Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Colonia - Njeno ime ne zovi u snu

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
Zvezde
  • Nagrade za Anicu Dobru i Dragana Petrovića Peleta Nagrade za Anicu Dobru i Dragana Petrovića Peleta

    Sinoć je zatvoren 19. Pozorišni festival „Dani komedije“ u Bijeljini, a Anica Dobra i Dragan Petrović Pele su poneli nagrade za najbolje glumicu i glumca, saopštava Zvezdara tetar.

  • Prvi put u istoriji srpski film u trci za Zlatni globus Prvi put u istoriji srpski film u trci za Zlatni globus

    Film Dara iz Jasenovca, srpski kandidat za Oskara, američki distributeri kandidovali su i za nagradu Zlatni globus.

  • Izabran srpski kandidat za nagradu Oskar Izabran srpski kandidat za nagradu Oskar

    Komisija u sastavu Dobrivoje Tanasijević - Dan Tana (član Američke akademije filmske umetnosti i nauke, član komisije po predlogu FCS-a) Miroslav Lekić (ispred Udruženja filmskih umetnika Srbije), dr Ivana Kronja i Tanja Bošković (po predlogu AFUN-a), Sandra Perović (ispred Upravnog odbora FCS-a), Dara Džokić (ispred Udruženja filmskih glumaca Srbije) i Dejan Lutkić (po predlogu FCS-a), odabrala je film „Dara iz Jasenovca“ reditelja Predraga Antonijevića za predstavnika Srbije u trci za 93. nagradu Američke akademiјe filmske umetnosti i nauke – Oskar, u kategoriјi za naјbolji međunarodni film (International Feature Film Award).

  • Preminuo Miša Aleksić Preminuo Miša Aleksić

    Juče, 29. novembra preminuo je Miroslav Miša Aleksić, jedan od najznačajnijih muzičara domaće rock scene, te jedan od osnivača i basista grupe "Riblja Čorba".

  • Odlazak fudbalske legende Odlazak fudbalske legende

    Dijego Armando Maradona, jedan od najlegendarnijih fudbalera sveta, preminuo je juče, 25. novembra u 60. godini.

  • Ko ulazi u trku za osvajanje Gremija? Ko ulazi u trku za osvajanje Gremija?

    Objavljene su nominacije za dodelu nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji koje godišnje dodeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku.

  • Pogledajte prvi trejler filma Marina Abramović i njena deca Pogledajte prvi trejler filma Marina Abramović i njena deca

    Pogledajte prvi trejler filma „Povratak kući – Marina Abramović i njena deca“ reditelja i scenariste Borisa Miljkovića čija je domaća premijera 5. decembra, u Online bioskopu MOJ OFF.

  • Preminuo Mustafa Nadarević Preminuo Mustafa Nadarević

    Poznati glumac Mustafa Nadarević preminuo je juče, 22. novembra u 78. godini, piše RTS.

  • Ana Rucner : Romska muzika kao čista emocija Ana Rucner : Romska muzika kao čista emocija

    Ana Rucner, proslavljena violončelistkinja u proteklom periodu radila je na novom studijskom albumu inspirisanim romskom muzikom. Iako je po obrazovanju klasičan muzičar, u svom dosadašnjem radu postala je poznata kao neko ko klasičnu muziku kombinuje sa tradicionalnim i modernim elementima, a ulazak u žanr romske muzike predstavlja novitet u njenom dosadašnjem muzičkom opusu. Novi album najavila je predstavljanjem numere "Esma", a za Naxi talentovana umetnica govori o procesu rada na albumu, romskoj muzici, te Esmi Redžepovoj koja joj je bila inspiracija za nastanak istoimene autorske pesme, kojom je odala počast kraljici romske muzike.

  • Premijera novog filma o Marini Abramović Premijera novog filma o Marini Abramović

    Domaća premijera filma „Povratak kući – Marina Abramović i njena deca“ reditelja i scenariste Borisa Miljkovića zakazana je za subotu, 5. decembra, u Online bioskopu MOJ OFF, na adresi mojoff.net.

  • Preminuo Ivan Bekjarev Preminuo Ivan Bekjarev

    Ivan Bekjarev, proslavljeni jugoslovenski i srpski glumac i profesor preminuo je juče, 16. novembra u 74. godini.

  • Napustio nas je Kićo Slabinac Napustio nas je Kićo Slabinac

    Danas, u jutarnjim satima, životnu bitku izgubio je muzički velikan Krunoslav Kićo Slabinac. Zauvek ćemo ga pamtiti po evergrin hitovima, ali i po pesmi "Zbog jedne divne crne žene.