-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado Georgiev - Andjele
- Denis & Denis - Ja sam lazljiva
- Oktobar 1864 - Denis
- Dino Dvornik - Zasto pravis slona od mene
- Aleksandra Radović - Pamti Me
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Najskuplja pica na svetu košta 12.000 dolara: Evo od čega je prave
Tradicionalno, pica nije nastala kao luksuzno i egzotično jelo.
18-09-2023 | 11:16 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, gulyaevstudio
Ipak, jelo je postalo omiljeno mnogim ljudima u različim delovima sveta, prošavši različite transformacije i dobiajući godinama potpuno nove ukuse i oblike.
Mnogi pica majstori širom sveta eksperimentišu s različitim dodacima i ukusima, A jedan od njih je stvorio jedinstvenu i luksuznu picu koja je postala dosad najskuplja na svetu.
Nazvana "Louis XIII", ova pizza košta više od 12.000 dolara i priprema se u Italiji. S potpunim razlogom nosi titulu "najskuplje pice na svetu". Njen jedinstveni recept osmislio je Renato Viola, koji se smatra jednim od najpoznatijih pica majstora na svetu. "Louis XIII" sadrži neke od najređih i egzotičnih sastojaka koje možete zamisliti!Priprema ove posebne pice zahteva tim stručnjaka i pažljivu koordinaciju. Pica ima promjer od 20 centimetara, a priprema se na licu mjesta od strane tima koji uključuje pica šefa Renata Violu, somelijera specijaliziranog za vina, i još jednog kuvara koji priprema sastojke prije nego što se pica sastavi.
Osim posebnog pribora za jelo iz ograničene serije, uz picu se nudi i konjak koji se savršeno slaže s egzotičnim sastojcima i bogatim ukusima. Šef Viola ističe da većina sastojaka potiče iz Francuske i Italije.
Pica je obogaćena sirom Mozzarella di bufala, zatim onim napravljenim od mleka domaćih italijanskih bivola, što joj daje karakterističnu kremastu i sirastu teksturu. Međutim, najskuplji sastojci na ovoj pici su jastozi koji su pripremljeni i pečeni u konjaku. Osim toga, tu su i tri vrste egzotičnog kavijara, mediteranske vrste račića i ružičasta so koja se ručno prikuplja iz reke Murey. Pica može da se naruči u restoranu Agropolio u Salernu, ali zbog posebnih sastojaka i pripreme, koja uključuje odležavanje testa 72 sata unapred, potrebno je obavestiti restoran unapred kako biste mogli da uživate u istančanom ukusu ovog specijaliteta.View this post on Instagram -
Pročitajte i...Čovek koji govori 24 jezika: Da li je on apsolutni rekorder?
46-godišnji Vaun Smit, čistač tepiha tečno govori osam jezika (engleski, portugalski, španski, ruski, rumunski, bugarski, slovački i češki), a solidan razgovor može da vodi na čak 24 jezika.
Najopasniji sir na svetu nekada je bio najveći specijalitetU Ginisovoj knjizi rekorda, sir "casu marzu", kako se naziva na sardinijskom dijalektu, 2009. proglašen je za najopasniji na svetu, a njegova proizvodnja je davno zabranjena. Ipak, on se i danas može pronaći, a oni koji su ga probali tvrde da ima izuzetan i neosporno autentičan ukus.
Šta se najviše pretraživalo na Google-u u proteklih 25 godina?Najpopularniji pretraživač postoji 25 godina, a ove godine je kompanija objavila najpretraživanije osobe i trenutke u 25 godina…
Najskuplja zemlja za život za turiste je pravi rajPlatforma koja prikuplja podatke i statistiku pod nazivom World of Statistics, obajvila je listu najskupljih zemalja za život na svetu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: