-
Poslednjih 5 pesama
- Oktobar 1864 - Nadji me
- Tony Cetinski - Cuvam Ljubav
- Atomsko Sklonište - Treba Imat Dusu
- Regina - Ljubav Nije Za Nas
- Oliver i Gibonni - U ljubav vjere nemam
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
6. Festival gastronomije Ukusi Vojvodine
U Limanskom parku u Novom Sadu, 10. i 11. septembra 2022. godine, biće održan 6. Festival gastronomije „Ukusi Vojvodine“.
08-09-2022 | 13:29 | Autor/Izvor: Naxi media-Interfest PR
Foto: Interfest promo
Novosađani, kao i svi drugi ljubitelji dobrih ukusa i posetioci Novog Sada, sa nestrpljenjem iščekuju festival na kojem se uvek nešto lepo pojede i uživa u dobrom društvu uz celodnevne sadržaje. Kao i prethodnih godina, na jednom mestu ih očekuju kvalitetni domaći proizvodi, omiljena vojvođanska jela, ali i dobra zabava za celu porodicu.
Organizatori najavljuju više od 120 izlagača, koji će se predstaviti svojom raznovrsnom ponudom. Posetioci će imati priliku da kupe kravlje i kozje sireve, prave vojvođanske slaninice, kulene i kobasice različitih receptura, domaće zimnice, meda, proizvode od leblebije, bundeve, različite namaze i ulja i još mnogo iznenađenja. Naravno, ni ovog puta neće izostati domaći voćni sokovi i likeri, kvalitetna vina i zanimljiva ponuda kraft piva.
Sladokusce očekuje i dobra domaća kuhinja, prvenstveno gulaši, paprikaši, pečene kobasice, škembići, pasulj, jela od kupusa, jela od testa, kao veliki broj poslastica iz brižljivo čuvanih recepata. Kao i do sada, predstaviće se pojedinačna poljoprivredna gazdinstava i male preduzetničke radnje, restorani, udruženja žena iz cele Vojvodine, lokalne akcione grupe i turistička udruženja. Turističke organizacije Bačke Palanke, Sremskih Karlovaca i Žablja predstaviće svoju gastro i vinsku ponudu, a Novi Sad će nastupiti sa proizvođačima poznate begečke šargarepe, organskom proizvodnjom i fruškogorskim medom, ali i sa vinima Novosadskog vinskog puta.
U okviru kulinarskih radionica, kojih će i ove godine biti šest, predstaviće se Aktiv žena Vojvodine „Vojvođanka“ sa jelima od testa, proizvođači udruženja Organski Novi Sad sa satarašom i pričom o novosadskoj organskoj sceni, nastavnici i učenici Srednje stručne škole „Borivoj Mihajlović Mihiz“ iz Iriga pripremiće neki od vojvođanskih specijaliteta. Poslednjih desetak godina intenzivno se razvila proizvodnja kraft piva u Vojvodini, pa će na jednoj od radionica biti govora i o tome kako nastaju piva iz domaće proizvodnje. Takođe, kvalitetna vina naših krajeva biće predstavljena uz kombinaciju sa nekim od tradicionalnih specijaliteta.
U Dečjem sokaku najmlađe posetioce očekuje i ove godine mnogo lepih tadicionalnih igara, takmičenja, a radionice su ove godine u plavoj boji, jer su šljive glavna tema u oba dana. Sve programe sa decom vode strukovni vaspitači.
Na dve pozornice u parku, biće i dobre muzike. Festival počinje prepoznatljivim džez zvucima Aleksandar Dujin Orkestra, a zatim nas očekuju i tamburice. Selekcija mladih tamburaša orkestra Vila će ovogodišnjem izdanju „Ukusa Vojvodine“ dodati još jednu muzičku sliku sačinjenu od odabranih pesama tradicionalne muzike Vojvodine i okruženja. Očekuju nas još u dva festivalska dana i Ceca Palada, vokalna solistkinja Bojana Lazić, gudački orkestar Danube, Banda Drvena, Nevena Reljin, Vanja Manić Matić i Zoran Šandorov, Trio Positano.
Festival je prepoznat i podržan od Grada Novog Sada, kao manifestacija koja doprinosi privrednom, turističkom i kulturnom imidžu Novog Sada i Vojvodine.
Radno vreme Festivala gastronomije „Ukusi Vojvodine“ je od 12 do 20 časova, ulaz je besplatan. Čaše se mogu kupiti na štandu organizatora. Očekuje se prijatna temperatura sa prolaznom oblačnošću i kratkim padavinama, tako da ponesite džemperak i kišobran i prepustite se ukusima i lepoj atmosferi jednog od omiljenih novosadskih festivala.
Detaljnije o programu možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala.
-
Pročitajte i...Lisabon je osvojio titulu najbolje kulinarske destinacije Evrope!
Lisabon je poznat po svojoj bogatoj kulturi, zadivljujućoj arhitekturi, brdovitom pejzažu i, naravno, hrani. Ako ste ikada posetili portugalsku prestonicu, znate da njene ulice počinju da mirišu na slatku vanilu rano ujutru, dok pekari pripremaju serije peciva, uključujući čuveni pastel da nata.
19. međunarodni festival vina Interfest pred novosadskom publikomNajveći vinski događaj u regionu i jedna od najvažnijih manifestacija u Novom Sadu, međunarodni festival vina Interfest biće održan u svom starom terminu, od 16. do 18. juna na Trgu slobode.
Punoletni Festival vina Interfest pred novosadskom publikomNajveći vinski događaj u regionu, i jedna od najvažnijih manifestacija u Novom Sadu pre i posle korone, Međunarodni festival vina Interfest održaće se od 1. do 3. jula na Trgu slobode. U godini punoletstva Festivala, izuzetno teške za sve nas, život se polako vraća u svoje tokove, a proizvođači vina izvesno će nam ukazati na najkvalitetnija vina koja su uprkos svemu, brižno odnegovali.
Novogodišnji Ukus fest ovog vikendaNovogodišnji ukus fest, festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 7. decembra 2019. godine u Beogradu u hotelu Metropol Palace (Bulevar kralja Aleksandra 69) od 11-20 časova.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: