Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Moby Dick - Ljubomoran

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Moby Dick - Ljubomoran
    2. Kerber - Ratne igre
    3. Željko Joksimović - Znam
    4. Idoli - Ljubavi
    5. Gibonni - Posoljeni Zrak
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jelena Tomašević - Petak - Mojih 50
    2. 22. februar - 1 - Dodir noći
    3. 22. februar - 2 - Dodir noći
    4. 22. februar - 3 - Dodir noći
    5. Jelena Tomašević - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Kuglice sa lešnikom i keksom Kuglice sa lešnikom i keksom

    Ovaj kolač ćete vrlo lako napraviti, nije ga potrebno peći, a uživaćete u njegovom ukusu.

    Pohovane lignje sa pivom Pohovane lignje sa pivom

    Napravite ručak koji će vas ukusom vratiti na odmor i letovanje.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.19 118.01 118.84
    CHF 101.85 102.57 103.28
    USD 95.20 95.88 96.55
  • Kupon.rs
  • Povezani članci
  • Zapečeni karfiol

    Ukusan obrok za celu porodicu.




    24-03-2016 | 15:23 | Autor/Izvor: Naxi media-decjisajt

    Foto: Bigstockphoto-chiociolla


    Sastojci:

    - 1l mleka
    - ½ crnog luka
    - 1 čen belog luka
    - 1 list lovora
    - 75g maslaca
    - 50g brašna
    - so i biber
    - 1 srednji karfiol
    - 4 kriške belog hleba za prezle ili gotove prezle
    - 100g rendanog kozjeg sira
    - 75ml duplog krema iliti pavlake sa jačim postotkom masti
    - muskatni oraščić rendani
    - 25g rendanog tvrđeg kačkavalja

    Priprema: Sipajte mleko u monju posudu, zajedno sa belim i crnim lukom, dodajte malo soli i lovorovog lista i zagrejte na tihoj vatri dok ne počne da krčka, a potom sklonite i ostavite da se hladi 15ak minuta. Kad je vreme prošlo, izvadite lovorov list i luk i odložite mleko sa strane. U srednjem tiganju na nižoj temperature rastopite  50g maslaca i umeštajte brašno. Krčkajte par minuta, a potom postepeno dodajte mleko i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smanjite temperature na najniže i ostavite da se krčka dok ne dobijete gusti sos. Za to vreme, u dubljoj posudi prokuvajte posoljenu vodu a potom dodajte karfiol na cvetove koji ćete kuvati 4 minuta, taman dok malo ne omekša. Izvadite iz posude, ocedite i ostavite na toplom. Ostatak maslaca rastopite u tiganju i dodajte karfiol da na kratko propržite, dok ne dobije lepu karamelizovanu boju.  Izvadite iz tiganja i sipajte u vatrostalnu posudu, a u tiganj sipajte prezle i propržite dok en postanu zlatne i krckave. U prethodno skuvani sos umešajte kozji sir i pavlaku i sipajte preko karfiola. Na kraju, dodajte rendani kačkavalj i prezle i zapecite dok se ne uhvati zlatno krckava korica. (Izvor: decjisajt)

  • Pročitajte i...
    Pohovane lignje sa pivom Pohovane lignje sa pivom

    Napravite ručak koji će vas ukusom vratiti na odmor i letovanje.

    Zapečeni krompir u rerni Zapečeni krompir u rerni

    Krompir pripremljen na ovaj način može se služiti kao glavno jelo uz salatu ili prilog uz meso.

    Zapečeno povrće sa kačkavaljem Zapečeno povrće sa kačkavaljem

    Ukusno jelo koje se lako priprema.

    Paradajz čorba Paradajz čorba

    Ova čorba može se služiti samostalno ili kao toplo predjelo.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: