-
Poslednjih 5 pesama
- Azra - Obrati Paznju Na Poslednju Stvar
- Hari Mata Hari - Ostavi Suze Za Kraj
- Aleksandra Kovač - Da te volim
- Goran Karan - Kazna mi je sto te ljubim
- Kiki Lesendrić - Uvek te djavo nadje lakse nego ja
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoGulaš sa junetinom i pečurkama
Kako nam se bliži zima i sve je hladnije napolju, tako i mi sve više žudimo za jačom hranom i poznatim receptima. Gulaš sa pečurkama uvek je sjajna ideja za ručak, a preporuka je da ga poslužite uz testeninu ili krompri pire.
Savršena čokoladna tortaGotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
-
ZdravljeLuk je izuzetno zdrav: Jedite ga što više
Luk je veoma hranljivo povrće koje može imati nekoliko prednosti, uključujući poboljšanje zdravlja srca, bolju regulaciju šećera u krvi i povećanu gustinu kostiju.
HRANA BOGATA CINKOM: Obratite u ovom periodu pažnju na unos ovog minerala!Cink je neophodan mineral za niz važnih funkcija u organizmu, uključujući podršku imunološkom sistemu, pravilnu regeneraciju tkiva i razvoj ćelija. Iako se često lako unosi putem hrane, pojedine grupe ljudi, poput vegetarijanaca, trudnica ili osoba s probavnim poremećajima, mogu imati nedostatak ovog minerala. Ipak, u sezoni prehlada, kada postaje sve hladnije i hladnije, svima nam je neophodno da unosimo hranu bogatu cinkom.
-
PutovanjaTri najčešće greške zbog kojih možete da propustite let
Obavezno pročitajte ovaj tekst ako planirate prvi put da letite avionom ili jednostavno ne letite tako često...
Proverite zašto je ovo najbolji period za posetu Amsterdamu?Idealno je vreme da se iskoristi prijatno vreme, manja gužva i povoljnije cene.
-
PreporučujemoPet često zanemarenih stvari u dnevnoj sobi koje treba redovnije da čistimo!
Tokom radnih dana, većina nas se fokusira na osnovno održavanje reda u domu – vraćamo stvari na svoje mesto, redovno usisavamo i trudimo se da kuhinja ostane čista i uredna. Vikendi su obično rezervisani za temeljno čišćenje, kada posvećujemo više pažnje prostorijama poput dnevne sobe i preostalih delova kuće. Ipak, postavlja se pitanje da li tada zaista obratimo pažnju na sve detalje koje bi trebalo očistiti?
Produžite vek vaše daske za rezanje: Kako negovati i čistiti drvene predmete?Čuvanje drvene daske za rezanje može da bude jednostavno uz pravilnu negu i upotrebu prirodnih sastojaka. Drvo, kao porozan materijal, lako upija tečnosti, što može dovesti do stvaranja mrlja i bakterija. Međutim, uz nekoliko trikova, vaša daska može da ostane u savršenom stanju dugo vremena.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.21 117.03 117.85 CHF 123.69 124.56 125.43 USD 107.06 107.82 108.57
-
Novo izdanje Ex Yu rock enciklopedije
Iz štampe je upravo izašla Ex Yu rock enciklopedija 1960-2015 Petra Janjatovića.
02-06-2016 | 11:32 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Naxi media
U uvodnom tekstu novog, četvrtog dopunjenog izdanja, Petar Janjatovć je napisao:
- Kada je marta 1998. godine „Ilustrovana YU rock enciklopedija“ prvi put objavljena, nisam mogao da pretpostavim da ću osamnaest godina kasnije raditi na njenom četvrtom izdanju. I da će ono biti deblje za 164 stranice. U to vreme mržnje, svežih ratnih ožiljaka i uoči sve izvesnijeg bombardovanja, mislio sam da takva muzička prošlost zanima vrlo mali i vrlo raštrkan krug onih sa neoštećenom memorijom. Osećao sam se kao u getu, ne shvatajući da nisam sâm u toj usamljenosti. Što bi rekli Let 3 „Izgubljeni, ima nas još“. I Enciklopedija je kroz tri izdanja proputovala po bivšoj Jugoslaviji. A i ja sa njom.
Ovo izdanje knjige nudi bogatiji izbor fotografija (kako arhivskih, tako i aktuelnih) detaljno dopunjene biografije grupa i autora, a dodato je oko sedamdeset imena sa ex Yu prostora. Knjiga sada ima 392 strane, obrađuje 487 jedinica, opremljena je sa oko 550 crno-belih fotografija, ponovo je u tvrdom povezu, a format je A 4. Teška je 1.6 kg, ali je laka za čitanje.
Medijske reakcije na prethodna izdanja enciklopedije su bile brojne. Bila je hvaljena ali i osporavana, a najvažnije je da je primećena i tražena
Uz detaljne biografije ex YU rock i pop sastava i autora, možete saznati i ove detalje:
Članovi koje grupe su izjavili: “Verujemo u boga ali u njega nemamo poverenja” i da su im uzori Tito, Toto i Tati.
Kog pevača su u SSSR zbog svetlucavih odela od lamea prozvali „železnij ćelavjek“.
Da je prva domaća pesma na engleskom koja je kod nas objavljena „Don't Say Goodbye“.
Koja grupa je promovisala singl svirkom u avionu na liniji Beograd – Njujork.
Rečenica „Da li su to bili topovi ili lupa moga srca?“ koju je Ingrid Bergman izgovorila u „Kazablanci“ je upotrebljena u istoimenoj pesmi Vještica.
Koja grupa je prva snimila strani hit u originalu, na engleskom.
Mnogo pre doba društvenih mreža jedan autor je komponovao pesmu „572391“, a to je bio broj njegovog telefona.
Šta u slovenačkom slengu znači čefur.
I šta je riblja čorba u beogradskom uličnom govoru.
Koji autor je na debi disku snimio 98 pesama. A nije Džoni Štulić.
Da je instrumental „Ulazak u harem“ grupe Smak inspirisan temom „Sabre dance“ Arama Hačaturijana.
Koja je prva domaća pesma na temu sexa za jednu noć.
Zašto je na omotu debi albuma grupe Bombaj štampa slika WC-a.
Kako su Vlada Divljan i Buldožer obradili pesmu Plavog orkestra „Ako su to samo bile laži“.
Ako 75% od ovoga već znate, onda vam „Ex YU rock enciklopedija“ ne treba. -
Pročitajte i...Petar Janjatović u Mojih 50
Od ponedeljka, 11. decembra gost emisije Mojih 50 na Naxi radiju je muzički novinar i rok kritičar, Petar Janjatović.
Dragan Gaga Popović predstavio roman ŽigDragan Gaga Popović, novinar predstavio je danas, 8. maja u Narodnom pozorištu na sceni Raša Plaović svoj debi roman Žig.
Spisak 50 omiljenih pesama - Petar JanjatovićPogledajte koje pesme je Petar Janjatović odabrao u emisiji Mojih 50
Petar Janjatović u Mojih 50Od ponedeljka, 20. juna gost emisije Mojih 50 na Naxi radiju biće muzički novinar i rok kritičar, Petar Janjatović.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: