Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Zdravko Čolić - Okano

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Zdravko Čolić - Okano
    2. Oktobar 1864 - Nadji me
    3. Vlado Georgiev - Andjele
    4. Parni Valjak - Neda
    5. Toše Proeski - Vo kosi da ti spijem
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Suzana Lukić - Četvrtak - Mojih 50
    2. 17. april - 1 - Dodir noći
    3. 17. april - 2 - Dodir noći
    4. 17. april - 3 - Dodir noći
    5. Suzana Lukić - Sreda - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Omiljeni kolač: Trileće Omiljeni kolač: Trileće

    Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.

    Popularne kupus kifle Popularne kupus kifle

    Kupus kifle zapravo ne sadrže kupus kao glavni sastojak, a ime su dobile isključivo zbog svog izgleda.

  • Zdravlje
    Korisni saveti za prevenciju visokog pritiska Korisni saveti za prevenciju visokog pritiska

    Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.

    Šest simptoma koji ukazuju na nedostatak proteina Šest simptoma koji ukazuju na nedostatak proteina

    Proteini su veoma važni za celokupno funkcionisanje organizma, a mnogima od nas nisu poznati simptomi koji ukazuju na njihov nedostatak.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Planiramo letovanje: Tri ostrva u Grčkoj koja možete da posetite Planiramo letovanje: Tri ostrva u Grčkoj koja možete da posetite

    U Grčkoj, Mediteranskom dragulju, leže brojna ostrva koja očaravaju svojom raznolikošću i lepotom. Tri ostrva koja se ističu po svojoj jedinstvenosti, a nisu toliko tolika isforsirana mogu da posluže kao ideja za letovanje ove godine.

    Letujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se oslobodite Letujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se oslobodite

    Najverovatnije ste i sami svesni da neke navike nije dobro negovati ako ste na putovanju, a posebno ako gostujete u hotelu.

  • Preporučujemo
    Zašto nije dobro da držimo jaja u vratima frižidera? Zašto nije dobro da držimo jaja u vratima frižidera?

    Jaja najčešće držimo na polici pri vratima frižidera. To je sasvim prihvatljivo, ako ih redovno koristimo, ali ako nemamo običaj da svakodnevno pripremamo jaja, ovo nije baš najbolja opcija.

    Jednostavni saveti za sezonsko sređivanje garderobera Jednostavni saveti za sezonsko sređivanje garderobera

    Sa promenom vemena prirodno se javlja potreba svakog od nas za sređivanjem. Kada dođe proleće ovo se odnosi na generalno sređivanje kuće, ali i na sređivanje garderobera, odlaganje zimske odeće i odeće koju više nećemo nositi.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.33 117.15 117.97
    CHF 120.42 121.27 122.12
    USD 109.33 110.10 110.87
  • Povezani članci
  • Jaja na škotski način

    Škotska jaja su pravi specijalitet. Verujemo da će vam se ovakav način pripremanja jaja toliko dopasti, da će potpuno zameniti omlet.




    03-03-2016 | 14:18 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Vadim Zakirov

     


    Sastojci:

    - 6 manja jaja
    - 500 gr mleveno svinjsko meso
    - so, biber
    - kora jedne pomorandze
    - svež peršun
    - žalfija suva
    - 1,5 kašika senfa
    - 50 gr brašna
    - 1 prezle
    - 2 jaja za premaz
    - 1l biljnog ulja

    Pripreme: Skuvajte 6 jajeta. Najbolje je da budu rovita unutra, jer gotovo ne postoji ništa lepše od zlatne tečnosti zumanca kada se napravi presek gotovog skotskog jajeta. U velikoj posudi pomesati mleveno meso sa persunom,žalfijom, velikodusnom kasikom senfa, korom pomorandze i soli i ostalim zacinima po ukusu. Odlozite posudu sa smesom u frizider i u medjuvremenu oljustite prethodno skuvana jaja. Kada su jaja spremna, oko svakog umotajte smesu od mlevenog mesa i gledajte da sloj (oko 5-7 mm) bude jednak da bi se sa svih strana pravilno isprzilo meso. U dubokoj posudi ili u fritezi sipati ulje i dobro zagrejati. U suštini da ulje bude vruće! Dok se ulje zagreva uvaljajte napravljeno jaje u brašno, a zatim u jaja i prezle. Jedno po jedno jaje polako uvaljajte da se izbegne nered i tako ih i przite! Spustite jaje u vrelo ulje, prvo testirajte ulje sa malo prezli da se uverite da li je prava temperatura, u svakom slučaju jajima će trebati oko 4 minuta da se isprze. Ako ulje nije dovoljno duboko da potpuno pokrije svaki Scotch Egg onda vodite računa da ih przite ravnomerno basting ili okretanjem svakog Scotch Egg-a.

     

     

  • Pročitajte i...
    Riba Oslić u vinu

    Sačuvajte ovaj recept ako ste ljubitelj ribe jer će vas oduševiti.

    Jaja Zašto nije dobro da držimo jaja u vratima frižidera?

    Jaja najčešće držimo na polici pri vratima frižidera. To je sasvim prihvatljivo, ako ih redovno koristimo, ali ako nemamo običaj da svakodnevno pripremamo jaja, ovo nije baš najbolja opcija.

    Piletina Piletina u soja sosu

    Ako volite egzotične ukuse ovo jelo će vas oduševiti.

    Junetina Aromatična, marinirana junetina

    Evo jednog jednostavnog recepta za mariniranu junetinu sa krompirom. Savršen izbor za ručak ili večeru...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: