Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Goran Karan - Kada zaspu andjeli

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Povezani članci
  • Piletina sa kikirikijem

    Pripremite ukusan specijalitet iz kineske kuhinje.




    10-08-2015 | 11:20 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock/oysy


    Sastojci:
    - 400-500g piletine
    - 2 male ili 1 velika sveža paprika
    - 300-400g kupusa
    - 1 manja tikvica
    - pečurke po želji
    - šaka-dve kikirikija
    Za sos:
    - 1 šolja vode
    - 5 kašika soja sosa
    - 1 supena kašika gustina
    - 3-4 čena belog luka
    - 1 kašičica izrendanog đumbira
    - 2 kašike pirinčanog vina (belog vina, džina)
    Za serviranje:
    beli pirinač (preporučujem ovaj način kuvanja, tako da može da se jede štapićima)
    Priprema: Meso naseckajte na kockice ne veće od zalogaja. Sezonsko povrće, npr paprike. neizostavni kupus, tikvicu, pečurke...  Bolje je da unapred spremite i sos. U posudu sipajte šolju vode. Dodajte 5-6 kašika soja sosa. Dodajte 3-4 čena izgnječenog belog luka i kašičicu izrendanog đumbira. Sad dodajte alkohol, može belo vino ili čak džin. I za kraj – gustin. To sad lepo promešate dok se gustin ne otopi i pristupite prženju. (Pirinač počnite da kuvate malo ranije da bi bio gotov u isto vreme kad i meso.) U najdublji tiganj koji imate, po mogućstvu metalni obični, sipate onako, malo ulja i pustite da se zagreje. Onda ubacite meso i kikiriki. Kad vam meso lepo porumeni sa svih strana (3-4 minuta), dodajte tvrđe povrće (kupus, šargarepa,paprike). Pržite tvrđe povrće 2-3 minuta pa dodajte mekše povrće (tikvice, brokola, pečurke). I to sad pržite jedno 2-3 minuta. Mešajte da ne bi zagorelo. Sad još jednom promešajte onaj naš sos jer se gustin verovatno slegao i sipajte u tiganj (koji mašta da postane vok). Tečnost će otopiti ono što se uhvatilo po dnu tiganja (pomognite ovu radnju varjačom ili čime već mešate hranu) i sos će postati još bolji. Kad se malo zgusne, nakon minut-dva, gotovo je. Probajte da li je dovoljno slano. Ako nije, možete da razmutite malo vode i soja sosa pa da tako dosolite ili jednostavno upotrebite so. Servirajte sa belim pirinčem.

  • Pročitajte i...
    testenine Testenina sa tikvicama i slaninom

    Ako nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.

    Riba Oslić u vinu

    Sačuvajte ovaj recept ako ste ljubitelj ribe jer će vas oduševiti.

    Piletina Piletina u soja sosu

    Ako volite egzotične ukuse ovo jelo će vas oduševiti.

    Junetina Aromatična, marinirana junetina

    Evo jednog jednostavnog recepta za mariniranu junetinu sa krompirom. Savršen izbor za ručak ili večeru...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: