobnoj temperaturi. Samo se postarajte da je pravilno zamotana nakon otvaranja. -
Pročitajte i...
Čarolija mirisnih zavesa: Trik koji osvežava vaš dom i do mesec dana
Postoji jednostavan trik koji će doprineti da vaš dom odiše prijatnim mirisima jako dugo. Za ovaj trik vam je potrebno jako malo vremena, a rezultat će biti zavese koje zadržavaju svežinu i prijatan miris čak i do mesec dana.
Brzo i efikasno: Očistite tepih za deset minuta uz ove savete
Mnogi ljudi angažuju stručnjake za čišćenje kako bi se rešili mrlja na tepihu, čak i onda kada to mogu da urade sami za samo nekoliko minuta, ne shvatajući da postoji niz jednostavnih, efikasnih rešenja koja su lako dostupna. Umesto da troše vreme i novac na profesionalne usluge, često se zanemaruju praktični kućni trikovi i sredstva koja mogu jednako uspešno ukloniti čak i najtvrdokornije mrlje.
Kada je pravo vreme da zamenimo stare peškire?
Mnogi veruju da peškiri mogu da traju decenijama, jer se redovno peru na visokim temperaturama. Iako postoje načini da im produžite vek, četiri jasna znaka ukazuju na to da je vreme za zamenu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: