-
Poslednjih 5 pesama
- Gibonni - Oprosti
- Bajaga - Muzika na struju
- Nevena Božović - Cujem Da Dolazis U Grad
- Vještice - Totalno drukciji
- Piloti - Neverna si
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoOmiljeni kolač: Trileće
Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
Popularne kupus kifleKupus kifle zapravo ne sadrže kupus kao glavni sastojak, a ime su dobile isključivo zbog svog izgleda.
-
ZdravljeKorisni saveti za prevenciju visokog pritiska
Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.
Šest simptoma koji ukazuju na nedostatak proteinaProteini su veoma važni za celokupno funkcionisanje organizma, a mnogima od nas nisu poznati simptomi koji ukazuju na njihov nedostatak.
-
PutovanjaPlaniramo letovanje: Tri ostrva u Grčkoj koja možete da posetite
U Grčkoj, Mediteranskom dragulju, leže brojna ostrva koja očaravaju svojom raznolikošću i lepotom. Tri ostrva koja se ističu po svojoj jedinstvenosti, a nisu toliko tolika isforsirana mogu da posluže kao ideja za letovanje ove godine.
Letujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se osloboditeNajverovatnije ste i sami svesni da neke navike nije dobro negovati ako ste na putovanju, a posebno ako gostujete u hotelu.
-
PreporučujemoZašto nije dobro da držimo jaja u vratima frižidera?
Jaja najčešće držimo na polici pri vratima frižidera. To je sasvim prihvatljivo, ako ih redovno koristimo, ali ako nemamo običaj da svakodnevno pripremamo jaja, ovo nije baš najbolja opcija.
Jednostavni saveti za sezonsko sređivanje garderoberaSa promenom vemena prirodno se javlja potreba svakog od nas za sređivanjem. Kada dođe proleće ovo se odnosi na generalno sređivanje kuće, ali i na sređivanje garderobera, odlaganje zimske odeće i odeće koju više nećemo nositi.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 120.42 121.27 122.12 USD 109.33 110.10 110.87
-
Štrudla s makom
Napravite ukusnu štrudlu s makom i služite je uz čaj ili kafu.
13-12-2017 | 11:54 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Rawlik
Sastojci:
Za testo:
- 2 dl mleka
- 2 kašike šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 jaje
- 8 kašika ulja
- prstohvat soli
- 2 kesice praška za pecivo
- 450 g brašna
Za fil:
- 300-400 g mlevenog maka
- 2 dl mleka
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 punije kašike džema od šljiva ili kajsija
Za premazivanje štrudle:
- 1 kašika ulja
- 1 kašika mleka
- 1 kašičica brašna
Priprema: U posudu staviti mleko, šećer, mleveni mak, kuvati dok se šećer ne istopi, skinuti sa vatre i dodati džem od šljiva, dobro izmešati. U mlako mleko staviti 2 kašike šećera i 1 kašiku kvasca, ostaviti 5 minuta, pa dodati 1 jaje, 8 kašika ulja, prstohvat soli i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi. Nadošlo testo izraditi i razvaljati u ploču debljine 3-4 m. Premazati filom i urolati, staviti u pleh obložen papirom. Umutiti 1 kašiku ulja, 1 kašiku mleka i 1 kašičicu brašna, premazati štrudlu i ostaviti 15-20 minuta. Premazati još jednom sa preostalim premazom i peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Pečenu štrudlu posuti šećerom u prahu. -
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: