Slušate: Dodir noći

Pesma: Crvena jabuka - Ima nešto od srca do srca

Dodir noći
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Crvena jabuka - Ima nešto od srca do srca
    2. Djordje Balašević - Eleonora (Na Bogojavljensku noc)
    3. Vanna - Ako je vredelo ista
    4. Toše Proeski - Jedina
    5. K2 - Super zena
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jelena Đoković - Ponedeljak - Mojih 50
    2. Jana Bjelica - Petak - Mojih 50
    3. Jana Bjelica - Četvrtak - Mojih 50
    4. Jana Bjelica - Sreda - Mojih 50
    5. Jana Bjelica - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Ruska salata sa pršutom Ruska salata sa pršutom

    Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.

    Posni riblji paprikaš Posni riblji paprikaš

    Isprobajte ovaj recept i sigurno nećete pogrešiti.

  • Zdravlje
    Ako brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou Ako brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou

    Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, hipertenzija je vodeći faktor rizika za kardiovaskularne bolesti i smrtnost.

    Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu

    Najveći broj ljudi započinje dan uz ovaj popularan napitak. Uz dva začina ne samo što možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.

  • Putovanja
    Neobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa! Neobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa!

    Noćenje u hotelu Karen košta 220 evra, ali ovde osoblje nije ljubazno. Upravo suprotno, jer koncept u kome se gost vređa i dobija minimalnu uslugu funkcioniše savršeno.

    Sejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu Sejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu

    Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.

  • Preporučujemo
    Sačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate Sačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate

    Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.

    Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovako Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovako

    Mnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.29 117.11 117.93
    CHF 119.14 119.98 120.82
    USD 108.60 109.37 110.13
  • Povezani članci
  • Tiganji: Koje vrste postoje i šta sve možete da spremate u njima?

    Tiganji su danas neizostavni deo svačije kuhinje bez obzira na to koliko smo vešti u kuvanju. Prosto, čak se i početnici lako snalaze sa tiganjima i bez mnogo muke pripremaju najrazličitija brza, a ukusna jela. Dakle, bez tiganja kuvanje ne može da bude potpuno, bez obzira na to da li želite da pripremate meso, povrće ili pak svima omiljene palačinke.




    22-09-2021 | 13:43 | Autor/Izvor: Naxi media-Okov PR

    Foto: Naxi media, Željka Dimić

     

    I dok smo nekada koristili jedan tiganj srednje veličine i dubine za sve što smo pripremali, danas se tiganji uglavnom razlikuju prema nameni, prema dubini i prema materijalu od kog su napravljeni. Tu su i neke druge karakteristike u vidu dodatnih pogodnosti kao što su nelepljiv premaz, uklanjanje drški i slično. O da, tiganji su toliko uznapredovali!

    U nastavku teksta predstavićemo vam osnovnu podelu ovog kuhinjskog posuđa i posavetovati vas šta u njima možete da pripremite kako biste iskoristili njihov pun potencijal.

    Gril tiganji

    Gril tiganji su poznati i kao tiganji za roštilj iz jednostavnog razloga - ova vrsta tiganja je savršena zamena za roštilj koji, recimo, ne možete da organizujete kod kuće. Zato, bez obzira na to da li želite da grilujete povrće ili stare dobre ćevape, ovaj tiganj se mora naći u vašoj kuhinji. Gril tiganji su prepoznatljivi po svom izgledu - teški, masivni, obično kockastog oblika, imaju debelo dno da bi se obezbedilo brzo i dugotrajno zagrevanje. S tim u vezi, pre korišćenja obavezno dobro zagrejte tiganj, a kada kažemo “dobro” mislimo da počne da se puši - samo tako ćete postići taj efekat roštilja i dima. Gril tiganje nije neophodno uljiti, bolje je da nauljite meso koje pečete, a ne sam tiganj kako opet ne biste pokvarili efekat koji tiganj treba da izazove. Zato, marinirajte meso, a potom ga ispecite. Ukoliko grilujete i povrće, isecite ga na deblje parčiće i grilujte ga nakon mesa, kako meso ne bi upilo njegove arome. Dobro osušite ubrusom sve što pečete, a u slučaju povrća, začinite ga nakon, a ne pre pečenja.


    (Foto: Naxi media, Željka Dimić)

    Duboki tiganji

    Dubok tiganj je poznat i kao voks i iako još uvek nije toliko zastupljen u našim domaćinstvima (čast izuzecima) neopisivo je koliko su ovi tiganji zapravo praktični! U njima možete spremiti skoro pa svaki ručak, a naročito su pogodni za spremanje paste, rižota, raznih obilnijih jela sa mesom i povrćem, raznih soseva i drugih jela koja nisu ni za šerpu, ali nisu ni za klasičan, plići tiganj. Sbog svoje široke primene, a lakog korišćenja, garantujemo da ćete obožavati ovaj tiganj!

    Tiganji za palačinke

    Među najpoznatijim modelima tiganja, tu su i tiganji za palačinke. Palačinke - svima omiljen dezert! Upravo zato vam je i potreban tiganj sa palačinke koji nećete koristiti ni za šta drugo. Tako, diganji za palačinke su ultra plitki, sa dugom, udobnom drškom, tanki da bi se lako i ravnomerno zagrejali i jako je važno da se ne lepe, bez obzira na to da li ćete praviti klasične ili američke palačinke. Kao i u slučaju gril tiganja, tiganji za palačinke ne bi trebalo mnogo da se ulje (dovoljno je da se malo ulja sipa na ubrus i njime se “prebriše” tiganj) i potrebno je dobro ga zagrejati pre korišćenja. Uz ovako dobar tiganj, palačinke će vam svaki put uspeti!

  • Pročitajte i...
    Okov slavi 5 godina Okov slavi 5 godina u Srbiji: Ne propustite veliku rođendansku akciju!

    Ove subote i nedelje, 16. i 17. marta, kompanija Okov obeležava pet godina uspešnog poslovanja u Srbiji specijalnom rođendanskom akcijom. Kupci su pozvani da se pridruže proslavi i iskoriste najmanje 15% popusta na celokupan asortiman, uz dodatne popuste na preko 200 proizvoda.

    Dolazak lepog vremena je znak za početak radova u vrtu Dolazak lepog vremena je znak za početak radova u vrtu

    Ako imate nekoliko stabala voća u dvorištu ili posedujete voćnjak, potrebno je pružiti im adekvatnu negu za rast. Stabla voća zahtevaju oblikovanje tokom svih godina u kojima voće raste, zbog čega je potrebno redovno odstranjivanje bolesnih i sasušenih grana.

    Za urednu radnu površinu kuhinje Za urednu radnu površinu kuhinje

    Radnu ploču u vašoj kuhinji poželjno je uvek održavati čistom i dezinfikovanom, a prilikom njenog uređenja, možete uvesti neke od dekorativnih elemanata koji će je učiniti preglednom, praktičnom i lepog izgleda.

    Operite svoj auto kao profesionalac Operite svoj auto kao profesionalac

    Svesni ste toga da morate da brinete o mnogim stvarima koje imate, kako bi vas što duže služile. Sigurno se sećate da ste kao deca brižljivo čuvali svoje igračke i pazili da se ne oštete. Isto se dešava i kad odrastete, kada, na primer imate svoj automobil.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: