Slušate: Muzički mix

Pesma: Elektricni Orgazam - Bejbe, ti nisi tu

Muzički mix
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Elektricni Orgazam - Bejbe, ti nisi tu
    2. Valentino - Bez tebe
    3. Prljavo Kazalište - Kiše jesenje
    4. Vanna - Ako je vredelo ista
    5. Jarboli - Djavoli
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Luka Raco - Utorak - Mojih 50
    2. 11. decembar - 1 - Dodir noći
    3. 11. decembar - 2 - Dodir noći
    4. 11. decembar - 3 - Dodir noći
    5. Luka Raco - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Španska pita Španska pita

    Ukoliko želite da nađete adekvatnu zamenu za proju, predlažemo da se isprobate u pravljenju španske pite.

    Smoothie od voća Smoothie od voća

    Idealan način da započnete dan jeste voćni miks od banane, kupine, maline i jagode koji će vam dati potrebnu energiju.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 118.80 119.63 120.47
    CHF 101.73 102.44 103.16
    USD 100.88 101.59 102.30
  • Kupon.rs
  • Povezani članci
  • Zapečeni karfiol

    Ukusan obrok za celu porodicu.




    24-03-2016 | 15:23 | Autor/Izvor: Naxi media-decjisajt

    Foto: Bigstockphoto-chiociolla


    Sastojci:

    - 1l mleka
    - ½ crnog luka
    - 1 čen belog luka
    - 1 list lovora
    - 75g maslaca
    - 50g brašna
    - so i biber
    - 1 srednji karfiol
    - 4 kriške belog hleba za prezle ili gotove prezle
    - 100g rendanog kozjeg sira
    - 75ml duplog krema iliti pavlake sa jačim postotkom masti
    - muskatni oraščić rendani
    - 25g rendanog tvrđeg kačkavalja

    Priprema: Sipajte mleko u monju posudu, zajedno sa belim i crnim lukom, dodajte malo soli i lovorovog lista i zagrejte na tihoj vatri dok ne počne da krčka, a potom sklonite i ostavite da se hladi 15ak minuta. Kad je vreme prošlo, izvadite lovorov list i luk i odložite mleko sa strane. U srednjem tiganju na nižoj temperature rastopite  50g maslaca i umeštajte brašno. Krčkajte par minuta, a potom postepeno dodajte mleko i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smanjite temperature na najniže i ostavite da se krčka dok ne dobijete gusti sos. Za to vreme, u dubljoj posudi prokuvajte posoljenu vodu a potom dodajte karfiol na cvetove koji ćete kuvati 4 minuta, taman dok malo ne omekša. Izvadite iz posude, ocedite i ostavite na toplom. Ostatak maslaca rastopite u tiganju i dodajte karfiol da na kratko propržite, dok ne dobije lepu karamelizovanu boju.  Izvadite iz tiganja i sipajte u vatrostalnu posudu, a u tiganj sipajte prezle i propržite dok en postanu zlatne i krckave. U prethodno skuvani sos umešajte kozji sir i pavlaku i sipajte preko karfiola. Na kraju, dodajte rendani kačkavalj i prezle i zapecite dok se ne uhvati zlatno krckava korica. (Izvor: decjisajt)

  • Pročitajte i...
    Španska pita Španska pita

    Ukoliko želite da nađete adekvatnu zamenu za proju, predlažemo da se isprobate u pravljenju španske pite.

    Ćufte u paradajz sosu Ćufte u paradajz sosu

    Tokom zime nam je potrebna kaloričnija hrana, a ćufte su savršen izbor.

    Musaka od kelja Musaka od kelja

    Napravite ukusnu musaku od kelja i mesa.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: