Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Jelena Tomašević - Ime Moje

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Jelena Tomašević - Ime Moje
    2. Doris Dragović - Željo moja
    3. Djavoli - Vino noći
    4. Bajaga - Zažmuri
    5. Neverne Bebe i Vanna - Samo za tvoje oci
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jurica Pađen - Sreda - Mojih 50
    2. 23. april - 1 - Dodir noći
    3. 23. april - 2 - Dodir noći
    4. 23. april - 3 - Dodir noći
    5. Jurica Pađen - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Recept za starinski slatki kupus Recept za starinski slatki kupus

    Kada stignu hladniji dani svi volimo da pojedemo nešto "na kašiku". Baš zato vam danas donosimo jednostavan recept za slatki kupus sa junetinom, jelo koje mnoge od nas vraća u detinjstvo...

    Najukusnije lovačke šnicle Najukusnije lovačke šnicle

    Mnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.

  • Zdravlje
    Ambliopija ili Ambliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?

    Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.

    Korisni saveti za prevenciju visokog pritiska Korisni saveti za prevenciju visokog pritiska

    Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Krakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada Krakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada

    Ovaj grad, nekadašnja prestonica Poljske, danas je epicentar kulture, obrazovanja i turizma u regionu.

    Sedam sjajnih razloga da posetite Bratislavu Sedam sjajnih razloga da posetite Bratislavu

    U Bratislavi, prestonici Slovačke, proleće nudi čarobne doživljaje i nezaboravne trenutke za sve posetioce. Bez obzira da li ste ljubitelj umetnosti, avanture na otvorenom ili istraživanja bogate istorije grada, Bratislava ima mnogo toga da ponudi.

  • Preporučujemo
    Ako želite da vam odeća dugo miriše nakon pranja zapamtite ove savete Ako želite da vam odeća dugo miriše nakon pranja zapamtite ove savete

    Postoje zanimljivi i vrlo jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete da sačuvate svežinu i miris odeće.

    Pravo vreme za čišćenje klime: Uradite posao sami uz par saveta Pravo vreme za čišćenje klime: Uradite posao sami uz par saveta

    Možda su nas ove godine vremenske prilike iznenadile, pa su mnogi od nas bili primorani da uključe klimu i ranije. Iskoristite hladnije dane za njeno čišćenje, i imajte na umu da to možete da uradite i sami.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.34 117.16 117.98
    CHF 119.14 119.98 120.82
    USD 108.68 109.45 110.21
  • Povezani članci
  • Profiterole

    Ko je za ukusne profiterole?




    05-09-2014 | 14:50 | Autor/Izvor: Naxi media-stvarukusa

    Foto: bigstockphoto/margouillat


    Sastojci:

    - 130 ml vode
    - 40 g maslaca
    - malo soli
    - 90 g oštrog brašna tip 400
    - 1 puding od vanile
    - 250 ml mleka
    - 200 g šlaga
    - 100 ml slatke pavlake
    - 100 g čokolade za kuvanje
    Priprema:
    Za krem: Prašak za puding pomešajte sa šećerom i malo hladnog mleka. Ostatak mleka skuvajte i sklonite s ringle. U mleko dodajte razmućen prašak za puding i mešajući kuvajte 1-2 minuta, pa puding ohladite. U ohlađen puding umešajte čvrsto umućen šlag.
    Za testo: U manju posudu stavite vodu, maslac i so pa ostavite da provri. Dodajte brašno i smesu kuvajte dok ne dobijete gustu grudvu. Malo je ohladite, a zatim umešajte jedno po jedno jaje. Smesu mešajte mikserom dok ne postane glatka.
    Kuvano testo stavite u poslastičarski špric, a zatim na uljem namazan pleh istiskujte gomilice veličine oraha. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 190°C. Pečene profiterole ohladite.
    U poslastičarski špric s nastavkom za punjenje stavite pripremljen krem od vanile. Svaku profiterolu ubodite nastavkom i utisnite malo krema. Napunjene profiterole stavite na tanjir za posluživanje.
    Za preliv: Slatku pavlaku zagrejte, umešajte izlomljenu čokoladu, izmešajte u jednoličnu smesu i ohladite. Ovim prelivom prelijte profiterole. (Izvor:stvarukusa)

  • Pročitajte i...
    Trileće Omiljeni kolač: Trileće

    Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.

    Profiterole Profiterole: Desert koji se ne odbija

    Ovo su kolačići koji se ne odbijaju, pa proverite koliko su samo ukusni, kremasti i sočni...

    Čokolada Recept za domaće proteinske čokoladice

    Proteinske čokoladice predstavljaju savršenu užinu, a posebno se savetuju osobama koje su fizičke aktivne. Nutritivno su bogate, lako će vas zasititi i dati vam energiju. Kako su kupovne čokoladice prilično skupe, možete ih napraviti u kućnoj varijanti. Evo jednog jednostavnog recepta...

    Tart Tart sa čokoladom i malinama

    Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: