-
Poslednjih 5 pesama
- Merlin - Zar Je to Sve sto je ostalo
- Jelena Tomašević - Dobro Jutro Ljubavi
- Bijelo dugme - Bitanga I Princeza
- Kemal i Oliver - Nije htjela
- Bajaga - Tišina
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoOmiljeni kolač: Trileće
Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
Popularne kupus kifleKupus kifle zapravo ne sadrže kupus kao glavni sastojak, a ime su dobile isključivo zbog svog izgleda.
-
ZdravljeKorisni saveti za prevenciju visokog pritiska
Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.
Šest simptoma koji ukazuju na nedostatak proteinaProteini su veoma važni za celokupno funkcionisanje organizma, a mnogima od nas nisu poznati simptomi koji ukazuju na njihov nedostatak.
-
PutovanjaPlaniramo letovanje: Tri ostrva u Grčkoj koja možete da posetite
U Grčkoj, Mediteranskom dragulju, leže brojna ostrva koja očaravaju svojom raznolikošću i lepotom. Tri ostrva koja se ističu po svojoj jedinstvenosti, a nisu toliko tolika isforsirana mogu da posluže kao ideja za letovanje ove godine.
Letujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se osloboditeNajverovatnije ste i sami svesni da neke navike nije dobro negovati ako ste na putovanju, a posebno ako gostujete u hotelu.
-
PreporučujemoZašto nije dobro da držimo jaja u vratima frižidera?
Jaja najčešće držimo na polici pri vratima frižidera. To je sasvim prihvatljivo, ako ih redovno koristimo, ali ako nemamo običaj da svakodnevno pripremamo jaja, ovo nije baš najbolja opcija.
Jednostavni saveti za sezonsko sređivanje garderoberaSa promenom vemena prirodno se javlja potreba svakog od nas za sređivanjem. Kada dođe proleće ovo se odnosi na generalno sređivanje kuće, ali i na sređivanje garderobera, odlaganje zimske odeće i odeće koju više nećemo nositi.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 120.42 121.27 122.12 USD 109.33 110.10 110.87
-
Zapečeno povrće
Povrće pripremljeno na ovakav način može se poslužiti kao glavno jelo. Zdrav ručak, bogat vitaminima.
13-05-2016 | 12:30 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Lilyana Vynogradova
Sastojci:
- 1 kašika senfa
- sok od pola limuna
- 1 kašičica žutog šećera
- 1 šolja maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 i po kašičica aleve paprike
- sveže bilje (da vam stane u šaku) ruzmarin, bosiljak, majčina dušica, peršun, luk vlašac
- so i biber
Priprema: Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pripremite povrće koje ste odabrali. Uz pomoć ručnog blendera izmiksujte sastojke za marinadu: maslinovo ulje, sveže bilje, alevu papriku, 2 čena belog luka, kašiku senfa, sok od pola limuna, 1 kašičicu žutog šećera, so i biber. Stavite sve povrće u veliku posudu i prelijte ga marinadom.
Ova količina marinade je dovoljna za oko 1 kg povrća. Ako želite da napravite veću količinu, podesite količinu sastojaka za marinadu u skladu s količinom povrća. Izmešajte rukama da sve povrće bude obloženo marinadom.
Stavite povrće u pleh da bude u jednom sloju. Prebacite u rernu u pecite oko 20 minuta. Povrće bi trebalo da bude zlatne boje, čvrsto i pomalo hrskavo. -
Pročitajte i...Aromatična, marinirana junetina
Evo jednog jednostavnog recepta za mariniranu junetinu sa krompirom. Savršen izbor za ručak ili večeru...
Tortilja sa piletinom i rukolomNajjednostavniji ručak koji možete da napravite može da bude i izuzetno ukusan i zdrav. Isprobajte ovaj recept za neobične tortilje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: