Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Gibonni - Ovo mi je skola

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
Zvezde
  • Marion Kotijar i Adam Drajver zajedno na velikom platnu Marion Kotijar i Adam Drajver zajedno na velikom platnu

    Film koji je otvorio Kanski festival 2021. godine i dobio petominutne stajaće ovacije, je rok opera Leosa Karaksa – Anet, za koji je, upravo na Kanu, Leos Karaks dobio nagradu za najboljeg režisera. Obogaćena sjajnom muzikom čuvenog benda Sparks, priča prati stand-up komičara (Adam Drajver), njegovu suprugu, opersku pevačicu (Marion Kotijar) i njihovu dvogodišnju ćerku Anet koja ima iznenađujući dar. Film je na repertoaru domaćih bioskopa.

  • Dodela Oskara 2022: KODA najbolji film Dodela Oskara 2022: KODA najbolji film

    Sinoć je u održana 94. ceremonija dodele Oskara u Dolbi teatru u Los Anđelesu, koja je okupila brojne filmske stvaraoce. Najboljim filmom proglašena je komedi-drama "KODA" ("CODA"), dok je najviše nagrada osvojila "Dina"("DUNE"), epska-naučnafantastika rađena po romanu Frenka Herberta.

  • Album „Iluminacije/Illuminations“ prvo digitalno izdanje Isidore Žebeljan Album „Iluminacije/Illuminations“ prvo digitalno izdanje Isidore Žebeljan

    Izdavačka kuća Mascom će u narednom periodu raditi na digitalnom objavljivanju kompletnog muzičkog opusa Isidore Žebeljan (1967-2020), jedne od najistaknutijih srpskih kompozitorki.

  • Dražen Žerić Žera najavio koncert Crvene jabuke Dražen Žerić Žera najavio koncert Crvene jabuke

    Dražen Žerić Žera frontmen čuvene bosanske pop - rok grupe Crvena Jabuka najavio je danas na konferenciji za novinare drugi koncertni datum za 15. april, nakon što je koncert zakazan za 26. mart uveliko rasprodat. On je obraćajući se medijima najavio reprizu koncerta "Tvrđava", koji nosi naziv po istoimenom, aktuelnom albumu.

  • Puffins Impossible od aprila pravo iz srpskog studija stiže na svetske striming platforme Puffins Impossible od aprila pravo iz srpskog studija stiže na svetske striming platforme

    Početkom aprila, na svetske striming platforme prvi put stiže animirani serijal proizveden u Srbiji. Reč je o serijalu Puffins Impossible sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, kreiranom u domaćem kreativnom studiju Iervolino Studios, matične kompanije Iervolino & Lady Bacardi Entertainment, a produciranom u Archangel Digital Studios.

  • 4 Maljčika spajaju Divljana i Prokofjeva 4 Maljčika spajaju Divljana i Prokofjeva

    Klaviristi Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić, pod imenom 4 Maljčika, održaće, u ogranizaciji promoterske kuće Long Play, koncerte 9. maja u novosadskoj Sinagogi, i 10. maja, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

  • Sloboda Mićalović: Urokljivi biser čaršije Sloboda Mićalović: Urokljivi biser čaršije

    Transformacija koju doživljava Ružica pred očima gledalaca je u ostvarenju „Bilo jednom u Srbiji“ zaista zadivljujuća, od urokljive devojke, „baksuza“ od kog su svi bežali, pretvara se u biser leskovačke čaršije. Sloboda Mićalović je objasnila da joj je lik Ružice pružio mogućnost da odigra sve uloge koje je dugo čekala. Posebno napomenuvši da joj je za to bilo potrebno mnogo mašte.

  • Nova pesma Marije Mirković Nova pesma Marije Mirković

    Jednom je izjavila da su radost stvaranja i saradnja sa kolegama njeno pogonsko gorivo, a u posljednjih godinu dana to je i potvrdila. Marija Mirković koja je muzičku karijeru započela uz sastav "The Frajle", za koji je napisala neke od njihovih najpoznatijih hitova, u nepunih godinu dana solo karijere niže uspeh za uspehom.

  • Aleksandar Madžar: Betovenove sonate na Kolarcu Aleksandar Madžar: Betovenove sonate na Kolarcu

    Peti i šesti koncerti pijaniste Aleksandra Madžara iz ciklusa Betovenove sonate biće održani 23. i 27. marta u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

  • Još jedan koncert Crvene jabuke u Kombank dvorani Još jedan koncert Crvene jabuke u Kombank dvorani

    Posle tačno godinu dana od poslednjeg nastupa u Kombank Dvorani, a čak četiri od prvog u kultnom prostoru ( 2018.), legendarni sastav Crvena jabuka nastupiće na istom mestu pred beogradskom publikom 26. marta u 20h, a zbog velikog interesovanja zakazana je i repriza za 15. april. Koncert su simbolično nazvali „Tvrđava“ po njihovom aktuelnom, istoimenom albumu.

  • Dvadeset godina od odlaska Danila Bate Stojkovića Dvadeset godina od odlaska Danila Bate Stojkovića

    Pre dve decenije, 16. marta 2002. godine, sa pozorišne i životne scene, zauvek je otišao Danilo Bata Stojković, čije ime će poneti i Velika scena Zvezdara teatra. Prošlo je 20 godina od kada je odigrao i poslednju predstavu u teatru pod zvezdama i ulogom Luke Labana u „Profesionalcu“, Dušana Кovačevića zauvek se oprostio od svoje publike.

  • BAFTA nagrade: Veliki uspeh ostvarenja Dina BAFTA nagrade: Veliki uspeh ostvarenja Dina

    Filmske nagrade Britanske akademije dodeljene su sinoć u Londonu, a među dobitnicima su Vil Smit, Džoana Skenlan, dok je epsko-naučnofantastični film "Dina" osvojio nekoliko nagrada među kojima su ona za specijalne vizuelne efekte, dizajn produkcije, zvuk, najbolju kinematografiju...